244.- A Gandesa es posa en marxa la gira catalana 2016 de la Causa Cooppel per la Pau.-

Existeix una greu desconeixença i una manca profunda d’interès pels temes educatius, J.M. Ferran amb la col·laboració d’una psicòloga i dos advocats va organitzar el passat dimecres dia 09 de març a Tarragona un espai Observatori i d’Anàlisi OASIS sobre els drets de les persones respecte a la xarxa internet.

Més informació:

http://blocs.xtec.cat/patmf/2016/02/23/148-activitat-oasis-oberta-als-pares-i-a-les-mares-sobre-temes-del-nostre-interes/

Tenim molt poc coneixement sobre els efectes mentals d’internet en els menors d’edat. Posarem en marxa un Observatori sobre els temps d’oci de l’alumnat de l’ESO. Per això es precisa com tot tema educatiu la implicació i la col·laboració dels pares i de les mares, col·lectiu pobre de temps per a estar en forma en el repte educatiu.

Tot aquest treball de crítica de la Ment Fràgil, ja que la nostra ment és fràgil, és analògica, té limitacions i el nostre objectiu és exercitar la ment com un muscle amb exercicis psicofísics, psicoemocionals -afectius i cognitius i psicosocials. La ment no està habituada al món i als estímuls digitals i si no es controlen poden endropir-la o emmalaltir-la amb addiccions o amb desertització de facultats com l’atenció, la memòria i el raonament.

J.M. Ferran presentarà a Gandesa demà divendres dia 11 de març a les 7 de la tarda, la Causa Cooppel per la Pau, que consisteix en tres coses: donar a conèixer els Cooppel o “Talents OASIS Cooppel” com a pràctica d’entrenament lúdic que millora l’èxit escolar per exemple. Practicar els Cooppel és un estil de vida en l’alimentació, l’exercici físic combinat de tota classe i el caminar, l’organització cultural de la llar i la pràctica de la reflexió, de la meditació i de la gimnàstica cerebral.

En segon lloc explicarà els perquès dels Talents en memòria del filòsof i teòleg, Mn. Doctor Joan Baptista Manyà, fill de Gandesa que va dur a terme un estudi psicològic publicat en dues edicions, una en 1936 i la segona en 1948 sobre el talent. Enguany 2016, és el 40è aniversari de la seva mort a Tortosa. En l’actualitat existeix la Fundació Manyà.

En tercer lloc es presentarà el llibre i el CD  “l’Ànec Verd” un projecte de persona i d’equips que suposa reconèixer una trajectòria musical del cantant Jordi Català.

Una foto col.lectiva i el cant d’Imagina’t en català de John Lennon, cantat pel mateix Jordi Català.

Foto superior d’esquerra a dreta: Iltre. J. M. Ferran i Torrent impulsor de la Causa Cooppel, Iltre. Carles Luz, alcalde de Gandesa i president del Consell Comarcal de la Terra Alta, En Jordi Català, cantant, músic i escriptor de l’Ànec Verd i autor del CD i Mn. Jordi Centelles, rector de Gandesa i representant de la Fundació Manyà. (Foto autor: Tomàs Deosdat Omedes).

Deixa un comentari