227.- Set noves iniciatives estratègiques de la Causa Talent Cooppel (CTQ): El CiMoNT, Aula.Fam i EDITA.Cre@.-

Les set noves iniciatives estratègiques de la CTQ són:

1.- De contacte voluntari i en el rol de voluntariat social: El CAL i la COAS.

CAL vol dir contacte i converses d’atenció lliure i escolta activa a les persones. COAS vol dir Converses Orientadores i Assessores Sistèmiques en rol de Cooperant Obersador/a Analista en l’Atenció Social de les persones :

2.- Observatori i Anàlisi OCI.net de l’oci i l’internet de menors d’edat i els seus pares/mares. Amb el projecte AFTECooppel i l’organització de la PFABA (Piscina de valors Cooppel, Fàbrica de materials de jocs, Assaig de jugades, Banca de bescanvi de targetes i taulers i Aplec Cim Cooppel de persones, grups, equips i clubs en mostres de jugades, partides i partits i de materials de jocs Cooppel)

3.- Observatori i Anàlisi OASIS de suport tècnic a les famílies.

4.- Observatori Cooppel dels SONS.Fonts, del suport de la transcripció fonètica i la sensibilitat general per les llengües estrangeres.

A més dels tres següents: El recurs psicofísic Cooppel CiMoNT del Priorat, Cooppel EDITA.Cre@ i les set estratègies Cooppel Famílies.

 

Les tres noves iniciatives de la Causa Talent Cooppel són de moment:

Creació per sant Blai al mes de febrer de 2016 en un acte a Cabacés (El Priorat) en motiu del XXX aniversari de la fundació de l’associació Ceradai, del “Cercle Interessat en la Montanya de Montsant” (CiMoNTsant) amb seu informativa i cultural a la Federació Cooppel de Tarragona i amb seu operativa a Cabacés: la seu informativa estarà al Museu municipal i la seu social al Cafè ( Societat Recreativa la Unió) de Cabacés . S’organitzaran activitats en família per a cercar materials de jocs Talent Cooppel com caminades socio-físiques, excursions científiques, marxes i rutes literàries, amb videoclips  i fotografies al voltant de la Baronia de Cabacés i el parc natural de la serra de Montsant (El Priorat).

– La iniciativa es presentarà el proper dia 16 de novembre a les 5 de la tarda a l’institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona. Posta en marxa de l’editora ” Talent Cooppel EDITA.Cre@” que consisteix en la fabricació de materials dels jocs Talent Cooppel i de productes relacionats en cinc tipus:

– 1.- Els materials materials i digitals  aplicatius en Targetes i en Taulers Talent Cooppel  “MaT Cooppel”.

– Els fulletons digitals en PDF de:

– 2.- Produccions útils Cooppel, els coneguts “PuC+?” .

– 3.- El Com dels comentaris de la cooperació mental al voltant del Talent Cooppel: “CoM del Talent Cooppel”.

– Factoria audiovisual de gravació de veus, de fotografia, de vídeo clips i de vídeo curts 4.-  “VeuS del Talent Cooppel” a més del programa mensual a ràdio Falset 5.- “Priorem PRIORAT”.

– Set estratègies “Cooppel Famílies” promotores del Talent Cooppel (T*Q) en Família:

1.- OASIS TQ. Són espais de trobada en família, s’aprèn a jugar en diàleg, en jocs i en compromís social. Són espais (Mares+Pares) amb pares i mares sols per a tractar sobre qüestions i temes concrets amb la participació de persones expertes com també espais en família amb els seus fills/es per a dur les seves tasques escolars a casa, estudiar , elaborant materials i fent jugades Talent Cooppel. Els OASIS poden estar en ateneus, casals, instituts, centres cívics o biblioteques com per exemple a Tarragona a l’Ateneu de Tarragona i  a un institut, a Cambrils al casal municipal i a Falset a la biblioteca Salvador Estrem i Fa. En marxa des del 2012.

2.- Estudis TQ. Aules on l’alumnat de forma autònoma estudia i fa les tasques escolars a casa aplicant el Talent Cooppel i tenint alumnes de més edat per a fer consultes. Són espais o tallers extraescolars d’un institut o d’un centre cívic. En marxa des del 2014.

3.- Esplais en Família TQ. Són espais en família que combinen tasques de teatre, esports, excursions, anar en família al cinema o cine fòrum, etc.. Es poden dur a terme a casals, biblioteques, centres cívics entre altres llocs públics. Posarem en marxa el CiMontsant al Priorat en el mes de febrer de 2016.

4.- MUSEUS: Museus en Família amb el Talent Cooppel. En les visites als museus hi ha una visita guiada de com s’aplica el Talent Cooppel en família. Les visites s’han de concertar i/o es convoca un dia a una hora concreta per a dur a terme la visita guiada. Cal portar eines tecnològiques com mòbils, màquines de fotografiar, IPaD, etc.. En el 2016 organitzarem visites guiades a museus i caminades per Reus (rutes a peu Modest Gené) i a Tarragona per a descobrir la natura (platges).

5.- Aula per jugar en Família. A+F. A l’escola o a l’institut en hora de tutoria o de certes matèries concretes a la fi d’elaborar materials que després a casa es mostren i es juguen en família. Iniciat en el curs 2014-15.

6.- Jornades Esplais Cooperis del Talent Cooppel J.E.C T*Q. n trobades anuals per a descobrir a peu obres d’art, la natura, organitzar la mostra de produccions Talent Cooppel i exhibir jugades, partides i partits Talent Cooppel en espais concrets en el territori. Les jornades Cooperis  van ser iniciades l’any 2007, són jornades d’informació, reflexió i formatives docents, de la ciutadania i dels pares i de les mares. L’any 2016 iniciarem les primeres jornades Esplai Cooperis Talent Cooppel a Tarragona, Reus, Cambrils, Falset i Cabacés dins dels X jornades Cooperis.

7.- Congressos de Decisiologia Talent Cooppel. Són trobades per a estudiar, reflexionar i proposar estratègies de millora en els processos de decisions i en la seva consciència, anàlisi i sensibilitat en els progressos dels jocs Talent Cooppel. Serà anual. Amb el suport de els universitats. L’any 2015 s’ha celebrat el primer congrés de Deciisologia Talent Cooppel amb sessions concretes a la URV i als col·legis oficials de pedagogia COPEC, de metges COMT i de psicologia COPC, de Tarragona. Les millores aniran encaminades a les estratègies de promoció, protecció i permisos, a l’organització i funcionament de la Federació Talent Cooppel i en la investigació psicopedagògica i didàctica dels aprenentatges autònoms de les persones i el seu observatori (Observa OASIS).

Deixa un comentari