Audició: “El matí” de la suite “Peer Gynt”, del compositor noruec E.GRIEG

Parlem de MÚSICA DESCRIPTIVA. Es tracta d’una obra del compositor noruec Edvard Grieg.

Què en sabem de l’autor ?

Edvard Grieg, compositor noruec (1843-1907).

Inicià els estudis musicals amb la seva mare, que era una gran pianista. Als quinze anys els seus pares el van enviar al Conservatori de Leipzig, a Alemanya, on continuà els estudis fins al 1862. Quan va tornar a Noruega, el compositor Rikard Nordraak li feu descobrir la riquesa del folklore noruec, i de seguida se sentí atret per la idea de crear, juntament amb Nordraak, una escola de música nacional noruega; la va fundar l’any 1867 amb el nom d’Acadèmia Noruega de la Música.

Les seves activitats com a pianista i director d’orquestra el van portar a viatjar per tot Europa i conèixer els compositors més importants de la seva època, com ara Wagner, Txaikovski, Liszt i Brahms. L’amistat amb escriptors del seu país, com Henrik Ibsen i Bjørnstejrne Bjørnson, va fer que musiqués molts dels seus poemes i obres de teatre. La majoria de les seves obres s’inspiren en la tradició musical del seu país.

Així va ser com va escriure PEER GYNT, música incidental per a l’obra d’Ibsen. D’aquesta gran obra n’escoltarem un dels fragments més coneguts “El Matí“ i després l’aprendrem a tocar amb flauta.


Podem veure l’argument de l’obra en aquest petit video:


2 thoughts on “Audició: “El matí” de la suite “Peer Gynt”, del compositor noruec E.GRIEG

 1. david 1er ESO

  flora, ja veig que t’ho segueixes currant molt, enyoro anar a les teves classes. M’agradaria que vinguessis a veure’m quan faci alguna audició de flauta (travessera), que diu la meva mare que faig molts progressos. Si vols, ja t’avisaré quan faci alguna , que suposo que serà proper al Nadal (si puc fer-ho, perquè m’he trencat el 5è metacarpià, però espero recuperarme en tres o quatre setmanes).
  us trobo molt a faltar a tots 🙂

  PETONS!!!!!!!!

 2. Flora

  Hola David !!!!! Quina il.lusió de saber de tu !!!!!
  A mi també m’agradaria sentir-te a l’audició de flauta travessera. Tu diga’m el dia que miraré a veure si puc venir. Espero que et recuperis aviat del dit !!!!

  Personalment us trobo a faltar molt als “ex-ganàpies” de l’Ausiàs !!!!

  Un petonet per a tu i tota la família.
  La teva senyo de música que mai t’oblidarà,
  Flora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà