El per què del Bloc

M’agradaria donar un per què d’aquest Bloc de Música que hem encetat aquest curs 2008-2009  a l’escola.

En principi ha nascut de la voluntat d’entrar, conèixer i experimentar en aquest tan recent camp de les noves tecnologies que ha envait el nostre món de l’educació. Es tracta d’una molt bona eina educativa que obre un gran ventall de possibilitats en el procés d’aprenentatge dels nostres alumnes.

El Bloc de Música de l’Ausias March vol ser una finestra oberta on poder mostrar tot allò que fem el dia a dia a classe de música, en les sortides i festes on la música és la principal protagonista. Però el seu paper no és només el de mostrar sinó el de fer participar,  el de permetre interactuar, el de guiar l’aprenentatge oferint enllaços, videos i materials diversos. Els alumnes han participat  algun cop en l’elaboració d’algun d’aquests materials, com en el cas del nens de 6è que han elaborat un powerpoint sobre GRANS COMPOSITORS. També han participant enviant els seus comentaris als articles.

El Bloc s’ha estructurat en articles. Segons la temàtica d’aquests articles se’ls classifica en diferents categories: cançó, audició, lectoescriptura, ritme, dansa, compositors, festes, sortides, història de la música…… Si volem trobar tots els articles referents als nens d’infantil només caldrà clicar sobre la categoria Infantil i apareixeran tots ordenats per dates. Igual hem de fer si volem saber què han fet els Cicle Inicial, Mitjà o Superior ( clicar sobre la categoria que porti el nom del cicle ). A la pàgina d’inici no es poden veure tots els articles, per això es van arxivant dins les categories i per data de publicació.

Cada article dóna opció a fer-hi un comentari, només clicant sobre la paraula comentari. Els nens hi poden accedir amb tota facilitat i expressar la seva opinió al mateix temps que conèixer la dels seus companys.

L’atra part interessant del Bloc es troba al marge dret ( el de color verd ). Hi apareixen enllaços i diferents pàgines web per consultar. N’hi ha de cançó, de flauta, d’instruments estranys, de compositors, jocs i moltes activitats per aprendre jugant. No ho dubteu i aneu clicant-les totes. Arrisqueu-vos !!

De moment aquest Bloc de música està en fase de creixement. Entre tots, nens, pares i mestra podem fer una bona feina. Per això em cal els vostres comentaris i suggeriments. Us hi animeu ?

BENVINGUTS AL BLOC !


Per a no tenir problemes a l’hora de visualitzar les fotos o videos cal tenir instal.lat un codificador que permeti veure les diferents aplicacions així com els plugins dels navegadors d’internet. Aquest us pot ajudar:

Adobe Flash Player

2 thoughts on “El per què del Bloc

  1. Alba Enrique

    Hola Flora,ja he pogut obrir el bloc per composar la musica.
    Espero que vegis el video. Fins dema.

    ALBA.

  2. MARIA

    Bon dia Flora, soc una mestra de València. Aquest any he hagut de donar infantil, des de fa 13 anys que no en donava.El teu blog m’ha servit moltíssim. La teua tasca és impressionant!Vaig a preparar un festival de la Primavera, m’agradaria saver si em podries enviar la musica del Rock de la Primavera per a fer el colofó final. De bestreta gràcies. MARIA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà