Projecte “Sota terra”- metodologia

Els agrupaments van variant segons les activitats dins el projecte, la majoria d’activitats són en parelles o petits grups heterogenis, tot i que també se’n fan amb gran grup, aquestes solen ser les activitats de conversa, de posada en comú sobre la informació cercada o també activitats de modelatge, en les quals la mestra explica o mostra com es porta a terme alguna cosa,  per exemple: un experimentació, i després els alumnes ho fan de manera individual o en petit grup.  

Totes les activitats estan guiades pel mateix fil conductor que és la gran pregunta que es va fer a l’inici del projecte, hi ha moltes tasques on es busca la conversa, on els alumnes expressin les seves inquietuds o expliquin les seves descobertes. Tenint en compte que són alumnes de 2n de primària sobretot a l’hora de cercar informació és on se’ls guia més sobretot perquè la puguin trobar en fonts fiables. La majoria d’activitats no són molt guiades però tal i com hem explicat abans si que les converses ho són per poder arribar a les conclusions que volem i també ho són les activitats de modelatge. Hi ha certs moments en què els alumnes tenen interessos concrets relacionats amb el projecte, tot i que alguns d’aquests no estaven programats, s’han anat portant a terme de forma espontània perquè han estat interessants i realment n’hem pogut treure un bon aprenentatge.  El projecte s’acaba doncs quan som capaços de respondre la gran pregunta i de portar a terme la nostra pròpia reutilització de la làmpada.

Durant el projecte, a l’inici de cada sessió s’estableix una petita conversa per poder compartir el procés, els dubtes, revisar objectius inicials i intercanviar idees i coneixements entre els alumnes així com explicar o acordar quin serà el següent pas que portarem a terme. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *