Projecte “Sota terra” – planificació

La gran pregunta que guia el projecte és: de quantes formes podem reutilitzar una làmpada de tauleta?. En aquest projecte es vol treballar els materials i les seves característiques, el reciclatge d’aquests… Hem anomenat el projecte “Sota terra” perquè als alumnes els ha cridat molt l’atenció descobrir que els minerals també són materials i que molts d’ells els podem trobar sota terra. 

S’inicia el projecte explicant una vivència real. La mestra va anar a un mercat de 2na mà i comprant un altre producte li varen regalar una làmpada de tauleta espatllada. Es va proposar als alumnes què es podia fer amb aquesta (portar-la a la deixalleria, arreglar-la, reutilitzar-la…) i a partir de la idea de reutilitzar-la es va iniciar el projecte. 

Els coneixements previs dels alumnes es van conèixer a partir de converses que guiava la mestra, aquests coneixements previs es recollien en un document que els alumnes anaven posant dins un dels productes finals. 

Seguint amb la idea de reutilitzar-la es va provocar als alumnes perquè ells mateixos descobrissin què ens calia saber per reutilitzar-la (què és un material, quines característiques pot tenir, si es pot reciclar o no…), tot això es va fer mitjançant converses guiades (per les mestres) on a mesura que anaven sorgint idees s’anava presentant doncs el què aprendriem, el que avaluariem, on reculliriem la informació (un dels productes finals, la “caixa boma”) i quin seria el producte final més important (què n’hauriem fet realment d’aquella làmpada, com l’haurem reutilitzat nosaltres)… com en la fase prèvia, tot el que es deia s’anava recollint en diversos documents que després els alumnes inclourien dins la “caixa bomba”. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *