Implementació: “Quilòmetres Solidaris”

En aquest apartat entrem amb una mica més de detall al nostre projecte. De fet potser no s’hauria de titular ben bé implementació, sinó més aviat és la concreció de la planificació del projecte, el dia a dia del projecte, de l’inici al final.

Tal i com ja hem avançat a l’apartat de planificació, es va començar amb una investigació de la situació sociocultural i econòmica de l’Àfrica. Es va fer una reflexió i a partir d’aquí va sorgir la necessitat de cercar quines ONG’s actuen actualment a l’Àfrica, més concretament a l’Àfrica Negra. Un cop observades les diferents ONG’s els alumnes van triar-ne una d’elles per tal de fer el donatiu un cop realitzada la cursa. La ONG triada va ser “Save the Children”, per tant els diners recaptats al final de la cursa es donarien a aquesta ONG. Abans de passar a la organització de la cursa però es va fer un estudi més acurat de la ONG escollida, es va investigar sobre la història de “Save the Children”, els llocs o països on actuen, com s’organitzen, com funciona el voluntariat, a què destinen els recursos que tenen, etc.

Un cop varen tenir la part més teòrica i d’investigació sobre ONG’s acabada, el projecte va agafar un caire més enfocat a l’educació física. Aquí, arrel de començar a pensar en l’organització de la cursa, es van estudiar diferents factors que cal tenir en compte per fer una cursa. Es va treballar sobre l’escalfament previ a la cursa, el disseny que hauria de tenir la cursa, els entrenaments que farien falta per poder fer-la, quina és la qualitat física més treballada i la més important per una cursa d’aquestes característiques. També van fer previsions vàries, en un cas van sortir al pati i amb l’ajuda del mòbil a partir del GPS van preveure la velocitat que anirien caminant i corrent, per tal de fer càlculs per pensar el recorregut de la cursa.

A partir de les previsions es posen a organitzar la cursa, en tracen el recorregut, fan una instància dirigida a l’alcalde dels dos municipis afectats pel pas de la cursa, Torelló i St. Vicenç de Torelló, fan els cartells publicitaris corresponents, els dorsals pels corredors i pels organitzadors, les fletxes indicatives al llarg de la cursa per marcar el recorregut i que no es perdés ningú… Un cop tenen tot el material ja fet, proven la cursa caminant, fan la previsió del que tardarien corrent i si fessin mig trajecte caminant i mig corrent. Aquí teniu algunes imatges dels cartells realitzats.

Ara ja arriba el gran moment! El dia de la cursa! Es fa la cursa amb tot el grup classe. Aquest punt us el detallem a l’apartat del producte final. Continueu llegint!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *