Metodologia del documental “A l’altra banda de la via”

L’organització de les activitats és en funció de la matèria:

  • Rodatge: l’experta audiovisual realitza tres sessions de la teoria audiovisual a l’aula. A les sessions de gravació, aquesta assigna un rol a cada alumne/a: fer servir la claqueta, gravar el so amb el micròfon, anotar el codi dels arxius d’àudio per coordinar-los amb els minuts de les seqüències, gravar el vídeo, col·locar els micròfons a les persones entrevistades, fer-los preguntes, etc.
  • Moviments migratoris: es tracta la realitat sociocultural que es troba al barri i el rerefons històric. Primerament, l’alumnat exposa la seva història vital a través del seu arbre de família. A continuació, cada alumne/a estudia una etapa de la història de les migracions a Catalunya i la presenta a l’aula.
  • Llengua catalana: es treballa la llengua catalana en situacions pràctiques. Es formulen les preguntes per a les entrevistes i es fa el buidatge d’aquestes per crear el guió i la veu en off. També es recullen tots els passos de la filmació en un diari de rodatge de forma individual.
  • Tecnologia: es construeix una maqueta del barri que apareix en forma de time-lapse al documental. La construcció de la maqueta es distribueix en grups de tres o quatre persones. Per elaborar la maqueta, es tracten els conceptes del procés tecnològic i de dibuix tècnic i s’aprèn a calcular les escales.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *