LA VEU DE L’ALUMNAT: L’habitatge

En ser un projecte que partia de les necessitats de l’alumnat, durant tot l’eix temàtic han anat sorgint interessos, vivències i necessitats, que, alhora, ens han permès acostar-nos a la realitat del nostre alumnat.

Algunes de les situacions viscudes en relació a l’habitatge han estat:

  • Un alumne s’adreça a la mestra amb l’activitat treballada el dia anterior, que consistia en la comprensió de tres anuncis de lloguer. El noi demana si li podem facilitar el número de telèfon per posar-s’hi en contacte. La mestra li comenta que no són anuncis reals i que a la propera sessió treballarem amb revistes comercials per cercar anuncis actuals.
  • Una alumna manifesta el seu neguit perquè en el termini de quinze dies ha de deixar el pis on viu. La seva situació familiar és complexa i el seu nivell d’expressió oral i de comprensió escrita és molt baix.

Un alumne arriba un dia a classe dient-nos que ha descobert que el pis que tenia llogat era un pis ocupat i que ell no ho sabia. Resulta que estava pagant uns diners a algú que se n’havia apropiat de forma il·legal, quan en realitat el pis era del banc. El noi en qüestió va arribar amb una motxilla a classe dient que s’havia trobat que el seu pis estava tapiat i no podia entrar. Ens va demanar ajudar per cercar un lloc a on estar-se de forma provisional mentre trobava una solució.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *