METODOLOGIA “RUTES HISTÒRIQUES PER PRATS”

S’ha iniciat el Projecte amb un treball individual de recerca per part dels alumnes però, al llarg de les diferents activitats s’han utlitzat diferents metodologies de treball i estratègies cooperatives:

  • Exposició oral i posada en comú potenciant el treball en equip i la competència lingüístic.
  • Treball cooperatiu per elaborar les diferents rutes, generar els codis QR, fer la línia del temps, crear i administrar la site…
  • Dinàmiques de grups per compartir la informació i tasques realitzades.

Aspectes a destacar:

  • Els alumnes es varen adonar que trobar la informació dels diferents indrets no era una tasca senzilla ja que estaven acostumats a buscar per Internet o per les xarxes i, en aquesta ocasió, era necessari consultar altres fonts per complementar el guió de treball potenciant les fonts orals i visitant l’arxiu municipal i la biblioteca. D’aquesta manera van fer un treball de camp important.
  • Quan van tenir la informació recollida, va ser necessari revisar bé les dades per crear la línia del temps. Aquest mural va permetre veure la durada de cada edat històrica i situar els llocs treballats a l’edat corresponent. 
  • L’apartat de donar a conèixer la seva recerca va ser molt important ja que va permetre aplicar i transferir coneixements més enllà de les aules sentint que tot el treball realitzat tenia un objectiu clar.
  • El fet de participar activament en la cloenda va permetre que els alumnes haguessin de treball de manera molt cooperativa i grupal ja que s’havien de prendre decisions conjuntes importants pel bon transcurs de l’esdeveniment. Ells mateixos es van encarregar de comprar els aliments del refrigeri sentint-se partíceps de tot el procés.
  • Finalment, cal destacar el treball de la competència d’aprendre a aprendre descobrint l’entorn proper i aprenent a gestionar les dificultats que anaven sorgint.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *