S’ha iniciat el Projecte amb un treball individual de recerca per part dels alumnes però, al llarg de les diferents activitats s’han utlitzat diferents metodologies de treball i estratègies cooperatives:
- Exposició oral i posada en comú potenciant el treball en equip i la competència lingüístic.
- Treball cooperatiu per elaborar les diferents rutes, generar els codis QR, fer la línia del temps, crear i administrar la site…
- Dinàmiques de grups per compartir la informació i tasques realitzades.
Aspectes a destacar:
- Els alumnes es varen adonar que trobar la informació dels diferents indrets no era una tasca senzilla ja que estaven acostumats a buscar per Internet o per les xarxes i, en aquesta ocasió, era necessari consultar altres fonts per complementar el guió de treball potenciant les fonts orals i visitant l’arxiu municipal i la biblioteca. D’aquesta manera van fer un treball de camp important.
- Quan van tenir la informació recollida, va ser necessari revisar bé les dades per crear la línia del temps. Aquest mural va permetre veure la durada de cada edat històrica i situar els llocs treballats a l’edat corresponent.
- L’apartat de donar a conèixer la seva recerca va ser molt important ja que va permetre aplicar i transferir coneixements més enllà de les aules sentint que tot el treball realitzat tenia un objectiu clar.
- El fet de participar activament en la cloenda va permetre que els alumnes haguessin de treball de manera molt cooperativa i grupal ja que s’havien de prendre decisions conjuntes importants pel bon transcurs de l’esdeveniment. Ells mateixos es van encarregar de comprar els aliments del refrigeri sentint-se partíceps de tot el procés.
- Finalment, cal destacar el treball de la competència d’aprendre a aprendre descobrint l’entorn proper i aprenent a gestionar les dificultats que anaven sorgint.