OH QUIN PATI!!!

Som el claustre de l’escola els Castanyers de Viladrau.

El nostre claustre consta de 13 persones. 3 mestres d’educació infantil, 2 mestres de cicle inicial, 2 mestres de cicle mitjà, 3 mestres de cicle superior, 1 mestre d’educació especial, 1 mestra d’educació física i 1 mestra de reforç i 1 mestre de música.

El motiu pel qual vam començar aquest projecte de xarxes fa 3 cursos va ser perquè com a equip tenim moltes ganes de renovar-nos per tal de millorar la nostra tasca docent en el dia a dia i així aportar el màxim valor possible en l’educació dels nostres alumnes.

Vam considerar que la formació de Xarxes, que tota la part d’innovació educativa ens ajudaria entre altres coses a unificar, donar un sentit i a determinar més concretament la línia d’escola.

Concretament hem centrat la nostra tasca en el projecte del pati. Volem aconseguir millorar els ambients del pati per tal de crear un espai real d’aprenentatge en el que els nostres alumnes millorin les seves relacions i desenvolupin al màxim la seva creativitat tot creant un espai agradable i ple d’estímuls.

Especificant més, els objectius del pati hem estat crear els següents espais:

  • Un racó de música on els nens i nenes podem crear sons i ritmes diversos estimulant així els aspectes més artístics.
  • Un espai amb textures vàries on els alumnes poden trepitjar i sentir amb el seu cos les diferents sensacions. Els materials són la sorra de platja, l’escorça i els còdols.
  • El racó de l’herba creant calma als alumnes amb un vaixell de fusta per estimular el joc simbòlic.
  • També per estimular el joc simbòlic vam crear una cuineta feta amb palets de fusta i envoltada amb taules i cadires fetes amb troncs, una caseta i carretons.
  • Finalment, ja que som escola verda vam agrupar les papereres del pati i les vam pintar dels colors de les papereres del nostre municipi.

 

La reflexió del procés fet fins ara és molt positiva ja que el projecte ens permet millorar molt els aspectes destacats anteriorment i està sent un projecte en el que s’ha implicat tota la comunitat educativa, la qual cosa ens fa sentir que realment és quelcom molt important per avançar en el desenvolupament dels nostres alumnes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *