Escola Aurora, ZER Alt Lluçanès: Qui som?

Som l’escola Aurora de Sant Boi de Lluçanès i formem part de la ZER Alt Lluçanès que està formada per quatre escoles, l’escola Gafarró de Lluçà, l’escola Heurom de Perafita i l’escola La Forja d’Alpens.

 La nostra escola està formada per 28 alumnes, 4 mestres, els especialistes i una vetlladora. Els alumnes estan agrupats de la següent manera:
a) P3, P4 i P5
b) 1r i 2n
c) 3r, 4t, 5è i 6è

Enguany a nivell de ZER vàrem acordar que el projecte interdisciplinari de totes les quatre escoles tindria com a eix principal les EMOCIONS.
L’escola constitueix el segon espai de socialització i per això esdevé un espai de socialització emocional en el qual pren especial rellevància la interacció entre iguals.
La major part del desenvolupament emocional es produeix des del naixement fins a la pubertat.
En aquest període l’entorn escolar exerceix una especial influència ja que conté molts dels referents que el nen utilitza per a perfilar el seu autoconcepte, les interaccions amb els altres, la seva comprensió del món, etc. El professorat ha rebut una escassa formació de com es produeix el desenvolupament emocional i dels múltiples factors que incideixen sobre el mateix, i per tant, li resulta difícil entreveure el grau d’influència que exerceix.
No obstant això, els mestres tenen un paper importantíssim en l’establiment de les competències emocionals dels nens i joves. En la interrelació amb el nen, l’educador mostra moltes conductes emocionals que seran apreses per aquests, indueix emocions i influeix en la manera d’afrontar-les.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *