COM ARRIBEM A FER 2 PROJECTES D’ESCOLA?

Després de diverses reflexions de claustre al llarg del curs 2015-2016, l’escola es planteja un canvi profund de metodologia. Ens n’adonem que cal buscar ‘alguna manera de fer’ més global i competencial, intentant (si és possible) que els infants siguin els autèntics protagonistes del procés d’aprenentatge.

La darrera valoració permet al claustre arribar a uns petits i potents acords per afrontar el curs 2016-2017. Calia una formació interna de centre que empentés les ganes de revolució, i vam aconseguir que en Gino Ferri ens fes unes sessions per tal de sacsejar la nostra manera de veure i viure l’ensenyament. L’evolució de les reflexions ens porten a realitzar projectes d’aula, amb elecció de temàtica lliure per part dels alumnes que conformen el grup-classe. Vam acordar que dedicaríem al projecte 3 sessions setmanals al llarg de tot el curs.

El proper salt el fem l’actual curs 2017-2018. En les darreres reunions del juny de 2017 els i les professionals docents valoren que cal apuntar millor la idea dels projectes, i que es necessari acordar una temàtica i un objectiu per apuntar la direcció dels projectes. És a dir, veiem més profitós que els i les mestres encaminin el tema del projecte, i siguin els i les alumnes qui evolucionin la idea donada pel claustre. La tasca realitzada el curs anterior (projectes de lliure temàtica) no és en va, ja que l’experiència del què s’ha fet ens serveix per evolucionar de quins projectes volem tractar d’una forma estable i continuada al llarg dels propers cursos acadèmics. La valoració i reflexió intensa ens porta a la conclusió que hem d’afrontar dos grans temes: ‘noves tecnologies’ i ‘natura’.

D’aquest interessant acord neixen el que avui en dia són els nostres dos grans projectes d’escola, que impliquen a tots i a totes els i les alumnes de l’escola, amb un tractament particular per a cada nivell o curs:

– Canal de Youtube: Podeu veure algunes produccions al canal propi de l’escola Les Flandes.

– Ecosistema: Acostament de la natura a la realitat escolar dels i de les nostres infants.

La intenció pel curs vinent, és afegir un projecte més, però aquest tindria un esperit més col·laboratiu. Voldríem fer una tasca d’ajuda social, on tota l’escola tingués implicació directa durant un curt període de temps (1-2 setmanes) amb alguna causa solidària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *