VALORACIONS FINALS SOBRE EL PRODUCTE FINAL

Una vegada finalitzat el projecte toca fer la valoració dels resultats. Hem de destacar que ha estat un repte per a ells i que s’han sorprès de com poden influenciar el microorganismes en l’elaboració dels productes alimentaris. Ells i elles s’han mostrat satisfets per la feina feta i valoren positivament l’aprenentatge dut a terme, però nosaltres pensem que podem arribar més enllà.

Una de les propostes de millora pel projecte seria realitzar dues petites proves addicionals, una amb microorganismes i l’altre sense, de la mateixa recepta, per a poder comparar en les mateixes condicions l’afectació dels microorganismes en el procés de fermentació. D’aquesta manera es pot apreciar la diferència que hi ha en l’ús o no d’aquests.

Una altra millora per al proper curs seria crear un bloc de caràcter públic on els alumnes puguin mostrar el que han anat fent. D’aquesta forma els familiars i amics podrien ser partícips del projecte, i probablement això pot afavorir la seva implicació i motivació en la realització del projecte. A la vegada això ens facilita l’avaluació continuada de la feina realitzada (valoració del procés, de les reflexions dels alumnes, els acords…).

La darrera millora que proposem és la realització d’un concurs de receptes a nivell intern de centre. Un representant de cada grup classe, a nivell de tota la ESO (2n, 3r i 4t d’ESO) pot fer de jurat i valorar així diferents aspectes del producte final: la presentació, l’ús d’ingredients saludables, l’originalitat (en la tria del microorganisme i en l’acabat), la dificultat, el sabor… Una altra possibilitat podria ser aprofitar aquest projecte com un recurs per afavorir la realització de les colònies de final de curs a través de la venda dels productes finals. Caldria tenir en compte la quantitat a realitzar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *