METODOLOGIA? QUINA?

Quina metodologia emprem en els nostres projectes?…aquesta és una bona pregunta que segurament ja estarà ben resposta en els articles anteriors referenciant de manera concreta els projectes del nostre centre.

Permeteu-nos, però, compartir el pas previ a la pregunta inicial: Com hem escollit la metodologia a emprar?

Sota la direcció de l’equip de coordinació, el grup impulsor dividits en 2 grups, d’acord als 2 projectes elaborats, va trobar-se en reunions periòdiques per muntar la bastida sobre la qual edificaríem els projectes.

Definir el contingut? treball cooperatiu? aprenentatge guiat? activitats basades en problemes? context? quines activitats?…dubtes i més dubtes que van sorgint al cap de cada professor/a implicat. Primer individualment, després en petits grups i finalment en gran grup es va decidir quina metodologia aplicar en el procés d’execució de cada projecte.

La manera de fer-ho (posant en qüestió, debatent…) les idees personals fan que al final, el/la professor/a que després ho apliqui a l’aula tingui més seguretat, més convicció en utilitzar un camí correcte, en proposar les activitats a l’alumnat.

Debatre-ho abans en el claustre, en el nostre cas en el grup impulsor, ajuda, sens dubte a prendre una millor decisió al respecte. Valorar l’opinió d’altri ajuda a contextualitzar millor el contingut i l’objectiu del projecte.

Repetim… treball cooperatiu? aprenentatge guiat? contingut?…prenen una altra dimensió després d’haver-ho compartit prèviament amb els companys i companyes.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *