Els Barrufets, 50 anys

Que barrufeu molts més anys, barrufets!

tgc_comic140.gif                      smurf07.gif           tgc_comic141.gif         

El 23 d’octubre de 1958 els Barrufets van aparèixer per primera vegada en un còmic de la sèrie Johan i Pirluit del dibuixant belga Peyo. Aviat, però, van agafar prou protagonisme i començaren a recórrer Europa. Enguany celebren 50 anys i ho fan viatjant arreu del continent amb visites sorpreses a vint ciutats europees.

Els barrufets volen envair Europa pel seu aniversari. Una vintena de ciutats acullen estatuetes a mida real (l’alçada de tres pomes ficades una a sobre de l’altra), que apareixen per sorpresa escampades pel carrer. Qui en trobi, se’n pot quedar i decorar-les, car les figures són totalment blanques.

Però no és l’únic acte que es fa per celebrar l’Any Barrufet. També s’estrenarà una pel·lícula amb tècniques d’animació digital 3-D. També apareixerà un nou còmic ‘Els barrufets i el llibre que ho diu tot’ i, se celebraran exposicions itinerants. Gargamel i Azrael segur que tampoc no hi faltaran.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/fX3ZufZG8B0" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

 

La història dels Barrufets

Són blaus, viuen en bolets, vesteixen pantalons i barretina blanca (amb l’excepció del Gran Barrufet) i tenen dos grans enemics: el bruixot Gargamel i el seu gat, Azrael.

 

                                            poblado.jpg

Van aparèixer per primera vegada el 23 d’octubre de 1958 a la revista belga Spirou on eren personatges secundaris de la sèrie de Johan i Pirluit (Jan i Trencapins al nostre país). Tot i no ser els protagonistes, van agradar tant que Peyo decidí que tinguessin les seves pròpies històries. Setze publicacions, un llargmetratge i més de dos-cents setanta episodis televisius els consagrareu arreu.

 A casa nostra van arribar l’any 1967 a través de la revista Cavall Fort.

                                                                                                                  pc1.jpg

 

Quant a M Dolors Foguet, responsable biblioteca

Hola companys, Em dic M Dolors i sóc la responsable de la biblioteca Josep Vallverdú de l'escola Martí Poch. M'agrada molt llegir i fer descobrir als meus alumnes el món que s'amaga dins els llibres.
Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *