BIBLIOf@mília

height=”400″ frameBorder=”0″></iframe>familia.jpegllibre1

L’IMPULS DE LA LECTURA

http://blocs.xtec.cat/somnis/2011/12/05/limpuls-de-la-lectura/

SI TU LLEGEIXES, ELLS LLEGEIXEN

[kml_flashembed movie="http://es.youtube.com/v/QuWWWrWCQZg" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

A LLEGIR

[kml_flashembed movie="http://es.youtube.com/v/UrNUMJWDW48" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

CLAUS PER COMPRAR LLIBRES ALS MÉS PETITS

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/reSTp6eDJSs" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Un lector no neix, es fa

Que els nens llegeixin és una activitat que depèn en gran mesura dels pares i mares. Se’ls ha d’animar a llegir ja que els llibres contribueixen a la seva formació i educació. L’hàbit de la lectura augmenta la seva creativitat i estimula la imaginació. Si els nens llegeixen des de ben petits, els serà més fàcil, quan siguin grans, resoldre conflictes, afrontar diferents situacions i prendre decisions.

Beneficis que aporta la lectura

Si els nens agafen l’hàbit de llegir, aconseguiran beneficis i avantatges per a tota la vida. Llegir fomenta la imaginació, la intel·ligència, la capacitat verbal, la concentració i a més enriqueix el seu vocabulari. És fonamental per als nens que els pares i mares els llegiu contes o llibres quan són petits ja que afavoreix la comunicació afectiva.

No s’ha d’esperar a què els nens llegeixin perquè tinguin contacte amb els llibres. S’han de crear lligams i hàbits entre els llibres i els nens des de ben petits. Els nens haurien d’escoltar històries i contes almenys una estona cada dia. Al mati, després de dinar, a la tarda, abans d’anar a dormir…qualsevol hora és bona perquè els pugueu llegir un conte en un ambient tranquil i relaxat.

Els podeu llegir contes curts al principi, fent una veu diferent per a cada personatge, els podeu cantar i fer que ells també s’impliquin amb els protagonistes. S’han de repetir les frases perquè la lectura sigui més interessant per a ells.

Mai és massa aviat per començar a llegir als nens.

Actualment al mercat es troben llibres per a totes les edats, llibres per aprendre, per mirar, per llegir etc… i s’ha de procurar escollir els llibres en funció de l’edat dels fills i també de les seves preferències. És aconsellable començar amb llibres que tinguin dibuixos clars i senzills, amb poc text i amb la lletra gran. A mesura que els nens creixin els textos i els dibuixos seran més complexos.

No només s’ha de procurar que els nens llegeixin, també se’ls ha d’ensenyar a fer-los servir, a cuidar-los i a endreçar-los. El respecte cap els llibres és molt important, els han d’estimar.

El llibre s’ha de convertir en una alternativa més d’oci, s’ha de convertir en un amic durant el seu temps lliure. No els hem d’obligar a llegir; per a ells, ha de ser una activitat divertida que fan quan els ve de gust.

Un nen que veu als seus pares llegir. Tindran un interés més gran pels llibres si veuen que aquest hàbit és present en el seu entorn.

També és molt important que aneu amb els vostres fills a la biblioteca i que junts escolliu els llibres i els llegiu.

Un lector no neix, es fa! Per aquest motiu és molt important inculcar el valor de la lectura des del bressol. Un llibre és un dels millors regals que li podeu fer al vostre fill. Aconseguir que s’interessin per la lectura és un regal que no té preu de cara al seu futur i al seu aprenentatge.

21.jpeg

Us recomano aquesta pàgina web:

http://www.nascutsperllegir.org/

Nascuts per llegir

3.jpeg

 

Projecte de promoció de la lectura


 

…és una iniciativa

 

Que neix l’any 2002 d’un grup de treball de professionals relacionats amb la literatura infantil i les biblioteques. L’existència d’aquest projecte ens arriba en forma de notícia d’una publicació italiana, i davant l’entusiasme que desperta el projecte italià Nati per leggere, ràpidament es comença a estirar el fil i a treballar la idea de portar-lo a terme al nostre país.

 

Amb la convicció que calia obrir el projecte a tots els col·lectius que treballen al voltant dels infants i la lectura, el Nascuts per llegir es presenta al Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya, al Consell Català del Llibre per a Infants i Joves, a la Secció d’Atenció Primària de la Societat Catalana de Pediatria, a l’Associació Catalana d’Infermeria Pediàtrica i a l’Associació Catalana de Llevadores. Tots ells aposten pel projecte i es comença a treballar per fer realitat el Nascuts per llegir a Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *