Matemàtiques: alguna cosa més que operacions i problemes

Des de fa no massa temps, les matemàtiques han deixat de ser aquella assignatura en la qual et trencaves el cap fent problemes que no entenies i havies de resoldre un número inacabable de pàgines amb operacions aritmètiques.

Si més no, això és el que ens diuen les noves corrents pedagògiques. Els mestres però, no tots estem entrenats en aquesta nova manera de fer, i fins i tot en algun centres, hi ha resistències a canviar de metodologia. Per acabar-ho d’adobar, la gran majoria de llibres de text, tampoc acompanyen al canvi.

Però bé, no tot és navegar contra el vent. El Departament ha publicat no fa massa el desplegament de la competència matemàtica, incloent orientacions metodològiques per aconseguir l’assoliment de les habilitats que inclou la competència matemàtica. També es poden trobar diferents cursets, conferències, lectures i altres suports, que a qui estigui interessat, li pot suposar una llum en la recerca de què i com ensenyar matemàtiques. I evidentment , com avaluar-les.

L’entrada d’avui en aquest bloc, no pretén exemplificar res, simplement compartir amb vosaltres els materials que he elaborat pels meus alumnes, amb un intent de conciliar, les noves expectatives en el procés d’ensenyament-aprenentatge de les matemàtiques, els recursos de que disposo i el propòsit de millorar en motivació i en resultats.

Els materials corresponen al tema de la numeració a cicle superior. Si és del vostre interès  podeu descarregar-los. Properament aniré compartint altres materials corresponents al currículum de les matemàtiques a cicle superior.

. Joc de tres referents d’aula: Com es llegeix,  valor de posició i comparar

. El número de la setmana: Fitxa per fotocopiar per treballar rutines

. Joc de 10 targes per treballar a racons o pels alumnes que acaben ràpid, inclou llista de control per l’autovaloració.

. Paquet d’activitats per autoavaluar i coavaluar els coneixements treballat en el tema de la numeració.Inclou rúbrica d’avaluació.

3 pensaments sobre “Matemàtiques: alguna cosa més que operacions i problemes

    1. Gràcies Joana, m’alegra que t’agradi. Comparteix-lo amb els teus companys i si s’escau feu suggeriments per millorar-lo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *