La benvinguda al Nadal!

Hi ha gent que diu que el Nadal és dels infants, nosaltres diríem que el Nadal és de qui mira amb ulls d’infant! El Nadal és màgic, ple d’ilusió, ple de llum, de records i esperances que arriben amb el canvi d’any, de moments especials amb les persones que més estimem, etc.

A la llar d’infants, treballem el Nadal des d’un punt de vista social i cultural intentant aprofitar elements destacats d’aquestes festes per viure amb els infants la joia que poden portar. Des d’aquesta perspectiva, aquest curs vam fer una activitat molt especial per rebre el Nadal!

Tan bon punt va començar el mes de desembre, els infants van trobar les aules una mica canviades: hi havia més espais lliures, menys decoració, quedava poca cosa de la tardor… Al grup dels petits, els vam explicar que ja s’acostava el Nadal i les coses que viuríem aquests dies; al grup dels grans, que ja sabien una mica com són aquestes festes, vam explicar que ja s’acostava el Nadal i de seguida vam começar a decorar l’aula.

El grup dels grans, mentre decoràvem, vam rebre la visita d’un follet molt bonic! Ens va explicar que era el follet de la màgia i que venia a l’escola perquè havia arribat el mes de la màgia; ens va dur gorros de Nadal i llanternes i ens va suggerir que ens anéssim preparant perquè teníem una sorpresa al dormitori…

Quan arribàvem al dormitori, ens vam trobar amb els petits i, tan bon punt hi vam entrar, vam quedar bocabadats/des amb la sorpresa que ens havia dut el follet!!!

En un primer moment, estàvem sorpresos/es; caminàvem a poc a poc, observant els llums del terra, els del sostre, el de les llanternes… Vam estar una bona estona en aquest ambient fins que la confiança va anar augmentant i vam començar a manipular els llums i els materials del dormitori, a crear racons, a jugar amb les ombres… Vam experimentar moltíssim amb la llum i ens vam divertir més i tot!

Vam passar un matí ple de màgia i ilusió que segurament quedarà ben gravat en la memòria d’alguns/es. I així, desbordant alegria, va començar el Nadal a la llar d’infants!

Aquest article s'ha publicat dins de Curs 2019-20, Projectes i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *