La setmana del Carnaval!

La setmana del Carnaval és una setmana de disbauxa en què, tal com toca, tot s’hi val! És la setmana que el senyor Carnestoltes ens mana venir a la llar d’una manera diferent cada dia i fer una gran festa divendres, la festa de Carnaval! Una setmana no es podria dur a terme sense la col·laboració de les famílies, que fan un esforç per tenir controlada la penyora que toca cada dia i tenir preparats els complements de la disfressa de divendres; moltíssimes gràcies!

Va començar el dilluns, doncs, amb la primera penyora de Carnaval: tocava venir amb pijama! Va ser estrany i divertit veure’ns vestits/des d’una forma diferent, d’una forma que només es pot veure dins les cases… i estàvem tant guapos i guapes!

El dimarts vam venir amb la cara pintada! Hi havia ratolins, tigres, gats, personatges de pel·lícules, maquillatge de fantasia, maquillatge abstracte, cors, estrelles, sols i llunes… Una gran i molt bonica diversitat!

El dimecres, havíem de venir disfressats/des de casa i com volíem. Hi havia molts nens i nenes que tenien la disfressa preparada de fèia dies i van venir molt cofois! Altre cop, la llar s’emplenava de gran varietat de disfresses i, aprofitant que era mercat, vam sortir a lluïr-les tot fent una volta pel poble: vam causar impressió!

El dijous ens tocava venir amb un pentinat especial, cada any ens sorprenem de la creativitat que tenen algunes persones per fer pentinats diferents i divertits! També eren molt divertides les cares de tots els nens i les nenes quan vèien a companys/es i educadores pentinats/des d’una forma estranya… Com que era dijous gras, l’AMPA ens convidava a un bon esmorzar i vam anar així de guapos i guapes a la plaça Esteva i Cruañas a menjar i jugar una estona!

I finalment, va arribar divendres…El dia de la festa de Carnaval!

Ens vam trobar a la llar com ho fem sempre i, mentre les famílies preparaven la carpa i l’esmorzar a plaça, nosaltres ens vam convertir en pirates!

Vam sortir al carrer a fer la tradicional cercavila amb música ben animada! Vam caminar de la llar d’infants fins a la plaça de la vila, on ens esperaven les famílies i les amistats (alguns/es també s’havien convertit en pirates!) per afegir-se a la cercavila tot fent una volta pel centre del poble fins a arribar a la plaça Esteva i Cruañas.

Un cop a plaça, totes les persones participants vam fer una gran rotllana i vam ballar dues danses de pirates que havíem estat preparant a la llar; ho vam fer molt bé! Que bonic que és veure aquelles rotllanes tant grans i com les persones adultes s’animen a fer els balls!

La carpa que havia preparat l’AMPA estava molt ben ambientada: era com un gran mar i tenia un vaixell pirata super xulo; al senyor Carnestoltes, li va encantar! Des d’aquesta carpa, a més, l’AMPA ens va oferir el tradicional esmorzar de Carnaval: coca amb xocolata desfeta… Que bones!

I, per acabar, el mag Fèlix Brunet ens va oferir l’espectacle “Gelicadabra”. Amb la seva màgia, mímica i humor, va aconseguir tenir ben atentes a totes les persones que estàvem a plaça durant una bona estona, tant les grans com les petites!

Ja fa uns anys que la llar d’infants celebra la festa de Carnaval oberta al poble. Creiem que aquesta celebració tant plena de color, d’alegria i diversió es mereix una gran festa!

Per això, des d’aquí volem agraïr la col·laboració de l’Ajuntament, de la policia local i de la brigada, la participació de l’AMPA i de totes les famílies de la llar, l’assistència de les famílies i altres persones que no són de la llar i venen a passar una bona estona amb nosaltres, l’energia de les persones que s’ocupen de l’espectacle… A totes i cadascuna d’elles: gràcies! Perquè sembla que la festa de Carnaval de la llar d’infants es va consolidant al poble i perquè és gràcies a totes les persones que algun any hi han participat, que s’està aconseguint!

Aquest article s'ha publicat dins de Curs 2019-20, Projectes, Treball en xarxa i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *