La Castanyada!

La Castanyada és una festa que ens agrada molt, és la primera festa familiar del curs! Desprès del procés d’adaptació del mes de setembre, el mes d’octubre comencem a treballar la tardor a mesura que els nens i nenes integren el ritme de la vida quotidiana; i, a finals de mes, la festa de la Castanyada ens du la primera activitat conjunta entre infants, equip i famílies.

A mesura que s’acosta la data de la festa, mentre treballem la tardor, comencem a introduir la figura de la castanyera: expliquem i mirem contes, veiem què fa i com va vestida, ens vestim com ella, cantem i ballem la seva cançó… Cada grup al seu ritme!

El poble de Begur, durant els dies que volten la Castanyada, organitza la fira de la castanyera. Tenim la sort que les companyes de Turisme cada any pensen en nosaltres perquè ens vingui a visitar en Jordiet, el pageset del bolet que els nens i nenes podran veure si fan una volta per la fira!

En Jordiet ens ve a veure amb molta il·lusió: ens parla de la fira, ens canta cançons de la tardor i té ganes de conèixer-nos a tots/es… Però sempre hi ha algú que no se n’acaba de refiar!

Quan per fi arriba la Castanyada, l’equip educatiu portem dies pensant i preparant-la amb ganes que tothom s’ho passi bé! I una de les coses que fem és demanar que els infants vinguin vestits de castanyers i castanyeres; l’equip educatiu també hi anem, i tots junts fem molta patxoca!

Aquest curs vam tenir un dia amb un temps poc previsible: hi havia núvols i tant era possible que plogués com no… Tot i així, vam sortir al pati a fer la primera activitat: la representació d’un conte per part de dues educadores que també animaven a la mainada a cantar i ballar cançons de la tardor. El coneixeu, aquell conte de dues castanyeres que confonen cargols per castanyes?

Quan vam acabar el conte, estava pluinejant… Però no va anar malament perquè va fer que l’esmorzar conjunt ens apropés més a tots i totes (literalment!).

Volem agrair a la brigada que ens cogués les castanyes, estaven molt bones! I, a l’AMPA i les famílies, l’esmorzar tan bo que van preparar!

Acabat l’esmorzar, ja havia deixat de ploure i vam poder estar la resta del matí jugant al pati, xerrant entre nosaltres i fent unes boniques fotografies que us mostrem tot seguit!

Volem agrair la participació de totes les famílies: és el que dona el caràcter especial a la festa i desitgem que puguem gaudir-ne molt de temps!

Aquest article s'ha publicat dins de Curs 2019-20, Projectes i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *