L’hivern!

El primer trimestre del curs ens va deixar un bon regust. L’espectacle de mímica de la festa familiar de Nadal va deixar els infants bocabadats i això ens va animar a fer també un espectacle de benvinguda a l’hivern, tant pels infants grans com pels petits!

El temps que treballem l’hivern sempre depèn de la data del Carnaval; a vegades, el Carnaval arriba molt aviat i no en tenim gaire, però aquest any no va ser així: vam poder fer forces activitats! Treballem l’hivern parlant de com és l’estació, de què fem quan arriba, en veiem imatges, mirem contes, cantem cançons, introduim material nou a les aules, mirem el temps per la finestra, veiem com està la naturalesa a través del pati,… I fem altres activitats com les que us mostrem seguidament.

Qui és que no pensa en la neu quan sent la paraula “hivern”? Vivint a la costa, hi ha poques ocasions per poder tocar-la però, amb imaginació, tot és possible! I els petitons de la llar ho van simular amb paper triturat:

Sens dubte, un dels colors que podem associar a l’hivern és el blanc. I una altre material blanc que ens agrada de forma molt especial és la farina, veieu com hi experimenten els petits!!

Mentre treballàvem l’hivern, la Mel va fer les últimes setmanes de pràctiques a la llar i, amb el suport de la tutora del grup dels grans, va preparar una activitat super xula sobre l’hivern. Hi havia estat pensant molt, ho havia estat preparant des de fèia dies i hi va posar molta ilusió; tot això es va notar: els nens i nenes van disfrutar moltíssim!!

Abans hem parlat de la neu i del seu color blanc, però… De què està feta la neu? I és que hi ha un element amb el que es juga molt a l’estiu quan és líquid i a l’hivern quan és sòlid: l’aigua (ens captiva a tots/es, siguem petits/es o grans)!

Encra no hem aconseguit fer neu a la llar d’infants, però gel sí! I els infants més petits van poder descobrint-lo; van manipular-lo molt i, sabeu què? Estava boníssim!

Els grans, per la seva banda, van experimetnar amb l’aigua al menjador: van tenyir-la, van crear gel i, un altre dia, van jugar amb els glaçons; tota una experiència!

Per últim, qui és que no podia faltar? Clar, el ninot de neu! Coneixeu aquella cançó que diu “He fet un ninot de neu…”? És una de les que cantem a la llar i els dos grups van fer un ninot de neu per a la seva aula seguint el que explica la cançó; van quedar molt bonics i ens van fer companyia durant molts dies!

Aquest curs, vam tenir sort amb l’hivern perquè vam poder gaudir-lo durant unes quantes setmanes. Així, quan va arribar el temps de preparar-nos per Carnaval, ja estàvem preparats/des per noves experiències!

 

 

 

Aquest article s'ha publicat dins de Curs 2019-20, Projectes i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *