Comencem el curs 2019-20!

Comencem el curs 2019-20 i estem molt contentes de tornar a activar el bloc! Com no pot ser d’altra manera, el primer article d’aquest curs està dedicat al període d’adaptació, un moment molt important que cal tractar amb cura.

El començament a la llar d’infants implica canvis per als infants i per a les seves famílies: una nova organització familiar, l’entrada a un espai nou que aniran coneixent a poc a poc, la separació entre l’infant i la persona adulta que l’acompanya… I també demana una atenció molt específica per part de les educadores amb l’objectiu d’acompanyar a cada nen/a i a la seva família, d’establir relacions respectuoses i properes i d’aconseguir que cada infant es senti segur i ben atès a la llar.

Tot això, ho expliquem a les famílies durant el procés de preinscripció i matrícula; i també ho recordem a la reunió de presentació del curs. Els últims anys, la disponibilitat de les famílies a l’hora de respectar el ritme de cada infant és molt gran i això facilita el procés d’adaptació; gràcies a la seva col·laboració, estem aconseguint dur a terme els processos d’adaptació de forma calmada i amb poques complicacions!

Així doncs, aquestes primeres setmanes de curs ens hem anat adaptant: han començat de nou tots els infants del grup dels petits i alguns del grup dels grans; la majoria dels infants del grup dels grans ja venien el curs passat i s’han retrobat en una aula nova i amb nous company/es.

A hora d’ara, la majoria de nens i nenes ja es senten segurs/es a la llar d’infants; tenen una bona relació amb les persones de l’equip educatiu; juguen de forma lliure a les aules, als espais comuns i al pati; duen a terme i col·laboren en les rutines de la vida quotidiana; i, el més important de tot, vénen contents/es a la llar!!

 

Aquest article s'ha publicat dins de Curs 2019-20 i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *