Quaranta anys de literatura juvenil

Avui he llegit aquesta notícia que crec que us pot interessar:

‘Pòquer de clàssics’, quaranta anys de literatura juvenil

Vallverdú, Sorribes, Carbó i Teixidor són els autors de les quatre obres insígnia · Una nova edició celebra el quarantè aniversari d’una de les edicions de més èxit del Premi Folch i Torres

El Premi Folch i Torres del 1968 fou atorgat a ‘Rovelló’ de Josep Vallverdú. Entre les obres finalistes hi havia ‘La colla dels deu’ de Joaquim Carbó, ‘Dídac, Berta i la màquina de lligar boira’ d’Emili Teixidor i ‘Viatge al país dels lacets’ de Sebastià Sorribas, totes d’una gran difusió. Quaranta anys després, la Galera ha volgut celebrar-ho. En aquest vídeo Vallverdú, Carbó i Teixidor parlen de l’edició especial que se n’ha fet i també de la literatura juvenil del nostre país.

La celebració de l’editorial la Galera consisteix en una reedició d’aquestes quatre obres, que, plegades, sumen més de 400.000 exemplars venuts i 107 edicions.

Cal tenir en compte que el Premi Folch i Torres del 1968 va ser un punt d’inflexió de la literatura catalana juvenil: aquestes quatre obres, que resultaren decisives per a recobrar la normalitat literària de Catalunya, són, encara avui, un referent d’unes quantes generacions de lectors.

També podeu veure un vídeo de la notícia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *