Ecologia emocional

L’ecologia emocional és l’art de transformar i dirigir la nostra energia de forma creativa i amorosa de manera que ens serveixi per ser millors persones, augmentar la qualitat de les nostres relacions i respectar i cuidar el nostre món.

Ofereix de manera creativa un paral.lelisme amb la gestió mediambiental i una forma d’entendre les emocions que mostra dos valors clau: la responsabilitat i la consciència de l’imapcte global que la seva gestió té dins de l’ecosistema humà.

L’ecologia emocional treballa sobre quatre àrees d’acció: territoris, vincles, energies, clima i afectes. Les quatres àrees estan relacionades entre si. Per aquest motiu el que afecta a una de les àrees també condiciona el que passa a les altres.

Des del punt de vista de l’ecologia, cal que prenguem consciència que formem part de l’ecosistema Terra, en som peces úniques i irrepetibles que influïm en el conjunt. En la mesura en què passem a l’acció o no ho fem, impactem en l’equilibri o desequilibri de l’ecosistema. Nosaltres triem si dediquem l’energia personal a crear o a destruir, a formar part del problema o de la solució.

Quan reduïm els tòxics emocionals, reciclem i reutilizem els nostres recursos i emocions, recuperem l’harmonia i tenir el camí un poc més planer per reparar les ferides emocionals.

L’ecologia emocional treballa a partir de metàfores (el tamboret de tres potes, l’Aristòtil, el primitiu,…), a partir d’idees força, d’històries i contes que, en definitiva, com deien els germans Grimm fan adormir els petits i desperten els grans.

Si en voleu saber, podeu visitar http://www.ecologiaemocional.org/ca/inici on hi trobareu informació de cursos, llibres publicats, testimonis, vídeos… per seguir avançant cap a la millor versió de nosaltres mateixos.