L’hort escolar

Imaginem que ja us ho han explicat però….aquesta tarda amb els enciams i seves que vam collir la setmana passada de l’hort i amb altres ingredients que hem comprat (tomàquets i pastanagues) hem fet una amanida que hem tastat a l’aula.  Som tots uns bons cuiners!

    

Dir-vos tambè que a l’hort hem tornat a plantar coses….aquest cop tot l’hort està ple de planter: síndries, melons, pastanagues, enciam full de roure, enciam romà, cebes, fabes…. I a més a més, les fabes que ja teniem que estaven molt grans, les hem collit, ja que sino es feien malbè.

 Si voleu veure que hem fet……..feu un click!! Fem amanida:

http://cid-15edb8910f69cf9e.skydrive.live.com/browse.aspx/Fem%20una%20amanida?nl=1&uc=26&isFromRichUpload=1

El nou planter de l’hort:  http://cid-15edb8910f69cf9e.skydrive.live.com/browse.aspx/El%20nou%20planter%20de%20l%7C4hort?nl=1&uc=11&isFromRichUpload=1 

32 thoughts on “L’hort escolar

 1. Marta mare Júlia taurons

  Sílvia, ets una crack!!! Moltes gràcies per tenir sempre el bloc tant actualitzat… es gaire be a temps real!!! Quina passada.
  Ahir la Júlia s’ho va perdre per que vam anar a un casament per la tarda, pero estic convençuda que li encantara veure que han fet els seus companys/es. La veritat es que li va saber molt greu no quedar-se pero tenia l’alicient de que es posaria faldilla amb mitjes i anava super guapa. I com ella es tan pressumida!!! L’antitesi de la seva mare, vaja!!! L’altre dia em demanava anar a l’escola amb faldilla!! I ja li vaig explicar que era mes comode anar amb pantalons per poder jugar bé… En fi….
  Petons

 2. Silvia V.svazque6 Post author

  Hola Marta,
  Segur que si que li agrada veure les fotografies tot i aixo ja li explicaran els companys dilluns. La veritat es que s’ho van passar molt bé i gairebé tots van menjar molt, i això que era enciam, tomàquet, pastanagues i cebes! Van gaudir molt, pero segur que la Júlia també s’ho va passar molt bé al casament, Avui em toca anar a mi de casament! un petonas!

 3. Marta mare Júlia taurons

  La Júlia diu que li han agradat molt les fotos. Que a ella també li hagués agradat menjar amanida (ejem, diu mami). mmmmm que bó (ejem, diu mami)… pero que un altre dia serà
  Petons a tothom i gràcies a la Sílvia per haver posat tantes fotos!!!

 4. montse

  montse mare pau p4b
  caram. es veritat es casi a temps real. Que vem acostumats estem aquest any. Avui al mati hem conectat i el pau a pogut mirar les fotos dels porquets i les amanides. Hem vist com tots agafavem amanida. El pau fa temps no menjava RES d’amanida. Pero d’uns mesos cap aqui menja i li agrada molt. Enciam, tomaquet(sense pell), pastanaga, Ceba no. Si li afegim tonyina i moresc ja es genial. Entre l’hort de la clase i el menjador i una miqueta a casa que en mengem hem aconseguit que en mengi. Tambe tenim un dvd que es d’aliments (amb dibujitos) que li explica pq va be cada aliment (pell, per correr, per creixer els osos etc). Es una menjada de coco pero els convenç que tenen que menjar de tot. Fa uns dies el pau ens va dir que si teniem gambes per esmorzar que anavem be per correr molt. Ja,ja. salutacions !!

 5. Silvia V.svazque6 Post author

  Hola Montse,
  T’he de dir que el PAu va menjar de tot, i la tomàquet amb pell…jaja ell em va dir que a casa de la menjava sense pell pero que aquesta tomaquet era més bona i li agradava la pell (ja sabem com son aquests nens…). La veritat es que tots van menjar molt! i s’ho van passar bé, ja ho podeu veure a les fotografies! Som bons cuiners. A veure si us fan una amanida a casa!
  un petó

 6. Sònia Lozano

  Ara ho entenc!!!!! L’Oriol va sortir dient que les pastanagues i els tomàquets anaven bé per la vista i que ara ja menjaria pastanagues. Déu ni do la feina que féu. Petonets i ja ens queda poc!!!!

 7. Silvia V.svazque6 Post author

  Tots prometien que apartir d’ara menjariem molta amanida i a casa ajudarien…a veure si es veritat. Alguns cavallets de mar hem deia que menjarien pastanaga per la vista també com diu l’oriol…ja que deien que mai havien vist un conill amb ulleres i això era perque menjaven pastanagues!!! son molt llestos per aquestes coses!! jeje i si sonia…ja queda molt poquet..les setmanes passen volant!

 8. Sònia Lozano Regué

  Hola,
  Les paraules sembla ser que se les emporta el vent. Avui li he dit a l’Oriol, et donaré pastanaga per la vista i m’ha dit:no mama que vomitaré, no veus que la pastanaga és molt gran!!! i jo li he dit: tranquil Oriol que te la tallaré a trossos, ji,ji. Anda que no saben res!!!

 9. Silvia V.svazque6 Post author

  jajaja ai pobre. Segur que si dema a la classe la Jose o alguna mestra li donés pastanaga se la menjaria! A veure si entre tots aconseguim que mengin tot tipus d’hortalisses que a alguns a casa segur que els hi costa molt!
  un peto

 10. Blanca mare Dídac

  No sabia que haguessiu fet amanides a la classe,ho he vist al blog.Em sembla que a mi el Dídac m’explica el que li interessa.M’agrada el bog perque així m’entero de les coses que aneu fent a l’escola.Gràcies.

 11. Jose

  Doncs, si Blanca el divendres vam fer amanides amb els enciams i cebes que vam plantar a l’hort. M’estranya que no t’ho hagi explicat per què ell sempre em deia els dilluns que els enciams estaven molt grans. Suposo que fan tantes coses que després no se’n recorden d’explicar-ho tot.
  Per a més informació, avui hem observat i mirat una bola del món, i hem vist a on vivien els pingüins. Gràcies

 12. montse

  montse mare pau p4b
  hola a tots/es
  Ahir el pau hem va dir que la silvia tenia una bola del mon com la de casa dels avis i tambe amb lum.
  M’he conectat a l’agenda i he vist que a educacio fisica demanen que portem patinets, patins, monopatins. Pero tambe ho tenim que portar p4b i si es aixi quin dia. No ho posa molt clar.
  Silvia no li torno a pelar la tomaca amb el pau vamos mai mes. Serà possible. Nosaltres els i fem amb tot l’amor i ells ens ho pagen aixi.
  salutacions

 13. Silvia V.svazque6 Post author

  Hola Montse,

  Primer de tot, efectivament ahir els cavallets de mar a la tarda vam estar treballant amb l’esfera terrestre que s’il·luminava, vam mirar on viviem nosaltres, on vivien algusn familiars, on vivien els cavallets de mar, ens vam fer fotografies i avui hem fet feines del projecte a partir de la nostra experiencia.
  Lo dels patinets demà ho preguntaré i us ho aclareixo, d’acord?
  I lo de la tomàquet…ja sabem que son nens i si poden ens fan treballar més i ens prenen el pel! jaja despres de l’amanida de l’altre dia més d’un s’arrepentirà d’haber-se-la menjat ja que a casa pel que hem van dient alguns pares…ni la tasten! Haurem de fer mes amanides a classe! jeje

  un petó

 14. Sònia Lozano

  Hola,

  L’oriol també em va explicar lo de la bola del món. Tot va ser perquè em dèia perquè el Chan tenia els ulls diferents i jo li vaig explicar perquè és xinés i llavors em va dir: ah, mama jo ja sé on és la Xina és al groc, i jo què Oriol. I ell al groc, finalment em va explicar que la Jose els hi havia ensenyat una bola del món amb llum on estaven tots els països. Llavors tot seguit em va comentar on vivien els pingüins, i amb quins animals més vivien: osos polars, foques….

 15. Sònia Lozano

  Ah, i per cert m’he oblidat de dir-vos que va sopar AMANIDA AMB PASTANAGA. Li va costar força però “vamos si se la va menjar”. I ara ja li he dit que com a mínim un o dos cops per setmana menjarà amanida. Pobre, va fer una cara de pomes agres!!!!! Petonets!!!

 16. Sònia Lozano

  Quina passada el tema de l’agenda, està força bé. Com a mínim l’any vinent si no tenim bloc (que espero que el tinguem, oi Jose????) serà una manera d’estar en contacte mé directa als profes. Perquè un dubte que rebeu directament vosaltres els/les tutors/es els mail que s’enviïn o hi ha alguna persona que canalitzi els mails rebuts?? Si envies mail a educació física a qui va a parar??? o a anglès??? HO sabeu vosaltres??? Més que res per si cal especificar ex.si vull fer una pregunta a anglès adreçar-me a Irene o a educació física a “Karina”, etc…. Moltes gràcies!!!

 17. Maria Elena mama de Helena p4b

  hola Silvia, imagino te pasaron la nota de que Helena esta con varicela y aqui estamos encerradas en casa desde el sabado que le diagnosticaron , el viernes a la noche le dio muchisima fiebre y aun le estan saliendo algun granito y con alguna decima . Tengo que mandar al papa a comprar`por que si voy yo monta un drama que quiere ir conmigo ufffff . La pongo que escriba algo pero lo unico que quiere es ordenador eso si la pongo en EDU asi aprende algo . El trabajo lo llevaremos la proxima semana.
  un beso

 18. montse

  montser mare pau pb4
  hola,
  ja podeu dir ja. mes d’un/a se’n arepentira de menjar amanida a l’escola. o mes d’un no voldrà que ens conectem al bloc.
  l’avi del pau te un trosset de terra on planta moltes verdures i fruites. avui li hem explicat que van menjar amanides. el pau tornava a dir que la tomaca del cole era molt bona. l’avi deia que li portaria tomaca de l’hort que es la mateixa del cole. i deia que si que se la menjaria. tela,tela! fins que no la porti tindrà que menjar la que compro.
  espero que tots els fanatis del barça es posin tranquils aquesta nit. que guanyi el millor. avui es el dia ideal per sortir a sopar algun lloc on no tinguin televisor. nosaltres a casa tranquils i miran un altre canal . serem els unics o uns bitxos ???

 19. Silvia V.svazque6 Post author

  Hola Maria Elena,

  no te preocupes que ya me dijeron que Helena tenia varicela así que ahora que se recupere para la recta final del colegio. Lo del trabajo no te preocupes, ya lo traerà y expondrá la semana que viene, que hasta que ella no exponga su parte el proyecto no se acaba!!
  Dale un saludo de mi parte,

 20. Marta mare Júlia taurons

  aiiiiiiii, la Sònia va dir ahir que podien veure el partit i anar una mica mes tard a dormir… ejem… 🙂 Bé, doncs alla estavem intentant explicar el futbol: “els de blanc no són del madrid; els del madrid no són dolents; els del barça van de blau-vermell; qui era el porter;… els de groc eren la policia que vigilava que la gent no fes res dolent….” “mama, el policia ha caigut al terra!!”…”NO, Júlia aquest és el porter del Manchester! I no ha caigut s’ha tirat”
  Sort del gol del Eto’o que va fer l’explicació més didactica…No volia anar a dormir ni a descansar pq no tenia son i volia veure el final amb nosaltres… Total que la vam ficar a les 9.15 i no va trigar ni mig minut a caure dormida!
  Bé Sònia espero que avui no estiguin els nens gaire dormits i ja m’imagino la classe plena de samarretes blau-granes.
  Montse, no ets un bitxo raro… jo estic amb tu!!!
  Per cert, pobre Ronaldo em va fer pena li va perdre la vanitat, pobre nanu….
  Petons a tothom

 21. Sònia Lozano

  Hola, aquí la mama futbolera. Nenes, és que el Barça ja no és futbol és més que un club!!!! Fantàstic el partit!!!!! Quin Guardiola!!! Visca Barça!!!!! Per cert, deixant de banda el futbol dir-vos que em va encantar el nen que van treure amb les parts del cos. L’Oriol tenia moltes ganes de portar-lo a casa i ara l’hem de penjar a la seva habitació.

 22. Jose

  Hola a totes, respecte a lo del nino, tots tenien moltes ganes d’emportar-se’l a casa, ho han fet amb molta il.lusió i a més a més ens ha ajudat a treballar amb ell les parts del cos.
  Respecte a lo dels correos de les busties, cada mestre té la seva bustia i contrasenya, en un principi ningú ha de veure lo dels altres, i no hi ha cap persona que els canalitzi, és com si fos un correu personal de la classe.
  I respecte al bloc per l’any proper, per la meva part posaré totes les meves ganes i a més a mi m’agrada molt aquest tema, però també et dic que no sé tant com la Sílvia. Espero poguer fer-ho i continuar amb ell. I sinò buscaré a la Sílvia perquè em doni unes quantes lliçons!!!

 23. montse

  montse mare pau p4b
  hola a tots/es!!! be avui el pau no ha pogut venir al cole i demà divendres tampoc. Fa uns dies tenia els ulls vermellets vem anar al oculista i ens va dir que es alergic que no es contagios. Vem posar gotes. i ara passats uns dies tornem a estar amb el mateix. li hem tornat a posar les gotes avui i esta molt millor. si nomes ves sigut els ullets pero tambe tenia moquets i estava xafadot. No era el pau content i vellugi que sempre es ell. Si un nen no es mou molt es que alguna cosa li ronda. Prefereixo que es quedi un parell de dies a casa i el cap de setmana per recuperar forces. Ho tenim comprovat el cap de setmana que els quedem i no anem al camping la setmana següent durant la setmana es posa malalt. El javi (el seu pare) hem deia VES COMO TE DECIA QUE TENIAMOS QUE MARCHARNOS!!! NOS QUEDAMOS I SE PONE MALO!! els homes sempre tenen la rao.jaja. El dilluns vindrà. Silvia prepara si et sembla les fitxes o la feina de dos dies.

  salutacions
  pd VALE VISCA EL BARÇA!!!!!!!!!!!

 24. Silvia V.svazque6 Post author

  Hola Montse,
  No et preocupis, m’imaginava que li passaria alguna cosa. Ara que es recuperi per fer el spring final!jeje Gracies per dir-ho! No et preocupis per les feines, ja te les prepararé i dilluns us les dono per si les voleu fer en algunes estones. Donali petons de la meva part!
  i ja que ho comentes…visca el barça! jaja

  un petó

 25. Sònia Lozano

  Hola Jose,

  Estic segura que t’en sortiràs perfectament. I el que fa el que pot no està obligat a més, diuen. I a tote males utilitzarem les bústies. Tú tranquila que si a P5 estàs amb l’Oriol seguiré igual de “pesadeta” que aquest any. Petonets i bon cap de setmana!!!!! Ah, l’Oriol ja ha penjat el seu nino a la seva habitació. Està super content!!!!! Proposo que l’any vinent ens féu algun taller als pares per fer aquestes coses tan boniques i alhora tan didàctiques!!!!!

 26. Silvia V.svazque6 Post author

  Hi tanttt que se’n sortirà la Jose! es una crack! jeje a l’estiu haurem de fer sessions del bloc!! tot i això ojala pugues continuar jo amb el bloc…aixó voldria dir que em torna a tocar al pompeu com a mestra! jaja
  Lo de l’agenda es una novetat que també va bé, tot i que nosaltres tenint el bloc actualitzant-lo cada día…és més o menys el mateix.
  un petó

 27. Sònia Lozano Regué

  Hola,
  L’Oriol ja m’ha dit que la Jose ha explicat que per Vilanova hi haurà el trapezi. A veure si podem anar a veure alguna cosa, tot i que ho tenim complicat. Per cert, m’ha dit tot content que avui ha vingut a l’escola la Susanna, i jo li he dit quina Susanna?? I diu la que tenia a P3!!! Estava molt content i diu que la Susanna ha dit que ella també tenia una classe de pingüins. Si la torneu a veure doneu-li records i a l’Anna també. I ja veuràs Jose com te’n sortiràs amb el bloc i com diu la Sílvia tant de bo pugués continuar-lo ella i això voldria dir que la tenim amb nosaltres a l’escola.

 28. Noemí Masó

  Hola a tothom, sóc la mare del Joel, ara feia temps que no deia res, però llegia els comentaris de totes.
  Aquest cap de semana no em parat ni un segon, hem anat al circ. El Joel està encantat, però una mica revantat de no parar.
  Per cert, va venir super content del teatre dels tres porquets, suposo que és l’únic moment en que està una mica quiet.
  A veure, si aquest any ens animem tothom a venir el dia de la diada del Pompeu que en sembla que és el 21 de juny.
  Petons

 29. Miriam mama de David p4a

  Hola a totes i tots,
  Ara feia molts dies que no em conectava i m’ha sorprés com la gent s’ha animat a utilitzar el blog.
  En David em va comentat que vau anar a l’hort a agafar els productes per fer una amanida, i que li va agradar tot excepte les cebes, per que “picaven”.
  Nosaltres a casa no tenim hort però tenim una terrasa i ja fa uns anys que a unes torretes hi plantem tomaquets, enciams, pebrots … En David moltes vegades les rega amb el seu pare i li fa molta il·lusió quan les collim i fem l’amanida, li fa gràcia menjar aliments que ell ha plantat.
  Us animo a tots/es a plantar-les no és difícil, als nens els i agrada molt i amb l’excusa de que ho han plantat ells s’ho mengen, o si més no ho proven.
  Salutacions.

 30. montse

  Hola
  Soc l’avia del Pau.
  El dijous el Pau em va fer un “masatje” que en deia fer una pitza. El va apendre a fer a l’escola,i em va dir que despres em trobaria mol be Em vaig deixar que ell fes . Va ser molt positiu per ell i per mi tanbe, la voluntat, que ell posaba perque em troves molt be i a ell perque aprenia a cuidar als altres.
  Penso que es una manera que als nens aprengin a que a tots ens agrada que ens cuidin i que estigin per nosaltres.
  Gracies Rosa

 31. Silvia V.svazque6 Post author

  Hola!
  Quina il·lusió que fins hi tot les avies participin! el bloc cada vegada és més proper a tothom!Lo dels massatges…sera perque quan en algun moment fem relaxació a l’aula hi ha 2 encarregats cada setmana de fer de massatgistes. A més a més el pau sempre es molt patidor i li agrada que estiguem tots bé!
  un petonas! i gracies per participar al bloc!

 32. Marta mare Júlia taurons

  hola a tohom,
  avui hem tingut consell escolar i us informo de les coses mes importants. Si voleu mes infomacio: marta1246@yahoo.es
  – Les classes començaran el dia 14/9 i acabaran el 22/6
  – La sala de racons es fara nova (finestres, terra…)
  – L’AMPA posara per l’any vinent un pont al pati d’infantil i una aranya (tipus la que hi ha a la plaça charlie rivel) al pati de darrera on juguen els de primaria
  – Gràcies al AMPA l’any vinent tindrem un xandal mes maco i mes bé de preu. 🙂
  Encara no se sap el dia que s’haura d’anar en patinet a l’escola pero sera aviat i en dia escolar. Ho sabrem aviat.
  Com la la Noemí també us animo a venir el dia 21 a la festa de l’escola que sembla serà tan xula com la de l’any passat.
  PETONS A TOTHOM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *