L’ABECEDARI A CASA i L’HORT ESCOLAR

HOLA FAMÍLIES!

       ………………………….………………………….

JA HEU VIST QUE US HEM LLIURAT UN ABECEDARI PER QUE A CASA TAMBÉ POGUEU TREBALLAR LES LLETRES TOT IDENTIFICANT CADA GRAFIA AMB UN COMPANY DE CLASSE O ALGUN ELEMENT TREBALLAT A L’AULA.  AIXÍ DONCS ESPEREM QUE US SIGUI D’UTILITAT I US AGRADI SABER COM HO TREBALLEM DES DE L’ESCOLA.

PER ALTRA BANDA APROFITEM PER DIR-VOS QUE AVUI JA HEM PLANTAT AL NOSTRE HORT: ENCIAMS I CEBES!! CLICKEU I MIREU!!

http://cid-15edb8910f69cf9e.skydrive.live.com/browse.aspx/L%7C4HORT%20ESCOLAR 

SOM TOTS UNS BONS PAGESOS I SABEM JA COM HEM DE PLANTAR, REGAR…

40 thoughts on “L’ABECEDARI A CASA i L’HORT ESCOLAR

 1. Marta mare Júlia taurons

  Eiiii, m’agrada veure que per fi el bloc s’anima de veritat. Avui l’he obert i he pensat: ostres 28 comentaris i jo ahir em vaig quedar en el 22!
  La Júlia també m’ha explicat que ha regat les cebes amb el pare del Baldiri. I que els tallers han acabat avui (?). I alguna altre cosa d’un altre senyor que no es profe pero que no me’n puc enrecordar ara del seu nom… Ho sento, masses reunions escolars aquesta setmana, estic una mica cansada. També m’ha dit que el Roger l’amic del Pau ha llegit com ella el compte de les 7cabretes. Bueeeno, poc a poc em va explicant mes coses que això de ser la petita de P-4…
  Ei, Sonia dema li toca als taurons treure la ja “famosa cama” i la setmana vinent li tocarà als pingüins. Tum,tum, tum, tum… La Júlia estava emocionadissima.
  Silvia me n’alegro molt que et trobis millor.
  Petons i bona nit

 2. Silvia V.svazque6 Post author

  Bon dia!
  Hi tant, sembla que poc a poc la gent s’hi anima una mica més…estem moltes contentes les mestres! Doncs ja veuràs com poc ap oc la Julia t’explicarà moltes coses més, es van fent grans..!!
  El pagès que ha vingut a l’escola a explicar tot lo de l’hort i a ajudar-nos a plantar i regar ha estat el Pare del Baldiri així que…no s’ha equivocat, gens ni mica!

  Els tallers NO s’han acabat..sino que van com per mesos…cada mes aprox. tenim 5 tallers assignats..quan tots els petits grups ja han fet els 5 tallers, llavors en començen uns altres de nous, i així anem variant una mica. La setmana vinent doncs en tindran un altre d’experimentació, de llengua, de plàstica, de construccions… Pero potser ho ha entés malament.

  El Roger amic del Pau suposo que serà el que va a acollida amb la julia que es dels cavallets de mar i efectivament també va fer el de les 7 cabretes i el llop…un gran conte que tots els agrada molt!

  A veure qui li toca aquesta tarda treure la famosa cama….jaja

  un petonas!

 3. Sònia Lozano

  Hola,

  Me n’alegro que estiguis millor Sílvia. El tema del abecedari molt bé. De fet l’Oriol sempre quan diu les lletres, si jo li dic la B ell em diu: mama la B de baldiri?? i així en totes. S’ho tenen ben aprés. I ell encantat de tenir l’abecedari a casa. Apa, que la cosa es va animant, PER FI!!!!

 4. Maria Elena Alonso

  A Helena le encanto lo del huerto, con razon se fue hasta alli aller y yo fui detras de ella ,supongo que era que queria enseñarmelo pero como siempre no me dijo nada, salvo que como se alimentaban las plantas y me ha pedido que le compre una regadera.
  El abecedario me lo pidio y me dijo que tenia que pintarlo, que su profe se lo habia dicho, a un niño lo combirtio en margarita, a otro en sol, a una niña en animal no se un desastre , se lo he pegado en la pared de su cama , haver si aguanta ahi y repasamos.
  Hoy no se lo que habran hecho pero Helena esta dormida como un tronco ademas ni ha comido,igual es por que no durmio mucho esta noche enfin asi que esta tarde se queda sin cole,ya me sabe mal que pierda, eso si llegaremos a coger las cosas a la 5.
  Un saludo

 5. Jordi

  Hola
  La veritat es que esteu fent molta feina. La Claudia esta molt contenta amb l’hort i amb les explicacions del pages (ja ens deixareu tastar) i desitjan treure totes les cames a la vella quaresma.
  L’abecedari idea fantastica per continuar fent feina a casa.
  Felicitats per la feina ben feta i pel treball extra que feu amb el blog
  Papa Claudia pingüins

 6. Sònia Lozano Regué

  Hola Maria Elena,

  He visto el video y sí tiene toda la razón. Es una lástima pero el mundo está así. Por eso es bueno que los padres enseñemos a nuestros hijos a respetar el medio ambiente, a utilizar poca agua, etc.etc… es una tarea de todos. Pero mucho me temo que no lo vamos a poder cambiar. En fin…..

 7. Sònia Lozano Regué

  Hola,

  Referent a l’abecedari està molt bé. Però el que jo veig més complicat és com ensenyar-li amb sons a escriure paraules, perquè quan jo vaig estudiar no m’ho van ensenyar així. I no sé si jo amb sons li explico bé o encara el dec embolicar més. I em pregunta molt!

 8. Marta mare Júlia taurons

  Hola Jordi,
  tens raó a veure si l’any vinent podem inaugurar la cuina nova amb una bona amanida feta amb aquests enciams i cebes…
  El Consell Escolar està treballant molt per que quedi una cuina ben “txula”. Encara tenim moooolta feina a fer pero la cosa pinta que va per bon camí.
  Petons a tothom

 9. Silvia V.svazque6 Post author

  Hola,

  Des de la pàgina web de l’escola podeu accedir on diu “blocs” i allá es on hi ha el bloc de música on diu el tema que tocarà cada setmana, entre altres..
  Ja comença la primavera i sembla doncs que la començarem amb Vivaldi!! Els nens els agrada aíxó d’anar canviant de música i sempre pregunten el perquè d’aquella música…és interessant anar variant cada setmana, així totes les setmanes son diferents en alguna part.
  Ja li vam treure una altra cama a la vella quaresma….ja queda una setmana menys per setmana santa i per pasqua com diuen ells per menjar la mona i els ous de xocolata!!

  Acabeu de gaudir del cap de setmana
  Silvia

 10. Ana Arco mama Iker (pinguins)

  Hola!! Saludos a todos!! Me encanta entrar y ver como los papis de p4 estan por la labor aunque aun hay mucha gente que ni sabe que existe este bloc con fotos, videos y todas las actividades de nuestros peques. Estoy hasta casi perdida en cuestion de los comentarios ya que no puedo acceder a la pagina todo lo que quisiera. Lo dicho saludos y espero que hasta muy pronto con algun comentario productivo.

 11. Silvia V.svazque6 Post author

  Hola!
  La veritat es que estem molt contestes perque sembla que alguns pares s’estan animant a participar i deixar els seus comentaris…fa il·lusió entrar i veure gent nova comentant i tants comentaris! Tot i que no tots pogueu entrar diariament, sempre va bé fer un cop d’ull a la setmana que segur que anem posant novetats poc a poc!
  un petonas!

 12. Jose

  Hola, ana no te preocupes, por no entrar a menudo en el bloc.Tu cuando puedas entras, piensa que a veces nosotras las tutoras, también hay dias que no lo miramos. Siempre que tengas alguna duda o quieras consultar algo, aquí estamos, intentaremos ayudarte. Recuerdos.

 13. Sònia Lozano

  Sí, finalment sembla que el bloc s’està animant. A l’Oriol li va encantar veure totes les fotos del Pere a l’hort!! La veritat que genial!!!!!!

 14. Sònia Lozano

  Hola,

  Ahir mirant la pàgina web de l’escola vaig veure que en la secció de mestres hi ha una TEI (tècnica superior en educació infantil). Em podríeu dir quines funcions fa?? L’Oriol mai m’ha parlat d’ella i tinc curiositat per saber-ho. Gràcies.

 15. Silvia V.svazque6 Post author

  Hola Sònia,

  La TEI és la Sandra, s’encarrega de reforçar les classes de p3 ajudant a la mestra, com si fos una mestra de reforç. Actualment en la gran majoria d’escoles hi ha la presència d¡una TEI a les aules de P3 ja que són infants més petits, que son nouvinguts al centre i encara van una mica perduts i requereixen d’altres atencions. Per aquest motiu l’Oriol mai t’en parla tot i que avegades entri a les aules, o també vigili el pati…segur que si li preguntes per la Sandra sabra qui és.

 16. Sònia Lozano

  Hola Sílvia,

  Tens raó li vaig preguntar per la Sandra i em va dir que sí que la coneixia i que estava amb els P-3.
  Moltes gràcies pel teu aclariment.

 17. montse

  montse mare pau p4b
  bueno avui s’ha fet vaga. el pau s’ha quedat a casa dels avis. ha fet un dibuix pel seu pare pq li vaig dir que avui es el dia del pare. Tot content quan a vingut el javi de la feina li ha donat. com si fos un tresor tots dos l’han penjat a la nevera. Tenim una capsa que guardem totes les coses que son del pau desde que era petit ( agendes , dibuixos , trevalls que ha fet a la guarderia i a l’escola) si veiesiu com agafa la capsa i s’hi passa estones llargues revisant tot el que ha fet . diu que es la seva capsa de tresors.

 18. Silvia V.svazque6 Post author

  Hola Montse,

  El pau un dia hem va comentar l’existència de la seva capsa dels tresors, tot iq ue no em va quedar gaire clar el que hi contenia. Està molt bé que guardeu totes aquestes coses, ja que cada vegada que es faci més gran li farà molta il·lusió veure el que feia, com anava aprenent poc a poc…perque ens fem grans molt ràpid! En relació al dibuix que li ha fet al pare…sempre és més important un regal confeccionat per un mateix que no pas tantes coses materials comprades, ja que amb un dibuix, una paraula, una frase…es poden transmetre moltes coses que amb molts regals no s’hi poden dir.

  Silvia

 19. Marta mare Júlia taurons

  Hola noies,
  avui hem rebut una nota on diu que els caps de setmana faran deures! Ens ha sobtat molt. A P-4 ja comencen amb els deures? No són massa petits?. Jo estava convençuda que els dueres començarien a primer.
  A més l’explicació m’ha sorprès (fer les coses molt bé, parlar amb el company, molestar, no estar atent…) Una mica contradictori, no?
  Això significa que un nen/a si no fa una fitxa per dia arribarà el cap de setmana i tindrà 5 a fer?.
  Per cert, aprofito per preguntar quan es faran les entrevistes.
  Moltes gràcies

 20. Jose

  Hola Marta,
  estigues tranquil.la que els deures comencen a primer.No se quina nota és. Potser la mestra de la Júlia ha fet una nota per a la classe dels taurons. No et preocupis que el dilluns aclarirem aquest assumpte.
  Respecte a les entrevistes, algunes ja es comencen a fer. Normalment es fan a partir de l’abril per comentar l’evolució del nen/a. De totes formes si tu tens algun dubte o qualsevol comentari sobre la teva filla, pots concertar una entrevista amb la mestra. Una abraçada

 21. Marta mare Júlia taurons

  Moltes gràcies Jose,
  La veritat es que tant jo com les altres mares ens hem quedat força sorpreses. La Júlia portava una fitxa de l’hora del conte amb un dibuix i he suposat que eren els deures d’ella pero jo no sabia que s’havia de fet. Sort que aquesta vegada ella ho tenia clar “acabar de pintar a casa i portar-lo dilluns” pero el concepte de deures no ho té encara assimilat.
  Lo de la entrevista era només curiositat. Ja m’esperare a que em crideu.
  Petons i moltes gràcies de nou.

 22. Blanca mare Dídac

  Hola.El Dídac està obsesionat amb el tema de la primavera,els dies de la setmana i els mesos.A vegades em costa fer-li entendre,peró suposo que és questió de temps i paciència.El que si he notat és que cada vegada m´explica més coses de les que fan a l´escola i aixó m´agrada.Petons i gràcies.

 23. Anna Arcos

  Hola, ara entec moltes coses que l’Alex (P4b) m’explica!!!!, les famoses cames, l’hort, l’arribada de la primavera, els tallers…m’agrada molt la idea d’aquest bloc.
  Gràcies!

 24. Silvia V.svazque6 Post author

  Hola Anna, benvolguda al bloc. M’alegro que t’agradi la idea del bloc!! La veritat es que intentem apropar una mica més l’escola i tot el que fem a vosaltres, de tal manera que els nens puguin explicar-vos millor les coses que fem a l’escola amb l’ajuda de les fotografies que penjem, pogueu veure com fem les coses, entre altres. Així doncs espero que tot us vagi agradant.

  Salutacions.

  Sílvia

 25. Ana Arco mama Iker pinguins

  Hola!! Hemos estado viendo el video de la primavera y es muy bonito, pero CRIC i CROC me ha gustado más ya que Iker me lo explicaba y no acababa de entederle y ahora viendo las fotos con él me ha quedado todo más claro. Sobre el asunto de los deberes en P4a no sabemos nada pero a mi personalmente no me parece mala idea, yo tengo un sobrino que va a primero y los fines de semana que viene y hace los deberes Iker le copia y quiere que le pongamos deberes. Con esta edad tienen mucha curiosidad y aprenden muy rápido. Saludos!!!!!!!!!!!!!

 26. montse

  montse pau p4b
  hola, ara mateix he acabat un curs i els pau ha vist que tenia conectat el ordinador i ha vingut corrents i m’ha demanat el video de la primavera. s’ha posat ha cantar i a moure els bracos. que be!! queda nomes una setmana i vacances. bueno qui tingui vacances!!! nosaltres no. potser fem una setmaneta despres de setmana santa.

 27. Sònia Lozano

  Hola,

  Un dubte que tinc. Divendres l’Oriol va portar el quadern que havia treballat, però em vaig adonar que hi havia coses que havia fet malament però que no estaven corregides. Ex: Dijous es va deixar de posar la “i”. No els hi corregiu a sobre del què fan?? Quin criteri utilitzeu? Perquè clar si no, com saben ells que allò està mal escrit. Ah, i déu ni do com ha millorat l’escriptura. De l’inici del quadern no té res a veure a com escriu ara!!!! Gràcies

 28. montse

  montse pau p4b

  hola. avui el pau que ha tingut musica i m’ha cantat una canço nova del sol i sant jordi. Exactament la letra no me la se de memoria , pero ell con si la sapigues de tota la vida. son esponges.
  Vinga anims que falten 4 dies.

  salutacions

 29. Marta mare Júlia taurons

  Hoooooooooooola,
  La Júlia també va portar el llibre i el vam estar revissant… li vaig dir que estava tot força bé excepte els dies de la setmana que havia fet molt mala lletra. Això si tenia clar que tots els dies començaven amb DI. També vaig veure que havia escrit balena on no tocava i li vaig dir que això era per que no estava atenta i no havia escoltat que havia de fer-ho a sobre de la ratlla. Suposo que es poc a poc…
  Petons a tothom

 30. Jose

  Hola,
  Sònia i Marta, respecte al llibre de llengua, si que corretgim les activitats. Sònia, potser se’n deuria passar per alt la feina de l’Oriol. Tingueu en compte que les fitxes no les hem fet per ordre de com estan al llibre. De vegades hem barrejat alguna, depenent de la dificultat i del centre d’interès que estem treballant. Per això, a lo millor veieu alguna del mig que té una lletrota molt gran o bé més correccions. Això és perquè, els vostres fills estan fent canvis en l’escriptura, en el treball dels sons, en la mida de les lletres… La veritat és que nosaltres ho notem molt, des de principi de curs, fins ara aquest moment, els nens van canviant molt en tots els aspectes. Una abraçada!!!!

 31. Marta mare Júlia taurons

  Hooooola Jose,
  moltes gràcies!!! Ara entenc per que hi havia fitxes entre mig buides… era pq la Júlia estava malalta pero no acabava d’entendre pq estaven intercanviades (1 feta, 1 no feta, 2 fetes, 1 no feta )…. Ai aquestes mares que es miren tant i tant el que fan els seus fills!!!!

  La Júlia ja va contant quants dies queden per la mona…Vam treballar aquest cap de setmana com pronunciar la paraula “pascua” pq no li sortia i ara ja la domina
  Petons

 32. constancia

  hola,soy la madre de minerva., silvia, la minerva me preguntó el otro dia que cuantas letras vocales hay.lo estudiamos en casa y ya se lo sabe que son 5., pero la pregunté que si las habeis contado en la clase y me dijo k si y no a la vez, pero que no se que me kiso decir con un si y un no, la pregunte varias veces y decia lo mismo.quiero saber para no adelantar mucho con lo que estudiais en la clase con ella.un beso.

 33. Marta mare Júlia taurons

  Uyyyyyyyyy quanta feina heu fet aquest trimestre!!! Hem estat mirant amb la Júlia el dossier i se’n recordava de totes les cançons, m’ha explicat com heu fet els tallers, i he sabut per avançat que demà menjareu mona de XOCOLATA!!!! Quina enveja!!!
  Doncs res que disfruteu del últim dia d’escola abans de pascua, amb la vella quaresma, amb la mona… A tothom disfruteu de les merescudes vacances!!!
  Als que sortiu fora “vigileu amb la carretera” i a passar-ho PIPA!!!
  PETONS VOLADORS i ens veiem a la tornada

 34. Silvia V.svazque6 Post author

  hola Marta,

  hi tant que hem fet de feina!!Ara ens queda ja l’últim trimestre…no ens adonarem i ja haurem acabat tot el curs. La veritat es que el temps passa molt ràpid, i els nens estan aprenent molt. les mestres ho notem, han evolucionat molt en aquests mesos que portem d’aquest curs escolar i això és important i gratificant per a nosaltres tambè. Ja veig que ja t’ha explicat la sorpresa de demà…on farem una mona de xocolata i ens la menjarem per la tarda…ja us explicarem i ja penjaré fotografies el més aviat possible.
  Aixì doncs jo també us desitjo unes bones vacances de setmana santa i com tu dius…cal vigilar, ja sigui en la carretera, avió, vaixell…i gaudir al maxim dels dies que tenim! un petonàs!

 35. Sònia Lozano

  Hola,
  Una passada totes les fitxes que heu fet. L’Oriol ahir mateix les que no tenia fetes perquè estava malalt les va voler fer a casa. I de fet en va fer unes quantes i les va fer superbé. Em va encantar els dibuixos que fa en les fitxes de: Què feu el cap de setmana. M’encanta. Però trobo que a casa quan pinta per exemple ho fa molt millor que a les fitxes de l’escola. Vaig suposar que déu ser perquè a casa està sol i no es distreu i al cole es déu distreure més. Apa petonets i a recarregar piles!!!! Per cert hi havia dies de la setmana escrits per ell en les fitxes que quan els va veure el seu pare em dèia : això no ho ha posat l’Oriol i jo li vaig dir i tant! Es va quedar parat de lo que ja ha anat millorant en l’escriptura!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *