LA VELLA QUARESMA JA HA ARRIBAT

Dimecres passat el Sr. Carnestoltes va morir i Dijous va venir la vella Quaresma, amb les seves SET cames. Cada divendres els tres P4 ens juntame davant d’ella, li cantem la cançó de “La vella Quaresma” que hem après i un nen/a li treu una de la cama. Això vol dir que ja ha passat una setmana, i que queda una setmana menys per que arribi la Quaresma. L’heu vist al passadís? o en alguna de les fotografies que hem penjat aquí al bloc al nou aplicatiu? Esperem que us agradi!!

_____________________________________________

32 thoughts on “LA VELLA QUARESMA JA HA ARRIBAT

 1. Sònia Lozano

  Que xul.la la vella quaresma. No sabia l’existència de la vella quaresma. L’Oriol ahir va venir molt content amb tantes coses que li vau donar, la titella amb la seva cara em va fer molta il·lusió, l’antifaç xul·líssim, bé tot plegat superbé. Moltes gràcies per donar-li tot i que no va venir a l’escola durant aquells dies. Esperem José que el cap de setmana vinent li provi i pugui venir dilluns, ji,ji.

 2. Silvia V.svazque6 Post author

  Sónia aquesta Vella Quaresma esta al passadís de la classe dels taurons i delse cavallets de mar, al costat de la porta de l’AMPA així que si la voleu anar a veure…ja sabeu! un petonas!
  Silvia

 3. Sònia Lozano Regué

  Ah, molt bé doncs demà quan entri a veure si ha menjat tot entraré al passadís a veure-la. Estic sorpresa de l’existència de la vella Quaresma. No l’havia escoltat mai. I com l’Oriol aquests dies no havia vingut a classe no m’ho havia explicat. I ara li he preguntat i m’ha dit que encara no l’ha vist, però que sí se sap la cançó. Em pregunta que qui li treura la cama i m’ha dit que la setmana passada la va treure la Lucía, que li ha explicat la Jose. Ja és tot un homenet tot m’ho explica!! Ara vol firmar ell: oriol

 4. Sònia Lozano Regué

  Hola, ja he vist la vella Quaresma. Molt bé!! L’Oriol em té esgotada preguntant-me si ell li podrà treure una cama a la Vella Quaresma i que li pregunti a la Jose. Que a ell li fa molta il·lusió i només fa que dir-me que si m’ha contestat la Jose a veure qui li treurà la cama. Si us plau, quin criteri seguiu alhora d’escollir el nen/a que li tregui??? També em pregunta que perquè es vella. Mare meva quantes preguntes que fan!!! Per cert, avui li ha agradat molt un taller que diu que ha fet amb la Carme d’experiments i m’ha estat explicant com barrejavent sucre, etc…. Jose, a veure si li expliques això de la cama, perquè em té “fregida” amb el tema de que vol ell treure-li.

 5. montse

  soc la montse mare pau p4b cavallets
  avui m’explicava el pau el taller d’experiments i com que li agraden molt els dibuxets del lilo & stich que surten experimentos que son ninos hem pensava que barrejava els dibujitos amb el que feu a l’escola. con que te tanta imaginacio. deu ni do el que pregunta tambe de la vella quaresma. salutacions a tots/es.

 6. Silvia V.svazque6 Post author

  Hola Montse,

  Espero que el Pau es millori aviat i quan torni poder celebrar el seu aniversari amb la il·lusió que li fa. Ahir el Pau a l’hora de tallers va fer l’activitat d’experiments, que vam barrejar aigua amb sal, sucre, paper blau i sorra…i així comprovabem la disolució dels sòlids en els líquids, el color final de l’aigua…etc. La veritat es que feia moltes preguntes al respecte i s’ho va passar molt bé. Així que tranquil·la que ell ja ho explicava bé que avia fet experiments!! En relació a la vella quaresma la veritat es que els entusiasma molt i tots pregunten quan li treurem la següent cama. Un petonas i que es millori!

 7. Silvia V.svazque6 Post author

  HE vist que preguntaveu el criteri per escollir el nen que treu la cama a la vella quaresma. La veritat es que vam decidir que cada setmana treuria la cama un nen d’una classe diferent. La setmana pasada va ser la Lucia de la classe dels pingüins, aquest setmana serà algun nen/a de la deles cavallets de mar i la següent dels taurons, i així successivament fins que passin les 7 setmanes. Tots la volen treure pero….només n’hi han 7!

 8. Jose

  Hola Sònia i Oriol,
  aquesta setmana la cama de la vella quaresma la treurà algú de la classe dels cavallets de mar. Ja sé que tots la volen treure, però encara quedarà una oportunitat més.El criteri doncs està en funció de com és el comportament dels nens en general.
  Respecte als experiments, a partir d’ara als tallers sempre hi haurà un d’experiments, i el grup que li toca fer-ho el fa fora de l’aula, perquè així els altres tinguin la sorpresa al fer-ho.Una abraçada!

 9. Maria Elena Alonso

  Hola soy la mama de Helena, es la primera vez que escribo aqui.
  A Helena le encanta la vella cuaresma y me conto que le cantaban una cancion pero ni la entiendo.
  Bueno un saludo a todos ya ire entrando

 10. Sònia Lozano

  Hola Jose,
  Ja m’ho imaginava i ja li vaig dir que s’ha de portar molt bé perquè sigui l’escollit. Bé, espero que se li vagi passant aquesta eufòria per treure la cama de la vella Quaresma i si nó com li vaig dir no sempre tot li ha de tocar a ell i ha de saber resignar-se. Petons i espero que el dilluns l’Oriol pugui venir a l’escola perquè ja em fa por el cap de setmana, ji,ji. I el tema experiments va venir encantat, li va agradar moltíssim!!!!!Gràcies per respondre. Avui a la tarda quan arribem a casa li explicaré que ja li ha contestat la Jose!!!!

 11. Silvia V.svazque6 Post author

  Hola mama de la Helena! EStic contenta perque t’has animat a participar i a escriure al bloc i així també podeu aprofitar com altres mares per a fer preguntes, explicar-nos coses, entre altres. Si que es veritat que li cantem una cançó, ja veuràs com poc a poc la cantarà millor i l’entendreu. Ens veiem dins d’una estona a l’escola.
  Sílvia

 12. Marta mare Júlia taurons

  Hooooooola,
  La Júlia també em va explicar lo dels experiments… bé ella diu que fa “màgia”! Com quan barrejava els colors i sortien altres….
  Noies, noies… i no podrieu haver fet una quaresma amb 75 potes???…. je, je… Es broma!!! La Júlia ja em va dir que aquesta setmana li tocava a la classe dels cavallets..
  Per cert, ara li ha donat per contar fins a vuit en angles!! I no para de preguntar-me com es diuen coses en angles… Ja vaig felicitar a l’Irene personalment. Té merit fer que una nena de 4 anys estigui tan entusiasmada amb l’angles.
  Petons a totes… Fa molta ilu veure i seguir tants comentaris al bloc… Es super enriquidor!!

 13. Sònia Lozano

  Hola Marta,

  Estic amb tú en el tema d’anglès. Jo m’estic plantejant de l’any vinent a apuntar-lo com a extraescolar, perquè està encantat amb “english”, com diu l’Oriol. Ell em compta els números i a més a més tot el dia canta cançons en english. De fet quan li poso el CD del Rogger Rabitt és una passada com se sap gairebé totes les cançons. Què opineu les profes d’extraescolar (fora de l’escola) english amb 5 anys cap als 6. És bona edat??? M’agradaria saber la vostra opinió. Moltes gràcies i petons. No sé que faríem sense el nostre bloc!!!!!!!

 14. Silvia V.svazque6 Post author

  Hola Sònia,
  La meva opinió sobre les extraescolars d’anglès es que és important que si el nen li agrada i mostra interes per la llengua la potencieu, tot i això sense abusar, amb un dia a la setmana….Ja que els nens també necessiten estar amb els pares i fer coses plegats al sortir de l’escola. L’anglès és important que l’aprenguin desde petits ja que tenen més capacitat per aprendre les llengües, i son molt més receptius i tenen un pensament més obert, per això cal potenciar aquesta tercera llengua que cada cop és més important per al futur de tots plegats. A més a més, una extraescolar fora de lescola tambè fomenta un treball cooperatiu amb altres nens, coneixer i relacionar-se amb altres infants de la mateixa edat i obrir nous horitzons. Però desde el meu punt això s’ha de fer de forma controlada, ja que entre totes les hores de l’escola els nens també necessiten descnctar, pero un cop a la setmana és genial desde el meu punt de vista. Espero que t’hagi servit d’alguna cosa la meva opinió!
  M’agrda que diguis “no se que faríem sense el nostre bloc” és importnat per nosaltres llegir això…perque valoreu la feina que fem per vosaltres i per matenir una relació mestres-families gratificant.
  un petonas

 15. Maria Elena Alonso

  Hola, perdonar por no escribir en catalan.
  Hoy es domingo y estamos viendo videos de caballitos de mar con Helena en el ordenador, por fin tenemos adsl, esta emocionadisima
  He encontrado esta pagina de cuentos interactivos a los niños les encantara , lo unico es que son en castellano
  http://www.cuentosinteractivos.org
  Espero os guste.
  Un saludo

 16. Sònia Lozano Regué

  Hola Sílvia,

  Moltes gràcies per la teva resposta. Jo com tú també opino que els nens han d’estar més amb els pares i per això aquest any no l’he apuntat a cap extraescolar perquè a sobre l’Oriol ve a hora d’acollida i es queda al menjador. Són moltes hores d’escola i a mi em sap greu. Però com veig que està molt content amb l’anglès havia pensat de cara al curs vinent apuntar-lo. Respecte a que no sé que faríem sense el bloc és veritat a mi m’entusiama la idea i comptar amb les vostres opinions em sembla fonamental ja que evidentment l’educació dels nostres fills és cosa dels pares i mares però passen moltes hores a l’escola i poder tenir contacte directe amb les seves mestres això no té preu. Així doncs, si us plau seguiu amb la feina que féu, perquè encara que siguem pocs, pels pocs que ho utilitzem ens és super important. Petons i ànims!!!!. Inclús l’Oriol ja em pregunta què diuen les mestres al bloc, mama!!I li encanta veure tot el que aneu posant!!!

 17. Silvia V.svazque6 Post author

  Hola mama de la Helena,
  Tranquila por no escribir en catalàn…lo importante es escribirnos entre nosotras!!Muchas gracias por la pagina web facilitada…seguro que muchos padres la pueden utilitzar igual como haceis vosotros junto a vuestra hija. Me gusta que veais videos con Helena sobre los cavallitos de mar…porque asi complementa todo lo que està aprendiendo sobre ellos en la escuela..que no es poco! cada vez sabemos mas de estos animales (incluida yo, claro).
  Acabar de pasar un buen fin de semana, que ya se termina

 18. Sònia Lozano

  Hola Maria Elena,

  Benvinguda al bloc. Com diu la Sílvia l’idioma no és l’important sinó que entres tots i totes ens anem comunicant. Ja miraré la pàgina web dels contes interactius.

 19. Irene

  Hola mares i pares de p4,
  M’agradaria que puguèssiu veure als vostres fills i filles jugant, escoltant, entenent i actuant en anglès; segur que molts us sorprendrieu …com jo. Durant el tercer trimestre intentaré que algú els gravi quan representen un conte o quan fem algun joc i així podreu veure’ls. Espero que us emocioni tant com a Mi! Gràcies per les vostres felicitacions i suport!

 20. montse

  hola soc la mare del pau p4b

  hem conecto al bloc un cop per setmana ja que hem paso 9 hores cada dia davant del ordinador mes unes quantes mes estudiant a casa tambe amb ordinador. cada vegada que hem conecto hem fa molta il.lusio llegir tots els comentaris que feu, veure com cada dia hi ha algu que es conecta nou. Avui el pau a sortit de l’escola amb la corona de rei com diu ell dels 5 anys. Al posar-lo a dormir ens ha demanat que ja no li posem mes les calcetes xules que li posem per anar a dormir( panyals) ja que segons ell es un nen gran i no ho necessita. Si! el pau encara porta panyals per dormir ja que es un nen que si dorm no es desperta fins el dia seguent. Li hem fet cas i no li hem posat. Molts dies es lleva amb el panyal sec i per si un cas li posem, pero al dir-ho tan convençut hem cregut que seria el moment us anirem informant.se que no es un tema de l’escola pero com que tots tenim fills i hem passat per aquest moment crec que es important compartirlo amb vosaltres . Bueno i amb les mestres que per aixo eduqueu els nostres fills. salutacions a tots/es.

 21. Marta mare Júlia taurons

  Hola Montse,
  me n’alegro molt que el Pau dormi ja com un nen gran com ell diu. El meu nebot va estar uns quants anys mullant el llit per la nit. el pobre dormia tan profundament que si es mullava ni ho notava i continuava dormint tan placidament.
  Això teu d’estudiar ja té merit: ànims.
  Petons

 22. Sònia Lozano

  Hola Irene,

  Sóc la mare de l’Oriol i com ja vaig posar l’Oriol està encantat amb english, i a més a més, crec que és general. Ja me’ls imagino perquè quan em canta les cançons me les balla i tot. Així que animar-te a continuar així perquè els nes/es estan encantats. Quedo parada de la memòria que ténen i com s’enrecorden de les cançons. La de nadal encara la canta superbé. Ànims i gràcies

 23. Sònia Lozano

  Hola Montse,

  A l’Oriol li vam treure l’any passat cap al maig i ell també va dir el mateix que el Pau, d’un dia per l’altre ens va dir que ja no volia el boulquer, i de fet encara algun dia es pijava a sobre. A mi em va fer por però vaig decidir respectar la seva opinió i li vaig dir que d’acord però que si sovint se li escapava li hauria de tornar a posar. I potser des de llavors se li ha escapat 2 vegades. També dorm la nit d’un tiron i aguanta tota la nit sense fer-ne. Això sí intento que faci pipi abans d’anar a dormir. Ànims i ja veuràs com va bé. Si ells ho tenen clar és important.

 24. Maria Elena

  Hola buenos dias, aller Helena salio muy preocupada por lo que le paso a su Profesora , ella que casi nunca cuenta nada me lo repitio varias veces , Helena es muy sufridora y esta mas por lo de otros que por ella misma y se que se pasa mal por que en eso salio a mi.
  Silvia que te mejores .
  Saludos

 25. Maria Elena

  Ahi se me olvido haver si alguien me podria hacer una copia del cd de musica en ingles, a Helena le encanta y claro que si me gustaria verla Irene por que la veo muy encantada , y como no lo encuentro por ninguna parte es que seguro se habra puesto entre propaganda y se lo halla tirado su padre sin darse cuenta , pagaria algo claro
  Saludos

 26. Noemí Masó

  Hola, sóc la mare del Joel, classe pingüins.
  m’encanta la Vella Quaresma i al Joel també. Suposo que tots els nens están supercontents. El Joel ens canta de sovint la cançó.
  Fa uns dies que està molt més tranquil, suposo Jose, que tú també ho hauràs notat. Potser, ha anat bé el canvi de taules i els companys nous no son tan moguts i no li escolten massa les seves xerrades.
  Per cert, la pàgina dels contes interactius que ens va dir la mare de la Helena és genial¡¡¡.
  Un petó a totes.

 27. Sònia Lozano Regué

  Hola,

  Què li ha passat a la Sílvia, al veure el missatge de la Maria Helena m’he quedat preocupada.Sílvia espero que et milloris!! Li he preguntat a l’Oriol si sabia alguna cosa i primer m’ha dit que no i després que es va posar malalta.

  Per cert, l’Oriol m’ha explicat lo del pare del Baldiri i m’ha fet tota una explicació magistral de que les plantes necessiten el sol, etc.etc.
  Petons.

 28. Silvia V.svazque6 Post author

  Hola!!!
  no us preocupeu que estic bé!! ahir al matí no em trobava gaire bé i vaig aguantar fins el migdia pero a la tarda…em vaig quedar a casa. Pero avui ja estava preparada per anar a l’escola amb ells i com tu dius..a vingut en Pere, el pare del Baldiri a fer-nos una classe “magistral” sobre l’hort i…hem plantat!! Tota una emoció, ja que tots teniem ganes de saber moltes coses de l’hort i també plantar…aveure si poc a poc van creixent els enciams i les cebes!!
  Un petó!!

  Silvia

 29. Marta mare Júlia taurons

  Hola,
  tinc un dubte existencial. Si no ens hem descontat, a la vella quaresma li queden tres cames per treure… pero només queden dues setmanes per que acabin les classes. Això significara que els nens s’aniran de vacances i deixaran a la quaresma coixa? Pobreta!!!
  Per cert, d’on heu tret aquesta historia?
  Merci
  Petons

 30. Silvia V.svazque6 Post author

  Hola Marta,

  Exacte queden 3 cames, ja que falten 3 setmanes per a que sigui Pasqua. Aquesta historia és molt antiga, el seu significat en els seus inicis és el següent: Durant els dies de carnaval el rei carnestoltes i la vella Quaresma mantenen una lluita. La vella Quaresma acaba guanyant, i s’abandonen les lleis del rei Carnestoltes: els banquets, la festa boja i el desordre donen pas al dejuni, a l’ordre i a la calma.

  Segons la tradició, els menjars abundants es canvien per un règim de sopes amb oli, verdura i aigua. Nomes els diumenges es podia menjar peix.Per aixo,la vella Quaresma porta sempre un tros de bacallà.

  I Quan ja han passat les set setmanes és quan arriba la Pasqua!!! Tan esperada per tots nosaltres, i sobretot pels mes petits que cada dia pregunten per la seva mona iels ous de xocolata..!
  Espero haber-te aclarit!

  Sílvia

 31. constancia,tere y mari

  hola,somos las madres de minerva david y la aurora., es la primera vez que escribimos. nos hemos juntado las tres para ver juntas el bloc de la escuela y la verdad que nos ha gustado ver cosas que han hecho a lo largo del curso.un beso a todos los alumnos y como no a ti tambien silvia.chao.

 32. Silvia V.svazque6 Post author

  hola a las tres!!! estoy contenta de que os hayais animado a participar…Así que espero que no sea la primera y última vez que lo hagais porque aquí podeis dar vuestras aportaciones, hacer preguntas, ver fotos, vídeos…y todas las novedades que vamos colgando periodicamente. un saludo y un beso para las tres!!
  SÍLVIA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *