Coral “Els vents del Bergantí”

Aquí trobareu l’historial, fotografies, vídeos i anècdotes de la coral. La classe de coral es realitza una hora a la setmana dins l’horari escolar amb l’alumnat que s’hi apunta voluntàriament de 1r a 6è. La coral porta el nom de “Els vents del Bergantí” des del curs 2011-2012 que es va convocar un concurs intern per tal d’escollir-lo. Va guanyar aquest nom que duia el magnífic subtítol “Perquè un bergantí sense vent no pot funcionar”. Encertadíssim!

CURS 2018-2019

La cantata que treballarem enguany a la coral es diu “La rebel·lió a la cuina”. És molt divertida i segur que ens ho passarem molt bé! Podeu trobar els acompanyaments de les cançons i altres informacions en aquesta pàgina del seu compositor, l’Antoni Miralpeix.

També estem treballant aquestes cançons:

Il cocodrilo come fa (dibuixos) i Il cocodrilo come fa (nens amb subtítols). També Il cocodrilo come fa (karaoke sencer) i Il cocodrilo come fa (karaoke amb introducció i sense repetir).

Per un amico (només la lletra) i Per un amico (nena i coral).

El món seria molt millor

Singing all together

Akai Hana i en la nostra versió Akai Hana (Coral els vents del Bergantí 2013)

A partir de la cançó japonesa “Akai Hana” hem explicat la història de la Sadako i les 100 grues de paper. Si voleu aprendre a fer una grua de paper només heu de clicar aquest enllaç. I si voleu fer un ocell de paper una mica més fàcil… aquest altre.

CURS 2017-2018

Aquest és el vídeo, editat per l’Uri Martínez, de la magnífica l’actuació que vam fer al gimnàs de l’escola el dia 14 de juny de 2018. Vam quedar molt contents i el públic també i a més vam poder acomiadar tots els nens i nenes que, per ser de 6è, els tocava abandonar la coral. Moltes gràcies per tots aquests anys de compromís Noa, Núria, Cèlia, Diana, Adrià, Yann, Joana i Maria.

Enguany la coral assajarà els dimecres de 12 a 13h. Com que coincideix amb la psicomotricitat d’aigua… CI vindrà del 10-1-18 fins final de curs. CM del 27 de setembre al 14 de març i CS del 27 de setembre al 20 de desembre i del 4 d’abril a final de curs. Aquest any estem molt il·lusionats en poder treballar i representar a final de curs la cantata “Sentiments i emocions. Cançons per créixer” amb lletra de Dani Coma i música de Francesc Burrull. Podeu descarregar-vos les cançons i amb la base instrumental clicant aquí. També podeu veure una posada en escena molt original clicant aquí.

En els següents enllaços creats per l’escola “La Plana” podeu estudiar les cançons amb karaoke:La cançó de la felicitat, Quan em sento sol, Som uns valents, L’enfadat, tossut i malhumorat, Tinc por, És meu! No, meu!, La vergonya, Quin gustet si és finet, Sentiments i emocions. També podeu visualitzar les cançons cantades per una coral clicant aquí: La cançó de la felicitat, Quan em sento sol, Som uns valents, L’enfadat, tossut i malhumorat, Tinc por, És meu! No, meu!, La vergonya, Quin gustet si és finet, Sentiments i emocions.

CURS 2016-2017

Aquest és el vídeo de l’actuació de final de curs el dia 7-6-17 que va servir també per acomiadar els 7 cantants de 6è que aquest dia van deixar la coral: Anna, Mar, Lluc, Marc V, Marc A, Oriol i Bernat. Gràcies pel vostre compromís durant tots aquests anys.

portada-veus-natura1Enguany la coral assajarà els dimecres de 12 a 13h. L’hora coincideix amb l’activitat de psicomotricitat d’aigua, i cal saber que: CI vindrà de l’11 de gener fins final de curs. CM del 21 de setembre al 15 de març. CS del 21 de setembre al 21 de desembre i del 22 de març al 7 de juny.

Enguany estem il·lusionats en preparar una cantata molt maca i de la qual ja hem cantat algunes cançons els anys anteriors. S’anomena “Les veus de la natura” i és de l’Antoni Miralpeix, el mateix compositor que va fer la cantata que vam treballar l’any passat i que va venir a la nostra escola el dia del concert. Si tot va bé la presentarem en públic quan arribi la primavera i recollim el fruit del treball de tot l’any.

Tenim la sort que l’Antoni en la seva magnífica web posa a disposició de tothom les cançons i el material relacionat amb les seves cantates i també molt d’altre relacionat amb l’ensenyament de la música. Per a tenir més informació de la cantata cliqueu aquí. Per a descarregar-vos les cançons cliqueu aquí. Podeu estudiar mirant alguns vídeos de les cançons: El cargol ensopit i la flor d’ametller + Cançó de la tempesta, El cargol i la masovera (no disponible per ara al youtube però sí a l’enllaç dels mp3), Les guineus i el grill, L’insecte i el ànecs + El merlot i el mussol, La mimosa i la lluna + El gat i la granota, La rata pinyada i el peix, Llum natural (no disponible per ara al youtube però sí a l’enllaç dels mp3), Cant final. També podeu veure la cantata sencera en aquesta altra versió. Bona feina i bon curs per a tothom!

CURS 2015-2016

claudia-b

Interpretem la cantata “La Clàudia sol té un do” al gimnàs de l’escola. Al matí fem un concert pels cursos de l’escola que volen veure l’actuació i a les 16h venen els pares i familiars. Tant els músics, cantaires com el públic, la gent surt molt contenta. Tenim l’honor que ens visiti i ens dediqui unes paraules el compositor de l’obra l’Antoni Miralpeix. Podeu veure la crònica de la jornada en aquest article publicat en aquest mateix bloc. Felicitats a tots els participants.

En el següent vídeo podeu veure la cantata sencera:

També podeu veure Un fragment de la cançó 5 “Silenci” durant la representació del matí i  El segon bis corresponent a la cançó “MI” gravat des d’un altre angle. A continuació un recull de fotografies.

xavidemusica's La Claudia Sol te un do album on Photobucket

Enguany la coral assajarà els dimecres de 12 a 13h. Com que aquest horari coincideix amb la piscina, deixaran de venir a assajar a la coral els alumnes de Cicle Inicial durant el 1r trimestre, els de C.S. el 2n i els de C.M. el 3r. De totes maneres continuarem treballant de la manera habitual i amb els mateixos objectius.

Ens hem proposat treballar i si hi ha oportunitat presentar en públic la cantata “La Clàudia Sol té un do” Aquesta és una cantata d’Antoni Miralpeix i amb lletra de Miquel Desclot, estrenada aquest mateix any 2015 en el marc de l’Escola d’Estiu de l’AEMCAT i encarregada per la mateixa associació per tal de celebrar el seu 10è aniversari.

Tenim la sort que l’Antoni en la seva magnífica web posa a disposició de tothom les cançons i el material relacionat amb les seves cantates i també molt d’altre. En tot cas aquí també enllaço els vídeos de les cançons: La Clàudia Sol,Do, Fa, Si bemoll, Silenci, La, Re, Mi, Sol, Les figures, El ball de Sant Ferriol, Les paraules i les notes. Si voleu veure la cantata sencera o estudiar les parts del text mireu aquest vídeo. Bona feina per a tots!!!

CURS 2014-2015

La coral, amb la formació renovada, continua cantant els dilluns de 12 a 13h. Aquest any contem amb la bona col·laboració dels músics Iona, Clàudia, Dídac i Lola de 5è i de l’Enric de 6è que fan molt bons acompanyaments. Aquestes són les cançons que fem:

La pastoreta (popular)
I like the flowers
La rata pinyada i el peix (Antoni Miralpeix)
“Karabuya”
Les fruites
S’acosta el dia (Cànon nadalenc d’Antoni Miralpeix)
Tinc armaris farcits de somnis (Tom Paxton. Adaptació: Toni Giménez)
Pessigolles (Jaume Barri)

23 de desembre de 2014 Actuem en la “Cantada de nadales” celebrada a l’aula de música de l’escola. Interpretem “S’acosta el dia” i ens acompanyen els grans de la coral: l’Enric al piano, en Dídac, la Iona i la Lola als instruments de placa i la Clàudia a la guitarra. Felicitats per l’actuació!

8 de juny de 2015 Acabem el projecte d’enguany de gravar un CD col·laborativament amb altres escoles. Aquest dia, darrera classe de coral de l’any, acabem d’ensobrar els CD ens els sobres de paper que hem elaborat i cadascú ja s’emporta la gravació a casa. Per qui no n’estigui al cas copiem aquí la informació que hem inserit a dins el sobre del CD:

“Aquest CD és una part del resultat de la feina duta a terme pel -Grup de treball d’especialistes de música- reunits en deu sessions de treball durant el curs 2014-2015 a l’Escola Bergantí del Masnou. El grup, integrat pels mestres de les escoles participants, ha volgut realitzar aquest projecte en el marc de la formació continuada i amb l’objectiu de potenciar les relacions entre les escoles, els projectes comuns i les pròpies competències. Si bé cada escola ha gravat la seva cançó, la cançó “Pessigolles”, de Jaume Barri, ha estat gravada entre tots, interpretant una estrofa cada escola.”

Des del CRP (Centre de recursos) han tingut la amabilitat de penjar el CD a la xarxa, es pot trobar al seu web i també aquí a continuació. Esperem que us agradi.

A part d’aquest esdeveniment també n’hi ha hagut un altre no menys important i és que hem entregat el diploma a l’Enric Aymà i Cassi en motiu de la seva última classe de coral després de 6 anys. El diploma d’agraïment ha estat signat per tots els presents i farcit de fotos d’antigues actuacions. Moltes gràcies Enric! En queda el testimoni d’aquesta fotografia amb l’Enric i el seu diploma i tota la mainada amb el CD a les mans.

000_0007

CURS 2013-2014

La coral ja ha començat a assajar i a treballar cada dilluns de 12h a 13h. Aquest és el repertori d’enguany:

La pastoreta
En Pere Gallerí
La cançó de la felicitat
Se canto (Aqueres montanhes)
“Karabuya”
Les fruites
El pobre alegre
Senyora Francisca
El cant de la Trobada (de corals)
Una matinada fresca
Tots els nens del meu carrer

20 de desembre de 2013 Actuem en la nova “Cantada de nadales” celebrada al gimnàs de l’escola. Interpretem “El pobre alegre” i ens acompanyen els grans de la coral: l’Enric al carrilló, l’Adrià a la flauta i la Clara al teclat. Felicitats per l’actuació!

CURS 2012-2013

Aquest és el repertori que fem enguany: (enllaç al youtube)

6 de desembre de 2012 Actuem per la fira de Santa Llúcia al pati del Casino del Masnou.

17 de desembre de 2012 Actuem en motiu de les festes de Nadal al casal d’avis del Masnou.

21 de desembre de 2012 Actuem en el festival de Nadal de l’escola, celebrat al cinema la Calàndria, interpretant “El noi de la mare” i “Stille Nacht”.

10 d’abril de 2013 Actuem en la XI Tobada de Corals del Maresme-Vallès Oriental a les Franqueses del Vallès. Aquest és el bloc de la Trobada on podeu veure algunes fotos i aquest és el programa amb les cançons que vam interpretar. Clicant aquí podeu veure tots els videos de les corals que van participar tant a la trobada de les Franqueses del Vallès com a la de Mataró. Aquestes són les cançons que vam cantar.

27 de maig de 2013 Rebem a la classe de Coral la visita d’en Keith com podeu llegir en aquest article publicat a la pàgina d’inici.

2 de juny de 2013 Actuem pel Festival Disma al pati del Casino del Masnou interpretant les cançons “Quan seré gran”, “Per un amico” i “Akai Hana”.

20 de juny de 2013 II Concert d’Estiu de la Coral “Els vents del Bergantí”. El concert es duu a terme en el porxo del pati de l’Escola de 15:15 a 16h de la tarda. Cal esmentar que en aquest concert que posa el punt i final a un any ple d’actuacions i de treball, s’estrena la “Coral de pares i mares de l’Escola Bergantí” interpretant dues cançons en solitari i una conjunta amb la mainada. Per molts anys!

Si voleu veure el programa amb repertori que es va interpretar, cliqueu aquí.

 

CURS 2011-2012

Vam organitzar una sortida familiar a l’Auditori en cap de setmana (10 de març de 2012) per anar a veure la coral LEIOA KANTICA KORALA. Va ser un espectacle impressionant. Aquí podeu veure un exemple de la música que fan.

Organitzem una classe gastronòmica i cuinem “Polenta”. Veure aquesta nota que es va publicar al web de l’escola.

Participem en la X Trobada de corals del Maresme -Vallès Oriental amb l’actuació a Cabrera de Mar. Vam cantar “Aleiki mini Salam” i “Ci vuole un fiore”. Clicant aquí podreu veure la notícia que es va penjar al web de l’escola i aquí el programa oficial.

Escollim per mitjà d’un concurs intern que a partir d’ara serem la coral “Els vents del Bergantí”

Realitzem el Primer Concert d’Estiu de l’Escola Bergantí a l’aula de música, al juny, i amb assistència de les famílies. Si voleu veure el programa amb el repertori que es va interpretar, cliqueu aquí.

CURS 2010-2011

Participem en la Cantata “La cançó més bonica del món” amb els cursos de 3r i 4t i que representem al gimnàs de l’Escola al mes de maig. Ara podeu veure-la sencera.

bonica

Participem en la IX Trobada de Corals del Maresme actuant a ca n’Humet del Masnou. Cantem les cançons “Cançó de bres per a una princesa negra” i “El món seria”.

CURS 2009-2010

Participem al Festival Disma.

CURS 2008-2009

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *