Cantates i òpera

Una cantata és una composició lírica en vàries parts, sense acció dramàtica pròpiament dita, escrita per una o unes quantes veus. A l’escola gairebé cada any en cantem alguna amb la coral “Els vents del Bergantí” (podeu veure-ho a la pàgina de la coral d’aquest mateix bloc), però hi va haver dos anys que les vam cantar amb els cursos de Cicle Mitjà; i són els que podeu veure a continuació.

Una òpera és un drama per a ésser representat amb el text cantat, acompanyament orquestral i els elements escènics habituals del teatre. Amb la classe de 6è vam representar l’òpera “El rei que no tenia sentiments” i també enllacem el vídeo.

CURS 2018-2019

6è de primària: Ara ja podeu estudiar els diferents papers de l’òpera “El rei que no tenia sentiments” en aquesta web que ha creat la Maria Ayguadé.

CURS 2017-2018

6è de primària: Representem al gimnàs l’òpera “El rei que no tenia sentiments” de Josep-Manel Vega.

CURS 2011-2012

3r i 4t de primària: Vam representar la cantata “Giraviu” de Bgiraviu-bernat Romaní i Carlinhos Pitera. El concert es va realitzar al gimnàs de l’Escola el maig del 2012 amb la col•laboració de: Jaume a la bateria, Roger a la guitarra elèctrica, Pep Colls al baix, Laura al teclat, Jesús a la flauta travessera i Xavi al clarinet. Memorable! Clicant aquí podreu veure la notícia que es va penjar al web de l’escola.

A continuació un recull de fotografies.

xavidemusica's giraviu album on Photobucket

CURS 2010-2011

3r i 4t de primària i la Coral (de 1r a 4t de primària) Vam representar al gimnàs de l’Escola la cantata “La cançó més bonica del món” escrita per en Miquel Desclot i basada en cançons tradicionals. Aquí podeu veure-la sencera.

bonica