Festivals a l’escola

En aquesta pàgina podrem recordar les actuacions dutes a terme en el marc del festival de Nadal o el d’estiu i organitzades des de la classe de música o en col·laboració amb d’altres.

CURS 2017-2018

Cantada de nadales/Festival de Nadal: Aquest any no es fa festival ni cap cantada de nadales. Cada curs interpreta una cançó o poema davant el tió i des de la classe de música es prepara l’actuació de 3r, que canta “La bicicleta de Nadal”.

Festival d’estiu: Des de la classe de música no es prepara cap actuació pel festival de final de curs.

CURS 2016-2017

Cantada de nadales/Festival de Nadal: Aquest any no es fa festival ni cap cantada de nadales. Cada curs interpreta una cançó o poema davant el tió i des de la classe de música es prepara l’actuació de 4t, que canta “The rock age”.

Festival d’estiu: Des de la classe de música es prepara l’actuació de 3r amb les cançons africanes Si ma ma ka i Ulelé molibà makasí.

CURS 2015-2016

Cantada de nadales/Festival de Nadal: Aquest any no es fa festival ni cap cantada de nadales.

Festival d’estiu: Se celebra el dia 20 de juny de 15 a 17h al pati de l’escola i es preparen totes les actuacions des de les tutories.

CURS 2014-2015

Cantada de nadales/Festival de Nadal: Aquest any no es fa festival i com a novetat cada curs canta una cançó davant el tió relacionada amb el nom de la seva classe. Després de fer cagar el tió és el torn de la cantada de nadales que es realitza a la classe de música (sense públic). Hi participen els cursos de P3 a 4t de primària i la Coral. Aquestes són les cançons que s’interpreten:

P3 “Ara ve Nadal” (Popular catalana)
P4 “Amb la llum del fanalet” (Xevi i Jaume Moreno Peracaula)
P5 “Les joguines molt cansades”
1r “M’agrada el Nadal” (Dàmaris Gelabert)
2n “A Betlem me’n vull anar (Jacint Verdaguer)
3r “Ara ve Nadal” amb flabiol i “La bicicleta de Nadal” cantada
4t “The rock age” (G. Thummersson)
Coral “Els vents del Bergantí” “S’acosta el dia” (A. Miralpeix)

Davant el tió els cursos de 4t i 5è també interpreten dues cançons preparades des de l’aula de música.
4t “La casa” (música de Gianni Rodari i poema de Vinicius de Moraes)
“Pare Noel” cantada i tocada amb flabiol.

A continuació podeu veure un resum de totes les actuacions que es fan davant el tió. Vídeo elaborat per en Raúl de secretaria.

I també a l’aula de música…
1r d’ESO i alguns voluntaris de 3r d’ESO canten i interpreten amb instruments “Estimo el Nadal” d’Antoni Tolmos.

A continuació podeu veure els vídeos que ha realitzat la Rosó (mestra i coordinadora d’Infantil) amb la cantada a l’aula de música. Moltes gràcies Rosó!!!

Festival d’estiu: Se celebra el dia 19 de juny de 15 a 17h al pati de l’escola sense cap intervenció des de l’aula de música.

CURS 2013-2014

Cantada de nadales: Se celebra al gimnàs de l’escola amb un format nou i més íntim. Passem del gran festival en una sala gran i sovint sorollosa a una cantada amb un públic canviant segons els cicles i format únicament per pares, mares i familiars. Les actuacions es fan el dia 20 de desembre a la tarda i l’assaig general el dia anterior, que va ser l’ocasió perquè els nens i nenes/nois i noies veiessin les diferents cançons i espectacles. L’horari de la tarda es reparteix de la següent manera: De 15 a 15:30h actual l’ESO. De 15:40 a 16:15h, de P3 a 2n EP, i de 16:25 a 17h. els cursos de 3r a 6è de primària.

Des de l’àrea de música celebrem aquest nou format que permet una millor audició i que ens va fer gaudir molt més tant als participants com al públic. Des de la classe de música hem preparat i presentat les següents cançons a la cantada:

Coral “Els vents del Bergantí”: “El pobre alegre” Nadala popular catalana.
3r de primària: “La bicicleta de nadal”
4t de primària: “El rabadà” Nadala popular catalana. Estrenem els tamborins acabats de fer!
3r i 4t de primària: “Quan somrius” Nadala de Josep Thió.
5è de primària: “L’àngel i els pastors” Nadala popular catalana.
Voluntaris de 2n d’ESO i de la classe de Francès: “Vois sur ton chemin” amb instrumental ORFF, teclat, baix i flautes.

Des de la classe de música, sense haver-les presentat davant del públic directament, també s’ha col·laborat amb les tutores en el treball d’aprenentatge de “Ja ve Nadal” a P3, “M’agrada el Nadal” a 1r EP, “El camell d’Orient” a 2n. També sense que se representessin es van preparar “Pare Noël” a 5è EP i “Santa nit”.

Adaptant-nos al tema de l’any “Les tradicions populars catalanes” eix transversal escollit pel claustre durant aquest curs escolar, des de la classe de música hem intentat cantar cançons populars, com no havíem fet gaire en anys anteriors homenatjant així el gran llegat nadalenc i musical que disposem en el nostre país. Segons Joan Amades, el repertori nadalenc és el més ric, extens i variat de tots els que tenim.
Felicitacions a tots per les actuacions!

Festival d’estiu: Se celebra el dia 19 de juny de 15 a 17h al pati de l’escola emulant una Festa Major. Des de la classe de música se’n fa una valoració molt positiva perquè amb el nou format, les actuacions han pogut ser seguides amb ordre i silenci. També destaquem positivament que hi ha hagut molta barreja de cursos ajudant-se uns als altres i fent més vistoses les actuacions. Cal felicitar l’organització que ha preparat els decorats i també s’ha encarregat de proporcionar, amb les carpes, ombra a bona part del públic. Des de la classe de música col·laborem amb les actuacions de:

P3: Ballen “El ball de gegants de l’Escola Bergantí” mentre 3r i 4t el toquen amb el flabiol i el canten.
P5: El mestre toca el flabiol i tamborí mentre es fa l’actuació dels falcons. Seguidament un duet format per tenora i caixa (Biel de 2n de primària) toca el “toc de castells” per acompanyar els castellers.
3r i 4t: Acompanyen P3 en la seva actuació. Es preparen en col·laboració amb les tutores les danses “La masovera” i “el ball de cascavells”.

Felicitats a tots els cursos per les actuacions!

A continuació podeu veure un vídeo resum de les actuacions creat per en Raúl de secretaria.

CURS 2012-2013

Festival de Nadal: Se celebra al cinema la Calàndria. Des de la classe de música i en col·laboració amb les tutores s’organitzen les següents actuacions.

P3+3r d’educació primària“Ara ve Nadal”.
2n EP “M’agrada el nadal” de la Dàmaris Gelabert.
3r i 4t EP “El món seria” i “The rock age” (en anglès).
5è EP “Jingle bells rock” (amb flautes i en anglès).
6è EP “Rudolph the red-nose reindeer” (amb flautes i en anglès).
La Coral “Els vents del Bergantí” interpreta “Stille nacht, heilige Nacht” i “El noi de la mare”.
Com que el tema de l’any és “els anys 60” hem escollit força cançons rockeres per commemorar el 50è aniversari de “The Beatles & Rolling Stones”.

Festival d’estiu: no se celebra

CURS 2011-2012

Festival de Nadal: Celebrat a ca n’Humet. Es va fer una actuació pensant en combinar diferents cursos de diferents etapes eduactives. Al web de l’escola es va publicar el següent: “Des de la classe de música i les tutories hem treballat durant tot el desembre pensant en què tots els cicles poguessin interpretar alguna cançó. Finalment:

P3 amb 3r d’educació primària (EP) als flabiols han interpretat “Ara ve Nadal”.
Cicle Inicial (1r i 2n) amb 1r d’ESO a les flautes: “Un camell d’Orient”.
Cicle Mitjà (3r i 4t) amb 2n d’ESO i alguns alumnes de 1r i 3r d’ESO: “Quan somrius”.
Cicle Superior (5è i 6è): “El trineu” i “Jingle Bells Rock”.
La Coral de l’escola també ha participat en el festival interpretant dues cançons: “Ci vuole un fiore” i “C’est Noël”.

Cal destacar les actuacions dels músics acompanyants: Jaume Coll a la bateria (convidat) Irina Keppler, Nil Ripol i Aina Humbert als teclats, Toni Garcia al baix i Carlos de Salvador a la guitarra elèctrica. A més amb guitarres espanyoles ens han ajudat: Núria Garsavall , Teresa Amado, Anna Masferrer i Núria Oliver. Amb les percussions Marina Pérez.”

Festival d’estiu: Se celebra el 21 de juny a la tarda al pati de l’escola. Des de la classe de música sorganitzen les següents actuacions:
P3+1r EP “Vull ser un pirata” de les 3 Bessones.
3r i 4t EP “El gall d’indi” cançó de la cantata Giraviu que havia estat descartada per al dia de l’actuació.
Cicle superior (5è i 6è): “Vestida de nit” de la Sívia Pérez Cruz, una havanera magnífica acompanyada per en Marc al violí, la Irina al teclat i l’Adrià a la flauta. La temàtica marinera de les cançons té relació amb el tema de l’any del mar.

CURS 2010-2011

Festival de Nadal:

Festival d’estiu:

CURS 2009-2010

Festival de Nadal: No es prepara cap actuació.

Festival d’estiu:

CURS 2008-2009

Festival de Nadal: 3r i 4t de primària interpreten “Quan somrius”

Festival d’estiu: La Coral de l’escola interpreta: “Pessigolles” “Tots els nens del meu carrer” i “La bicicleta”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *