Santa Cecília

El dia 22 de novembre se celebra Santa Cecília, que és la patrona dels músics a causa d’un error de traducció d’un text antic, com podeu veure en aquest article publicat al bloc educatiu El fil de les clàssiques. Aquesta és una diada molt important per a tots els músics i cal no confondre’l amb el dia Internacional de la Música (21 de juny).

A l’escola, aquest dia, i per extensió tota la setmana, es duen a terme activitats musicals de tot tipus: audicions, concerts, posada de música a les entrades i sortides (a les 9 i a les 17h)… per tal que no passi desapercebuda a ningú la festivitat ni el gran talent, cultivat amb l’esforç, de tots els nens i nenes que estudien música i volen tocar davant de tots. En aquesta pàgina podreu veure i ser partícips dels actes que es duen a terme:

CURS 2018-2019

El passat dijous 22 de novembre vàrem celebrar la diada de Santa Cecília amb la 10a edició de les audicions al matí i gaudint d’una sessió de música electrònica amb el DJ Jan Pich a la tarda. Felicitem tots els participants que van dignificar la festa i varen fer unes actuacions excepcionals. Com cada any la participació va ser molt elevada: 43 músics! Felicitem també les famílies dels músics, les presentadores, els tècnics i tots els qui van fer un cop de mà perquè tot sortís bé. La nota negativa va ser que les classes de 3r EP i 4t EP no van poder cantar les seves cançons i 1r i 2n d’ESO no van tenim temps per a interpretar les cançons Scatumbararibé i Don’t worry be happy. Però ho faran properament. Per molts anys i visca la música!!!

Alumnat participant en les audicions del matí:

1r: Hugo (violí), Carles (piano), Aina (piano) i Martina (piano)
2n: Ada (piano), Àlex (piano) i Nils (guitarra elèctrica) (fa un duet amb en Sander)
3r: Georgina (piano), Max (bateria) amb el seu pare Robert (baix elèctric)
4t: Pep (violí), Sander (saxo soprà) i Marc (bateria elèctrica)
5è: Jan (piano), Carla (guitarra), Oliver (piano) i Gerard (Guitarra elèctrica)
6è: Fanluoyi (piano), Aina (piano), Helena (cant) i Anna (piano)
1r d’ESO: Biel (bateria), Dídac (guitarra)
2n d’ESO: Grup format per Lluc (violí), David (guitarra elèctrica), Marc (baix elèctric), Ander (bateria), Aniol (flauta travessera), Raquel i Angi (veu)
3r d’ESO: Clàudia (piano)
4t d’ESO: Enric (piano). Felicitats! Després de tants anys… la darrera actuació!!! Torna quan vulguis!
Grup de Teatre de la Katy (ESO): Angi, Clàudia U., Clàudia G, Raquel, Lola, Núria, Maria, Sibel, Nil, Àngel, Sergi (veu)
Mestres: Formen un grup en Toni (baix elèctric) la Mercè -vetlladora i menjador- (veu) i en Xavi (veu i saxo baríton) amb l’ajuda del grup de 2n d’ESO (sense cantants)
Familiars: Robert (baix elèctric)
Presentadores i suport audiovisual: Laia, Lara, Núria i Marina
Tècnics d’escenari: Ander, David, Lluc, Marc i Aniol

A continuació podeu veure algunes imatges i fragments de les actuacions en vídeo. Hem comès un petit error i és que la Martina que surt a 2n és de 1r! 🙂

CURS 2017-2018

Avui dimecres 22 de novembre hem tornat a celebrar la festivitat de Santa Cecília realitzant la 9a edició de les audicions individuals al matí i participant en l’espectacle de “Santi i Mariona Duet” a la tarda.

Felicitem tots els nens i nenes, mares i mestres que han tocat a les audicions. Enguany han tornat a ser un èxit per la gran participació (46 persones) i el nivell que han mostrat tots els participants. Fins i tot hem hagut de deixar de fer dues actuacions per manca de temps. La primera era una actuació conjunta de tots els alumnes de 3r d’ESO i alguns voluntaris de 2n d’ESO que tocaven “Don’t worry, be happy”, i la segona era una actuació de mestres que havien de tocar “Que tinguem sort i Bona nit”.

La jornada ha començat amb un gran repic d’instruments de percussió, a mode de batucada, a dos quarts de nou, tot donant la benvinguda als alumnes de l’ESO. La mateixa actuació ha sonat a les nou, quan entrava la resta de l’alumnat (han tocat els alumnes de la comissió de Santa Cecília). Després, durant tot el matí, a l’aula de música hem fet 3 passes de les audicions individuals (tot i que també han tocat un parell de grups) i a la tarda, amb el gimnàs engalanat de festa, ha estat el torn d’en Santi Serratosa i la Mariona, que també en 3 passes ens han ofert un concert memorable i un taller de percussió corporal molt divertit.

A continuació detallem els alumnes participants en les audicions del matí (remarquem amb molta il·lusió el fet que torni a tocar -després d’uns anys- algun alumne d’infantil! i que hi hagi ben representats tots els cursos de primària i de l’ESO)

P5: Aina (piano) + Xavi -mestre- (guitarra)
1r: Ada + Estela -mare- (piano) i Àlex + Xavi -mestre- (piano)
2n: Georgina (piano)
3r: Ferran (guitarra elèctrica), Pep (violí) + Víctor -practicant- (piano), Sander (saxo soprà) i Marc (bateria elèctrica)
4t: Sara (guitarra), Blanca (piano), Jan (piano), Gabi (piano), Carla (guitarra), Oliver (piano) i Gerard (Guitarra elèctrica)
5è: Adrià (saxo alt) + Yann (piano 6è), Aina (piano), Helena (piano) i Anna (piano)
6è: Yann (ja citat), Biel (bateria), Dídac (guitarra) i Maria (guitarra), Helena (veu amb l’ESO). En Biel toca sol i també acompanyant en Dídac.
1r d’ESO: Angi (piano i veu), Abde (percussió corporal), Marina (violoncel) i dos grups. El 1r (Lluc -violí-, Marc -baix-, Oriol -bateria-, Elio -piano-, Aniol -flauta travessera-, Cristina i Angi -veu-) i el 2n (Ander -bateria-, Elio -piano-, Bernat -djembé-, David -guitarra elèctrica-, Aniol -flauta travessera- i Helena -6è- i Raquel -veu-).
2n d’ESO: Clàudia (piano)
3r d’ESO: Enric (piano) i Hannah (piano)
4t d’ESO: Clara (piano) i Núria (piano)
Mestres: Narcís (trompeta i acordió) que tot i tenir els instruments i haver assajat els dies anteriors amb els altres mestres no ha pogut tocar per manca de temps -però el contem!-, Víctor -practicant- (piano i violí -instrument que no ha tingut temps de tocar-) i Xavi (guitarra i piano).
Familiars: Estela
Presentadors: Marc, Èlio i Marc

Felicitem els presentadors, les famílies i tots els participants per les molt bones actuacions que han fet i per mantenir viva la flama i l’esperit d’aquesta festa. Gràcies, per molts anys i visca la música!!!

CURS 2016-2017

El dimarts 22 de novembre hem celebrat a l’escola la festivitat de Santa Cecília realitzant la 8a edició de les audicions individuals al matí i un espectacle de cançó i dansa a la tarda.

Estem molt contents per la bona participació en els concerts del matí: enguany hem sigut 36 participants. Felicitats a tots i totes! Per tal que tot l’alumnat pogués veure les actuacions dels nens i nenes que estudien música fora de l’escola hem fet tres passes al matí (per infantil, primària i ESO). Enguany també hi ha hagut cabuda per dues actuacions seleccionades de nens i nenes que volien cantar i l’actuació de la classe de 5è.

Tots plegats: i amb l’ajut de la classe de 4t cantem la cançó “La música” d’en Pep Puigdemont i la Beth Riera
2n: Sander (saxo soprano), Ferran (guitarra elèctrica) i Pep (violí)
3r: Sara (guitarra), Blanca (piano) i Jan (piano). Les nenes Sara, Mariona, Ariadna i en Dídac també canten una cançó acompanyades per en David de 5è (guitarra elèctrica)
4t: Adrià (saxo soprano) + Yann (piano 5è) i Aina (piano)
5è: Yann (piano), Biel (bateria), Dídac (guitarra) i Maria (guitarra i cant). En Biel toca sol i també acompanyant en Dídac. Les nenes Sibel, Joana, Noa, Cèlia, Yaiza i Maria també canten una cançó. La classe sencera interpreta la cançó nord-americana “7 mil milions de persones”
6è: Lluc (violí) + Marc (guitarra elèctrica) + Oriol (bateria). Bernat (djembé), David (piano i guitarra elèctrica), Àlex + Núria (nét i àvia) (piano), Raquel + Helena (cant). L’Oriol ha acompanyat també en Bernat
1r d’ESO: Hugo (piano), Clàudia (piano) i Dídac (piano)
2n d’ESO: Enric (piano)
3r d’ESO: Clara (piano)
Mestres: Narcís (trompeta) i Xavi (guitarra i veu)
Familiars: Com ja hem dit la Núria ha acompanyat el seu nét i han tocat el piano a 4 mans
Presentadors: Paula i Nora de 1r d’ESO i Arnau de 3r d’ESO

Felicitem a tots i totes per les molt bones actuacions que han fet i per mantenir viva la flama i l’esperit d’aquesta festa. Gràcies, per molts anys i visca la música!!!

A tall de resum expliquem en què ha consistit l’activitat de la tarda: El grup convidat, el duet “Corrandes animació” ens ha convocat al pati i ens ha fet participar cantant algunes cançons i seguidament ha realitzat danses pensades perquè ballessin els diferents cicles de l’escola.

En el vídeo que teniu a continuació podeu veure un resum de la jornada.

CURS 2015-2016

El dilluns 23 de novembre hem celebrat a l’escola la festivitat de Santa Cecília realitzant la 7a edició de les audicions individuals al matí i un espectacle molt interessant a càrrec d’en Xavi Lozano a la tarda. La jornada no ha deixat a ningú indiferent. Estem molt contents per la bona participació en els concerts del matí: enguany hem sigut 37 participants. Felicitats a tots i totes! Per tal que tot l’alumnat de l’escola pogués veure totes les propostes hem fet tres passes al matí i tres a la tarda. Alguns nens i nenes han actuat en dos dels passes i altres en tres.

2n: Sara (Piano), Blanca (Piano), Jan + Xavier (fill i pare) (Piano)
3r: Adrià (Saxo soprano)
4t: Biel (bateria), Dídac (guitarra), Maria (guitarra). Els dos primers amb en Xavi (flauta) i en Narcís (acordió diatònic) també interpreten “La polca d’Ours”
5è: Lluc (violí), Marc (piano), Bernat (djembé), David (piano i guitarra), Àlex + Núria (nét i àvia) (piano), Marina (violoncel), Raquel + Xavi (violí i guitarra). Les nenes Giada, Anna, Naiara i Marina canten una versió amb lletra pròpia.
6è: Hugo (piano), Iona (guitarra), Clàudia (guitarra + veu), Nicole (piano acompanyant la Clàudia), Joel (Guitarra), Àgatha (veu)
1r d’ESO: Enric (piano) i Ariadna (piano + veu)
4t d’ESO: Arnau (guitarra elèctrica), Sergi (piano), Valèria (piano), Èlia (piano) Carlos (Djembé)
Mestres: Narcís (acordió diatònic), Xavi (flauta dolça, guitarra, bateria)
Familiars: La Glòria ens ha ensenyat la cançó “Carabuya” que hem interpretat a dues veus amb els alumnes d’infantil i 1r de primària. En Marc enguany ens ha acompanyat tocant el caixó peruà i ha actuat als tres passes del matí. En Xavier ha acompanyat el seu fill al piano i la Núria el seu nét. Gràcies per ser-hi sempre!
Presentador: Carlos Portero de 4t d’ESO

Durant el matí s’han fet diferents actuacions en grup: les batucades amb en Marc, la Glòria, en Carlos, en Bernat, en Biel i en Xavi; els acompanyaments rítmics a l’ska de l’Arnau amb bateries, congues, caixó i els duets, trios i quartets ja citats anteriorment. També han actuat la classe de 1r d’ESO sencera i han tocat el “ball dels Nyitus” amb el flabiol i la classe de 2n d’ESO que han tocat “La vita è bella” amb la flauta.

Fem un esment especial als alumnes de 4t d’ESO que porten anys i panys participant en la festa i que enguany han fet la seva darrera actuació! Esperem retrobar-los aviat i els agraïm l’esforç i la dedicació posada tots aquests anys, fins el darrer, en que han estat acabant de perfilar les cançons molts migdies per tal que tot fos un èxit.

Felicitats a tots i totes per mantenir viva la flama i l’esperit d’aquesta festa. Per molts anys! Visca la música!

A tall de resum expliquem en què ha consistit l’espectacle d’en Xavi Lozano: ha reflexionat sobre la idea de què és un instrument i ens ha presentat molts estris convencionals convertits en instrument gràcies a l’habilitat que té per fer sonar tubs de tota mena: una totxana, una escala de pintor i una tanca groga del carrer a modo de flauta travessera, la crossa de la Carme, tubs de rec com saxo i clarinet, un con a mode de trompeta, la gralla transparent (feta d’una ampolla), una regadora convertida en flabiol i tamborí, una ampolla “harmònica”… La veritat que ens ha fet passar una molt bona estona amb les seves habilitats, el seu nivell musical i d’enginy i el seu sentit de l’humor. Una tarda memorable. Gràcies Xavi!

CURS 2014-2015

El divendres 21 de novembre hem celebrat la diada de Santa Cecília. En aquesta ocasió hem repetit el format d’altres anys: audicions individuals al matí i concert a la tarda. També hem pogut gaudir de les actuacions de 1r i 3r d’ESO que ens han interpretat un conjunt d’exercicis de percussió corporal i la cançó “Don’t worry, be happy” respectivament. Durant el matí i la tarda s’han fet 3 sessions de les activitats per tal de poder incloure tot l’alumnat. El fabulós concert de la tarda ha estat a càrrec del “Cor de noies del Cor Sant Esteve de Castellar”.

Cal felicitar tots els participants per les magnífiques interpretacions que han realitzat! Aquí teniu la relació dels 33 músics que han tocat:

P5: Ferran (Piano). Toca acompanyat per la Laura al piano.
2n: Adrià (Saxo soprano i piano). Toca acompanyat de la Laura al piano i en Xavi al saxo tenor.
3r: Biel (bateria elèctrica), Dídac (guitarra), Mateu (guitarra), Maria (guitarra), Yann (piano). Els dos primers amb en Xavi interpreten “Yellow submarine”.
4t: Lluc (violí), Aniol (flauta travessera), Marc (piano), Anna (veu), Mar (veu), Bernat (djembé), Àlex (piano). Els 3 primers toquen junts una cançó de Lady Gaga. Les dues nenes canten juntes Malú. En Bernat toca sol i acompanyat d’en Marc (congues) i l’Àlex de la seva àvia al piano.
5è: Dídac (piano), Iona (guitarra), Lua (bateria), Carla (piano), Clàudia (guitarra + veu). La Carla toca acompanyada d’en Xavi a la bateria.
6è: Enric (piano)
1r ESO: Clara (piano)
3r d’ESO: Carlos (flauta travessera), Arnau (guitarra elèctrica i clàssica), Sergi (piano), Valèria (piano). Els 2 primers juntament amb en Xavi toquen “Yesterday”. En Sergi “All of me”, la Valèria “Clar de lluna”
4t d’ESO: Núria (guitarra elèctrica) “Sweet home Alabama”
Mestres: Andreu (guitarra), Narcís (acordió diatònic), Xavi (flauta dolça, piano, saxo tenor, flauta travessera, guitarra, bateria)
Pares: Laura (piano), Marc (congues), Núria –àvia- (piano)
Convidats: Eva (flauta travessera)

Altres grups que s’han format:
Mestres i alumnes i pares: Andreu + Narcís + Xavi + Marc (pare) + Carlos + Arnau (3r d’ESO) + Núria (4t d’ESO) han interpretat “Que tinguem sort” de Lluís Llach.
Acompanyants de la Núria (4t d’ESO): Biel (bateria) + Marc pare (congues) + Arnau (guitarra)+ Xavi (guitarra) han interpretat “Sweet home Alabama”.

CURS 2013-2014

Estem contents perquè un any més hem pogut commemorar el dia de la nostra santa patrona. Com cada 22 de novembre la mainada ha arribat a l’escola carregada d’instruments i nervis per les actuacions. La música que sonava pels altaveus a l’entrada no feia més que recordar, a la resta, que avui hi hauria bona festa. Als músics no se’ns podia pas oblidar ja que fa dies que assagem i preparem, a l’escola i a casa, en públic i íntimament, les actuacions.

Els músics participants en les audicions individuals, per cursos, han estat:

P4: Ferran (piano). Estem molt contents que s’hagi estrenat un nen d’infantil i que ho hagi fet tant bé.
1r de primària: Adrià (saxo soprà)
2n de primària: Cristian, Maria, Dídac (guitarres) Yann (piano) i Biel (bateria). Els dos darrers també han fet un duet.
3r de primària: Àlex (piano)
4t de primària: Iona, Cristina, Judith (joc de gots, piano i cant) Carla (piano) Clàudia (guitarra) i Lua (bateria)
5è de primària: Enric (piano) i Aina (violí)
6è de primària: Clara (piano) i Adrià (flauta travessera)
1r d’ESO: Arnau (guitarra elèctrica)
2n d’ESO: Valèria i Èlia (pianos), Carlos (flauta travessera) Sergi (bateria) i Arnau (guitarra elèctrica). Els dos darrers també han fet un duet.
3r d’ESO: Núria (guitarra clàssica i elèctrica)
Pares: Marc (Djembé), Ramón (banjo) i Laura (piano)
Mestres: Narcís (acordió diatònic) i Xavi (Guitarra, flauta travessera i saxos soprà, alt, tenor i baríton)
Un grup format per mestres, pares i alumnes d’ESO hem interpretat un rock i la cançó “Bona nit” de “Els Pets”.
En total hem estat 30 músics els que hem participat! Felicitats a tots i totes!

Resum de la jornada:

Tot era preparat i a 1/4 de deu, sense temps de res més ja hem començat les actuacions individuals dirigides als cursos de p3 fins a 2n, que ordenadament ocupaven tots els racons de l’aula de música. La classe plena a vessar i les orelles més atentes que mai! A 2/4 de dotze era el torn de Cicle Superior i l’ESO. Els músics més grans repetirien l’actuació.

Enguany la comissió també s’ha encarregat de contractar un duet de músics especialistes en música tradicional i sonadors d’una bona pila d’instruments típics i populars, alguns que coneixem bé i d’altres que no tant. Els músics es diuen Pol i Quim. Han fet 3 sessions del concert didàctic, una per a cada etapa educativa: infantil al matí, primària i secundària a la tarda. Ens han parlat sobre el què hi ha a les festes majors: dels diables amb els seus tabals; de la cobla de tres quartans amb la tarota, el sac de gemecs i el tamborí i flabiol; dels castellers i el toc de gralla que va anunciant per on va el castell, de les cançons de taverna que expliquen històries i del ball de l’envelat. Ens ha agradat molt i hem après un munt de coses! En el següent vídeo podreu veure com ha transcorregut la jornada i qui han estat els seus protagonistes. Gaudiu-lo.

CURS 2012-2013

Transcivim el què es va publicar al web de l’escola:

“28 de Novembre del 2012, Santa Cecília,

Un any més hem de felicitar tota la colla de músics que van participar en la 4a edició de les audicions individuals el matí del dia de Santa Cecília. En aquest concert van poder participar els nens i nenes que estudien música fora de l’escola i tota la comunitat va poder gaudir amb les magnífiques interpretacions.

Com que cada any anem a més, vam contar amb 29 músics, tot un èxit de participació! Pels qui no vau ser-hi, només us diem que vam tenir ocasió d’escoltar violins, flautes travesseres, el piano, la bateria, guitarres, la guitarra elèctrica i com a novetat, l’arpa i la lira. Val a dir que aquest any només un pare es va animar a venir a tocar.

A la tarda, en un escenari muntat a la pista, tots els alumnes i mestres van poder gaudir de les actuacions que va fer cada classe. Van participar tots els cursos des de P3 a 3r d’ESO mostrant el treball que es duu a terme principalment a la classe de música (però també en d’altres com ara francès) ja fos cantant, tocant instruments, ballant o fent percussió corporal. Des d’aquí felicitem totes les classes per la seva participació i les bones actuacions que van fer.

Els i les participants del concert del matí, per cursos, van ser:
1r de primària: Yann
2n de primària: Aniol
3r de primària: Clàudia, Carla i Dídac
4t de primària: Enric, Martin i Aina
5è de primària: Clara, Dasha, Amanda, India, Núria i Adrià
6è de primària: Irina, Marc i Arnau
1r d’ESO: Valèria, Clàudia, Gerard, Arnau, Sergi i Carlos
2n d’ESO: Núria, Marc, Àlex i Ferran
Mestres: Xavi

També felicitem a en Jordi Moya, l’únic pare de l’Escola que va respondre a la convocatòria, i que amb la seva guitarra de 12 cordes ens va animar a tots amb una excel•lent versió, arranjada per a l’ocasió, de la cançó “Don’t worry, be happy”. L’any que ve esperem contar amb tots aquells músics que enguany no es van acabar de decidir de participar! Moltes gràcies a tots i totes!”

Les audicions individuals del matí:

I les audicions col·lectives de la tarda:

A la tarda interpretem:
P3: Sóc un bolet.
P4: La castanyera i Marrameu torra castanyes.
P4+4t: Trinco-trinco. P5: M’agrada la tardor i El papa de la Pepa.
1r de primària: Les castanyes peten.
2n de primària: Ja ha arribat la tardor.
3r de primària: La tardor que jo conec
4t de primària: La tardor i Trinco trinco (amb P4).
5è de primària: Digue’ns tardor i Let’s twist again.
6è de primària: Calendari de tardor.
1r d’ESO: Aniversari feliç, Buona sera signorina i percussió corporal i amb gots.
2n d’ESO: My way i “Vois sur ton chemin”
3r d’ESO: Yellow submarine.

A més de les activitats d’aquest dia s’ha posat música a les hores d’entrada i sortida de l’alumnat durant tota la setmana.
En un mural al vestíbul de l’escola s’ha explicat una breu biografia dels diferents grups que han sonat, que eren dels anys 60, adequant-nos així al “tema de l’any”

CURS 2011-2012

Durant el matí i en diferents sessions per a poder abarcar tot l’alumnat, se celebra la 3a audició dels alumnes que estudien música fora de l’escola. En són un bon grapat, consolidant l’activitat. A més cada classe de P3 a 6è interpreta una cançó relacionada amb la tardor. Durant la tarda ens traslladem de l’aula de música al gimnàs, on tota l’escola pot gaudir d’una demostració de percussió corporal a càrrec de 1r d’ESO i del concert del grup de percussió africana Djilandiang.

Individualment actuen: L’Enric, La Núria, la Clara, l’Amanda, l’Adrià, la Irina, la Nicole, en Gerard, l’Arnau, la Valèria, l’Ismael, en Sergi, en Nil, l’Anna i la Marina. La Laura al piano ve convidada i la Carla de l’acordió també. En Xavi l’únic mestre que s’anima. Al final vam fer una xaranga fins al menjador i vam visitar les cuineres! Moltes gràcies a tots i totes per participar en aquesta gran diada!

CURS 2010-2011

Realitzem la 2a edició de les audicions individuals de l’alumnat que estudia música fora de l’escola, amb una bona participació. Venen convidades la Laura i la Marta que fan un duet d’oboè i piano. L’Hernan ens fa dues sessions de música electrònica, una pels més petits i l’altra per Cicle Superior i ESO. A la tarda al pati algunes classes canten i tota l’escola balla al so de la mitja cobla (tenora, tible, fiscorn i trompeta). Interpreten la sardana curta Marieta Cistellera.

CURS 2009-2010

S’inicien les tradicionals audicions individuals dels alumnes i mestres que estudien música fora de l’escola, amb una bona participació i representació dels diferents cursos! A més algunes classes també participen col·lectivament. Es convida una mitja cobla formada per la Mar (flabiol i tamborí) en Jordi (tible) en Xavi (tenora) l’Alfons (trompeta) l’Òscar (fiscorn) i en Martí (Contrabaix).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *