La castanyada

En aquesta pàgina volem donar a conèixer com es duu a terme la celebració de la Castanyada, ja que si bé cada any té uns punts comuns (no poden faltar ni la castanyera, ni les castanyes ni els panellets…) també hi ha parts que són originals cada any. Des de la classe de música ens agrada aportar la música que dignifica la festa!

CURS 2018-2019

No es programen actuacions musicals.

CURS 2017-2018

No es programen actuacions musicals.

CURS 2016-2017

Cada classe, i organitzat des de la tutoria, realitza una actuació relacionada amb la tardor (poema, cançó…).

CURS 2015-2016

No es programen actuacions musicals i es fan altres activitats relacionades amb el tema de l’any: el cinema.

CURS 2014-2015

El passat divendres 31 d’octubre a la tarda vam celebrar la castanyada al pati l’escola. Va ser el punt culminant d’una setmana de preparacions: decoracions de l’entrada i els passadissos, elaboració dels panellets, assajos de les cançons… Els alumnes d’infantil i primària vam rebre la visita de la castanyera i tots els cursos vam cantar cançons relacionades amb la tardor per tal que la castanyera marxés ben contenta i vulgui tornar l’any que ve. Aquestes són les cançons que vam cantar:

P3: “Sóc un bolet” (Jordi Tonietti)
P4: “Per Tots Sants” i “La castanyera”
P5: “M’agrada la tardor” i “Marrameu torra castanyes”
1r: “La tardor que jo conec”
2n: “La castanyada” i “Les castanyes peten” (Dàmaris Gelabert)
3r: “Pere de la mel”
4t: “Ens saluda la tardor” (cànon a 4 veus) i “Ja ha arribat la tardor” (Noé Rivas)
5è: “Digue’ns tardor” (cànon a 4 veus) i “El vi surt de la vinya”
6è: “Calendari de tardor” i “Per l’aliment del bon vi”

Després de la cantada va ser el moment de menjar les castanyes i els panellets i després, com sempre, de ballar tots a les grades! Felicitats a tots per les actuacions i per molts anys! En el següent vídeo podreu veure un resum de la jornada. Esperem que us agradi!

CURS 2013-2014

31 d’octubre del 2013. Els nens i nenes d’Educació Infantil i Primària han interpretat les següents cançons al pati de l’escola.

P3: Marrameu torra Castanyes
P4: Sóc un bolet
P5: M’agrada la tardor
1r + 3r = Ja ha arribat la tardor.
2n: La tardor (Noé Rivas)
4t: La tardor (Noé Rivas) En una versió diferent que 2n.
5è: Digue’ns tardor (cànon a 4 veus)
6è: Calendari de tardor (amb flautes).

Felicito a tots els nens i nenes per les magnífiques actuacions que s’han dut a terme! Després de les cançons la castanyera ens ha obsequiat amb les castanyes que ha torrat i hem pogut tastar els panellets que ha elaborat cada classe. La darrera estona l’hem passat ballant al pati, aquest any que fa encara tanta calor!

Veureu que no hi ha fotos dels grups de p3 i p4 ja que no n’hem aconseguit encara. 1r i 3r canten junts. L’ESO no canta perquè ha passat la jornada a Sant Mateu.

CURS 2012-2013

El dia de la castanyada no es canten cançons ja que es realitzen altres activitats. Les cançons pròpies d’aquest dia i de temàtica tardorenca es canten en el dia de Santa Cecília, com ho podeu veure a la pàgina corresponent. Se celebra la castanyada al gimnàs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *