Romanorum Vitae

Per Aaron

El dijous 4 els de cinquè, vam fer una activitat anomenada Romanorum Vitae que es tractava de mirar unes imatges sobre la vida a l’imperi romà i les monitores ens feien preguntes com la zona on van viure els romans i quines zones més van conquerir. També ens van explicar quines estratègies militars utilitzaven i quines armes tenien. Al taller romà ens van explicar que els romans vivien a Itàlia quant volien descansar es feien com una espècie de campament que tenia quatre portes una al sud, una altre al est al nord i al oest per les cases dels que manaven havia mot d’espai entre ells i en canvi els soldats tenien molt poc espai. Una cosa, sabeu que la Galia es ara es el que seria França.
Després ens vam separar en grups per fer uns tallers. Uns van fer la llàntia que era molt fàcil de fer. Tenies com una capsa de ceràmica amb dues parts que es separaven i que per dins tenia la forma de la llàntia, un motlle. A cada part del motlle havies de posar pla un tros de fang, després tancar el motlle i apretar. Mentres els altres feien una altra cosa que costava una mica més, era mosaic. Era molt difícil, però entretingut. Sobre un cartró feies un dibuix senzill amb objectes que fosin de l’època romana. llavors amb una espècie de cola anaves enganxant pedres molt petites del color que volguessis. Hi havia tres colors diferents, blanc, vermell i groc.

4 thoughts on “Romanorum Vitae

  1. Elena

    va ser séper guay!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. NOELIA

    AARON AQUEST ARTICLE ESTA MOLT BÉ.
    JO AQUEST DIA M’HO VAIG PASSAR MOLT BÉ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *