Mitologies

Les jornades culturals d’aquest curs han estat dedicades a la mitologia. Han estat tres dies farcits d’activitats ben diverses amb el fil conductor de les mitologies. Aquí en teniu les cròniques.

zeus-greek-mythology-687267_1024_768jpg

Elena. Una de les activitats que vam fer va ser que ens van venir a explicar informació sobre la mitologia grega. Ens van explicar moltes coses, però ho van fer a partir d’uns trossos de pel·lícules, com ara “Fúria de Titanis” o “Hèrcules”. A mi em va agradar molt perquè també vam fer algun joc i al final vam construir un memori mitològic. Vam aprendre moltes coses i ens ho vam passar molt bé tots!!

Noèlia. Aquesta setmana ha sigut la de Jornades Culturals. Hem fet varies activitats, però per fer-les ens han barrejat amb els nens de 6é en grups amb noms de diferents deus. Cada un estudiava aquell deu, o deesa, i després havien de fer un teatre preparat des del Dimecres, fins el Divendres.
El Divendres dia 30 d’abril a cada classe i a cada grup ens va tocar anar a diferents classes dels petits, a fer la representació. Com per exemple la meva classe on estava jo ens va tocar anar a la classe de segon i de primer com podem veure al vídeo.

TOTS ENS HO VAM PASSAR DE MARAVELLA I ELS NENSPETITS TAMBÉ!!!!

Diego. Una de les activitats de les jornades del cole va ser la visita a una exposició de monstres mitològics. El cole va alquilar uns monstres mitològics fets a mà. L’Albert, el nostre tutor, ens ho va ensenyar, ens va dir que venien de València i que es trencaven amb facilitat. Vam tornar a mirar-los però aquesta vegada cada un de nosaltres mirant el nom i llegint la llegenda dels monstre que ens va tocar per explicar-lo desprès als companys.
A mi em va tocar Sàtir, Sátiro en Castellà, un esser mitològic mig home mig cabra, amb el cos molt pelut, banyes i una petita cua.
Hi ha més com l’esfinx: que és un animal, cos de tigre, ales i cap de dona; Tifó: un ésser mitològic amb mil peus de serp, dos mans de drac i cos i cap d’ase; Pegàs: un cavall blanc amb dues ales d’ocell; Centaure: mig cos d’home mig cavall; Au Fènix: au de mil colors, blau vermell, groc…; Sirenes: cos de dona amb potes d’àguila i cua de peix. Tots ells representaven obstacles, enemics o ajudants dels deus a la mitologia clàssica. A mi m’ha agradat molt i crec que “el més xulu” és el Tifó que no havia vist mai.
Ara, nosaltres, farem un treball artístic per crear el nostre propi monstre dibuixant-lo i inventant-ne les característiques i els costums.

One thought on “Mitologies

  1. NOELIA

    HOLA A TOTS I A TOTES!!!!!
    A MI AQUEST DIA HEM VA AGRADAR MOLT, PERÒ A MI EL TEATRE A LA PRIMERA VEGUADE NOMÉS VA SER QUAN HEM VA SORTIR TOT BÉ. A I NO ÉS JENTS JUST QUE NOMÉS HAGUESIM TINGUT DOS O TRES DIES PER ESTUDIAR-NOS TOTS ELS NOSTRES DIALEGS, LA VERITAT, PERÒ BUENO QUE LI FAREM NO¿?!!!!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *