Instal·lacions

nendo.jpg

Vàries de les entrades del bloc fan referència i mostren el treball de creadors/es contemporanis que expressen conceptes o sentiments utilitzant objectes quotidians i on l’espai té una funció important. Aquesta expressió artística, que va néixer a partir dels anys 70, rep el nom d’instal·lació. La wipipèdia la defineix com un “gènere d’art contemporani on allò exposat no és un objecte sinó un conjunt d’objectes. Aquest conjunt forma una única obra per on l’espectador pot transitar i sovint, pot tocar o interaccionar amb alguns d’ells.”

Trobo dos treballs que podrien considerar-se dins d’aquest gènere, tots dos inspirats en temes florals (deu ser que desitjo que s’acabi el fred i que arribi aviat la primavera). Tots dos meravellosos, delicats, senzills. Les imatges de dalt mostren el projecte kuuki for kenzoki de l’estudi Nendo, gerros amb flors etèries d’estructures de filferro; les de baix, corresponent al projecte Corner Forest de Yuken Teruya , un bosc creat amb rotlles de paper de wc. Com veureu, els dos japonesos. M’encanten.

corner_forest.jpg

http://www.yukenteruyastudio.com/en/projects/corner_forest

http://www.nendo.jp/en/works/detail.php?y=2008&t=126

Via:
http://blog.bientotdemain.com
http://ohjoy.blogs.com

2 thoughts on “Instal·lacions

 1. Montse B.

  Tere, aquest treball retallant figures sobre el paper m’ha recordat un PowerPoint que circulava fa un temps per Internet que es deia Art en Paper i eren petits muntatges a base de retallar, jugant amb el positiu i el negatiu. Com que no sé si te’l puc enviar al bloc, ho faré al teu correu.
  Montse B.

 2. Teresa Post author

  Gràcies Montse,
  si que coneixia el power, m’havia arribat per diverses persones i vaig fer una entrada al bloc sobre l’artista en qüestió: Peter Callesen. A la seva web hi ha imatges de moltes de les seves figures retallades. Increïbles.

  http://www.petercallesen.com/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *