El Prado vist amb lupa

detalls-el-prado.jpg

Aquesta setmana en la majoria de diaris hem pogut llegir que el Museo del Prado i Google permeten accedir a les entranyes de 14 obres considerades de les millors del museu: Las Meninas de Velázquez, La Anunciación de Fra Angelico, La Crucifixión de Juan de Flandes, El jardín de las delicias de El Bosco… entre altres. A través Google Maps podem apropar-nos a elles fins observar el més mínim detall. Durant dues setmanes, cada dia es visualitzarà una nova obra (en aquests moments n’hi ha quatre d’actives). A la imatge de dalt podeu observar un detall de cada una de les que he anomenat . Endevineu a quina correspont cada un d’ells?

Si teniu curiositat per saber el procés que s’ha seguit mireu-vos aquest vídeo:

[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/zXos0ZQ3W-M” width=”425″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

4 thoughts on “El Prado vist amb lupa

 1. Càndid

  Vés per on. Anava a fer una entrada al bloc sobre les 15 obres mestres (a data d’avui) que el Prado n’ha permès la digitalització de qualitat, i patam!, la Tere ja s’ha avançat. No hi ha manera! Quan tu vas ella ja pren el cafè després d’haver tornat!
  En fi, vaig a veure si pillo alguna cosa que tu encara no hagis descobert.
  Per cert, a tu que t’agraden els abecedaris, ¿has vist aquest?
  http://caballe.cat/wp/alfabet-amb-edificis/
  L’original és a http://www.designverb.com/2007/07/03/type-the-sky/
  Una passada! Bé, segur que ja el coneixies. No sé ni per què ho intento.
  Una abraçada,
  Càndid

 2. Teresa Post author

  Hola Càndid,
  els teus comentaris sempre em fan somriure i m’aporten alguna cosa nova. T’he de dir que abans de penjar aquest post vaig pensar que tu ja ho hauries fet i vaig mirar el teu bloc. Però no. Que jo m’hagi avançat no ens ha de deixar sense la teva mirada tan crítica i comentaris interessants. No et privis, per favor! Segur que hi aportes coses que jo no he dit. Per cert: seran 14 o 15?. En la web del Prado parlen de 15 obres (14 pintures i una escultura) i a Google hi surten només les 14 pintures.
  Sobre els teus “regalets”, l’abecedari ja el coneixia (estava per dir-te que no, per canviar el concepte que tens de mi). Havia fet un enllaç a un bloc on hi sortia. Veuràs que n’hi ha d’ingeniosos (fins i tot un fet amb cabellls!):
  http://www.davidairey.com/alphabet-photo-art-gallery/
  El vídeo dels espaguetis, és autèntic! i NO el coneixia!!!!
  Pensant-ho bé … ves a saber com estaven fets aquells que ens varem menjar allà on tu saps.
  Una abraçada!!!

 3. Càndid

  Que sàpiga són 15. No les he anat obrint totes, perquè no totes m’interessen, però les que m’he baixat estan molt bé (tot i una petita marca d’aigua que diu Museo de El Prado). Busca-les a http://www.museodelprado.es/ca/ca/benvinguts/15-obres-mestres/ ¡En català i tot! Ara, no acabo d’entendre que en la URL hagin de repetir la referència a la llengua fent servir la forma /ca/ca/. No sé si us ho hem d’agafar des de la perspectiva de la sospita.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *