Ordenar l’art

ursus-wehrli.jpg 

Jugar amb l’art, posar una mica d’ordre en els quadres i fer passar una bona estona és el que Ursus Wehrli – showman i artista independent suís- pretén amb els seus llibres. Desmuntar els quadrats de “Quadres de colors” de Paul Klee i ordenar-los com si es tractés d’un gràfic de barres, classificar “L’estruç” de Pablo Picasso per tipus de traç, apilonar tots els mobles de “L’habitació” de Vincent Vang Gogh a sobre i a sota el llit o reduir “La model” de Georges Seurat a una bossa de boletes, són exemples del que podem trobar dins els seus divertits i absurds llibres.

Buscant per la xarxa he trobat aquest vídeo on “l’artista” mostra i explica el per què de les seves transformacions:

[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/BpN-yWc9mfU” width=”425″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

I buscant una mica més, m’he trobat una experiència d’una escola alemanya on alumnes de primària també han volgut jugar amb l’art i amb imatges inspirant-se en les propostes d’Ursus Wehrli.

Crec que els llibres encara no s’han editat a casa nostra , he vist edicions en francès i jo en tinc un en alemany, Kunst Aufraümen, i un altre en italià, L’arte a soqquadro, la qual  cosa no suposa cap problema amb l’idioma perquè són totalment visuals.

4 thoughts on “Ordenar l’art

 1. Montse B.

  Això de descompondre un quadre d’un artista conegut i fer-ne un altre a partir de l'”ordenació” dels elements, ho trobo una proposta molt interessant, molt divertida i molt creativa. En plena era de les competències bàsiques, aquesta proposta ens permet treballar elements de la comp. matemàtica juntament amb els de la comp. artística i un munt d’aspectes perceptius.
  I el video és genial!
  Però trobo especialment interessant l’experiència de l’escola a partir de paper d’embolicar regals. En aquesta època, especialment, ens pot permetre treballar els aspectes de reutilització d’embolcalls. Pot ser un treball interessant molt econòmic, a part de socialment rendible… Ho proposaré a les meves companyes d’escola!

 2. Teresa Post author

  Hola Montse,
  també te’ls poso a la teva disposició.
  Si feu alguna activitat inspirada en les propostes d’Ursus Wehrli m’agradarà veure’n els resultats.
  Una abraçada!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *