Estrelles de neu

cristalls-de-neu.jpgplegat-paper.jpg 

Continuen els dies freds i vaig dedicant les entrades del bloc a temes hivernals. Avui, una activitat que ben segur alguna vegada heu proposat als nostres alumnes: fer estrelles de neu partint d’un plegat de paper i després poder observar les cares de sorpresa que fan en desplegar-lo i contemplar-ne el resultat, tan difícil d’imaginar. Sóc de l’opinió que hi ha activitats que no s’haurien de substituir mai per una versió virtual, i aquesta n’és una, la qual tampoc s’hauria de quedar en una simple activitat de plegat-retallat decoratiu. Hi ha molt a observar i descobrir: formes, simetries, ritmes, angles i inclús fraccions, a part, per descomptat, de la bellesa plàstica i de la relació amb els cristalls de gel

estrella-on-line.jpg

 

Evidentment que aquesta activitat manipulativa es pot complementar posteriorment amb una online. Aquí teniu un enllaç que us portarà a una web on podreu crear estrelles de neu sense necessitat de paper ni tisores, conservant, això si, la sorpresa final.

http://snowflakes.barkleyus.com/

 

Imatges cristalls:
http://www.monkeytime.com/sciencemaster/galleries/snow_crystals/gallery.php

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *