Perdut a la ciutat

En un dia de neu, un nen salta d’un bus i camina entre edificis altíssims, parcs i carrers plens de gom a gom. No sabem cap a on es dirigeix ni per què. Caminar sol per la gran ciutat pot ser aterridor si ets petit. “La gent no et veu i el soroll és tan fort que sovint espanta. Fins i tot és difícil saber cap a on anar o què fer.”

Per això, a mesura que recorre el barri, el protagonista observa atentament el que l’envolta i es dedica a donar amables consells a un amic que no veiem, però que intuïm. Aquestes recomanacions inclouen algunes precaucions que cal prendre en aquest laberint de carrers i bullici, a més d’indicacions clares sobre quins són els racons on segur que podrà trobar una cara amable, escalfar-se els dies de fred o escoltar música…

Quan el nen torna cap a casa, el lloc més segur i tranquil, la historia fa un gir i descobrim què era el que estava buscant i no trobava mentre caminava sota la neu.

Sydney Smith (autor) ens explica una història molt tendra on ret homenatge a la seva ciutat, Toronto, amb una narrativa cinematogràfica que ens emociona.

Millor llibre il·lustrat infantil 2019, The New York Times.

Perdut a la ciutat - Libros del Zorro Rojo (Ed. Libros del Zorro Rojo)

A partir de vuit anys.

Perdut a la ciutat - Libros del Zorro Rojo Perdut a la ciutat - Libros del Zorro Rojo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *