Un llarg viatge

Aquesta és la història de dos viatges que transcorren paral·lelament i s’entremesclen en una obra plena de sensibilitat i delicadesa: una oca i la seva cria emprenen el trajecte migratori cap a les terres càlides del sud, mentre que una família que habita en un territori en guerra emprèn la fugida cap al nord. El relat de les dues aventures coincideix en plasmar el temor dels joves viatgers enfront del desafiament, les inclemències meteorològiques que frenen el seu vol i els seus passos, la trobada amb altres grups a les respectives rutes de trànsit, l’escassetat d’aliments, els depredadors i les màfies, el descoratjament que brolla pel cansament en contraposició a la confiança i l’esperança que els adults intenten infondre. I per fi, repte més gran: travessar el mar, el punt on ambdues trajectòries es creuen, amb un destí diferent.

En un temps marcat pel drama dels refugiats, aquesta obra oportuna i necessària de Daniel H. Chambers (autor) i Federico Delicado (il.lustracions)  encoratja a la reflexió amb una mirada tendra i dura alhora: tendra per reflectir el costat més humà d’un conflicte per mitjà de la metàfora de les aus; dura per la contundència d’un final que ens colpeja amb la crua realitat. Les il·lustracions descriptives i naturalistes reforcen el missatge. Són imatges de gran plasticitat que transmeten emocions: la tristesa, la penúria, l’extenuació… i malgrat tot, la lluita, la dignitat, els somnis… de milions de persones que tenen dret a viure en pau i en llibertat.

Resultat d'imatges de un llarg viatge kalandraka (Ed. Kalandraka)

A partir de deu anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *