Vaig fer la maleta un dia de juny

“Som al juny del 1909. Barcelona cremarà d’aquí poques setmanes, però ningú no ho intueix. L’Eulàlia, una adolescent de bona família, està convençuda que la vida de veritat només es llegeix als llibres. Acompanyarà el seu pare en un viatge de negocis al nord d’Anglaterra com a intèrpret. Fa la maleta a casa seva i no s’imagina que tardarà molt de temps a desfer-la, si és que la pot desfer mai. En el viatge descobrirà les condicions de vida dels obrers. L’Oliver, poc més gran que ella, li ensenyarà què vol dir treballar a una fàbrica… i que la vida de veritat també es pot viure”.

L’Eulàlia  anirá madurant al llarg de la història i  es qüestionarà la seva forma de vida fins al punt de dir:

«He perdut la llibertat, tota, però el premi a la meva valentia ha estat saber que la llibertat existeix. No se m’acut millor recompensa.»

Amb aquesta història sobre la llibertat, la maduresa i l’amor, la Cinta Arasa (autora), ha fet un gran treball de documentació històrica, i ens ajuda a conèixer els fets de la Setmana Tràgica, així com les condicions de treball en les indústries tèxtils, l’educació,  els sistemes de transport etc…

Premi Enric Valor de narrativa juvenil 2013

 (Ed. del Bullent)

A partir de tretze/catorze anys.

Altres llibres que destaquem d’aquesta autora són:

 (Ed. Animallibres)

A partir de nou anys.

“Una nit, poc abans del Gran Concurs de Trobadors del Llenguadoc, un escamot d’ombres misterioses envaeix els carrers de Tolosa. L’endemà moltes parets apareixen plenes de poemes escrits amb tinta violeta. Ni les seves autores, dones poetes fins aleshores desconegudes, en saben res. Qui deuen ser aquests petits éssers que han posat en marxa un pla per fer sentir la veu de les trobairitz?”

La història ens explica qui van ser les trobairitz, unes poetes catalanes i  occitanes que en el segle XII intentaven que la seva poesia fos coneguda.

Destacar les magnífiques  il·lustracions d’ Ignasi Blanch.

    

(Ed. Cadí)

A partir de set anys.

Si voleu saber més coses sobre l’autora podeu consultar aquest enllaç:

http://www.escriptors.cat/autors/arasac/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *