La vergonyosa excusa de la hiena

“En Pep s’agafa molt malament que el pare i la mare decideixin marxar de la ciutat per anar a viure a pagès. El lloc on s’instal·len no li agrada gens i comença a l’escola de molt mala gana, desitjant  que els plans dels seus pares se’n vagin en orris i tornin aviat a la vida d’abans. L’actitud d’alguns dels nous companys no l’ajudarà gens, ben al contrari: es burlen d’ell, el marginen i li fan la vida impossible. Però un amic, l’Ibra, li descobrirà la Font, una petita vall que convertirà en el seu refugi. Hi passarà moltes estones amb el seu nou amic contemplant unes arpelles majestuoses, i a poc a poc se sentirà fascinat per la vegetació i el paisatge. L’Ibra també li ensenyarà una altra cosa: que ha de plantar cara als qui el volen tenir collat.”

La M. Àngels Juanmiquel (autora) i la Crsitina Picazo (il.lustracions) destaquen en aquesta història el realisme, la proximitat a la natura i les descripcions dels canvis que va patint l’entorn al llarg de l’any, la valoració dels petits detalls quotidians, la vida lluny d’una gran ciutat… confereixen al relat un ritme i un ambient nous i diferents. Tracten el tema del “bulling”

Premi Vaixell de Vapor 2013.

La vergonyosa excusa de la hiena (Ed. Cruïlla)

A partir d’onze anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *