Monthly Archives: desembre 2013

Filbert el diablillo bueno

La Hiawyn Oram (autora) i  en Jimmy Liao (il.lustracions) ens expliquen aquesta simpàtica i divertida història, on els més petits no es senten valorats i integrats sinó es comporten com la resta de companys o com esperen els seus pares d’ells. En definitiva, ens hem d’acceptar com som.

Els protagonistes demostraran que ser diferent  és bo.

“Había una vez un papá diablo que era feroz y malvado. Había también una mamá diablo que era fiera y malvada. Y luego estaba Filbert, su pequeño diablillo, que no es que fuera bueno, era RE-TE-BUENO.
Filbert se quitó el abrigo rabiosamente rojo, los cuernos monstruosos y los horripilantes guantes y se los dio a Florinda.
Florinda se quitó la suave capa plateada, las esponjosas alas blancas y la aureola dorada y se las dio a Filbert.
Una angelita nada perfecta… … y un diablillo casi angelical”.

FILBERT (Ed. Bárbara Fiore)

A partir de sis anys.

Per veure més del llibre clica en aquest enllaç:

http://issuu.com/barbara-fiore/docs/9788415208402/13?e=1534550/4988011

Filbert, el diablillo bueno

La increïble història de l’àvia gàngster

Una  història molt divertida del David Walliams (autor) i del Tony Ross (il.lustrador). Increïble fins que es descobreix que tot és una argúcia de l’àvia per cridar l’atenció del nét. “Un divertimento” que s’ha convertit en número 1 a Anglaterra. Aventures a tot i ple.

“L’àvia d’en Ben, una àvia que us semblarà la típica de manual: cabells blancs, dentadura postissa, pèls a la barbeta, mocador brut dins la màniga… Avorrida. Però hi ha una altra cosa…”

La increïble història de... L'àvia gàngster (David Walliams) (Ed. Montena)

A partir de deu anys.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PyYQLm4cXzs[/youtube]

La vergonyosa excusa de la hiena

“En Pep s’agafa molt malament que el pare i la mare decideixin marxar de la ciutat per anar a viure a pagès. El lloc on s’instal·len no li agrada gens i comença a l’escola de molt mala gana, desitjant  que els plans dels seus pares se’n vagin en orris i tornin aviat a la vida d’abans. L’actitud d’alguns dels nous companys no l’ajudarà gens, ben al contrari: es burlen d’ell, el marginen i li fan la vida impossible. Però un amic, l’Ibra, li descobrirà la Font, una petita vall que convertirà en el seu refugi. Hi passarà moltes estones amb el seu nou amic contemplant unes arpelles majestuoses, i a poc a poc se sentirà fascinat per la vegetació i el paisatge. L’Ibra també li ensenyarà una altra cosa: que ha de plantar cara als qui el volen tenir collat.”

La M. Àngels Juanmiquel (autora) i la Crsitina Picazo (il.lustracions) destaquen en aquesta història el realisme, la proximitat a la natura i les descripcions dels canvis que va patint l’entorn al llarg de l’any, la valoració dels petits detalls quotidians, la vida lluny d’una gran ciutat… confereixen al relat un ritme i un ambient nous i diferents. Tracten el tema del “bulling”

Premi Vaixell de Vapor 2013.

La vergonyosa excusa de la hiena (Ed. Cruïlla)

A partir d’onze anys.

Sputnik

“Quan l’Sputnik apareix al veïnat, res no torna a ser com abans. Porta impermeable i botes d’aigua de color rosa, encara que no plogui, i diu que ha vingut d’un altre planeta. L’Adrià s’ho creu però la seva germana gran, l’Anna, i el seu amic Karim saben de sobres que els extraterrestres no existeixen. Qui és, doncs, l’Sputnik i on és la seva llar?”

La Bettina Obrecht i la Sabine Kranz (Il·lustracions) ens expliquen una aventura urbana de suburbi que ens parla de relacions personals. Una història sobre l’amistat, la família i la força de la imaginació. Misteri.

Sputnik (Ed. Takatuka)

A partir de deu  anys.

 

Soy pequeñito

El Juan Arjona (text) i l’ Emilio Urberuaga (il.lustracions) ens presenten un llibre ple d’encant, on el petit protagonista va explicant les dificultats que es troba per ser petit i com se’n sap sortir, amb valentia, esforç  i sentit de l’humor. Sap que no està sol i això li fa semblar més gran.

“La oscuridad, el desierto, la montaña: todo me hace pequeñito y todo me hace grande”

Hi ha un joc de contrasts entre el nen que és petit i la immensitat del món exterior.

(Ed. A buen paso)

A partir de set anys).

 

La increïble història del nen menjaparaules

Què passaria si un dia un nen es mengés la paraula alegria? I la paraula por? I si decidís no menjar-se’n cap?

Aquest és el punt de partida d’aquest  àlbum il·lustrat, escrit per Marlet i Jordi Sunyer,  que pretén ser una eina per aprendre a expressar i entendre què i com ens fan sentir les diferents emocions.

(Ed. Babulinka Books)

A partir de sis anys.

Hilda y el Trol

“Espíritus del mar, gigantes, extraños hombres de madera y trols. Las excursiones de Hilda nunca se limitan al reino de lo ordinario. Ésta en particular depara sin duda unas cuantas sorpresas, aunque, como bien dice Hilda, «así es la vida del aventurero».

Les enigmàtiques il.lustracions del Luke Pearson (una barreja de Lucky Luke i Miyazaki) fan possible un un món arcà de criatures misterioses molt ben editat. Hilda, la protagonista fa excursions que no es limiten al regne ordinari. Sorpreses i aventures estan assegurades.

  (Ed. Barbara Fiore)

A partir de deu anys.

Hilda y el trol (Luke Pearson)

Imagen

Llavors de paper

“El bosc està en perill! Encegada pel desig d’escriure una bella història, Eyla ha trencat l’equilibri i està convertint els arbres en paper. Mentrestant, Naia respon decidida a la crida d’auxili dels animals. Com podrà salvar un paisatge tan bonic? Del seu enginy i el seu amor per la natura, sorgirà una idea brillant. Si el paper està fet d’arbres, per què no aprofiten que conté l’esperit del bosc per a reparar el mal?”

La Bea i la Sílvia Gil ens fa partícips, amb aquesta història, del respecte per la natura, un valor que en recorre les pàgines impreses en paper ecològic i amb el certificat FSC, una garantia màxima de la gestió forestal sostenible. El resultat és aquesta faula bellíssima i commovedora que ens convida a plantar la nostra pròpia llavor per a protegir els tresors vius amb què compartim la Terra.

(Ed. Animallibres)

A partir de nou anys.

Construeix el teu origami.

http://www.animallibres.cat/tl_files/pdfs/Origami_Llavors-de-paper.pdf

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0uobtwpXPrc[/youtube]

 

Lo que no vio Caperucita Roja

“Un día Caperucita Roja iba camino a casa de su abuela con una cesta de comida, pero en el camino sucedió algo que nadie esperaba.
¿Qué pasaría si la historia de Caperucita Roja la contara el lobo? ¿O la abuela? ¿O los animales del bosque? Al fin y al cabo, todo se cuenta según el cristal con que se mire”.
La Mar Ferrero  ens explica una nova versió del conte de la Caputxeta. Divertida i original.Tot s’explica segons des de qui parteix i des de qui es veu i això comporta unes resolucions diferents.
(Ed. Edelvives)
Cliqueu a sobre de la imatge per veure més il.lustracions.
A partir de nou anys.

El dia que es van menjar en Lluís

En John Fardell ha escrit aquest història on explica, amb un cert aire de còmic i una narració encadenada i molt bones il·lustracions, com al Lluís se l’empassa un Glupiglop. La seva germana el vol rescatar però es troba amb grans dificultats ja que altres estranyes criatures també se la mengen i així cada vegada són tots menjats per altres monstres. Al final tots estan dintre la panxa d’un altre fins que comença una gran cadena de singlots i rots i tots surten a fora.

Una història de monstres simpàtica que acaba bé.

(Ed. Joventut)

Cliqueu a sobre de la imatge per veure més il.lustracions del llibre.

A partir de set anys.