Les maletes d’Auschwitz

“Les maletes amuntegades que, encara ara, es poden veure en un dels blocs del camp de concentració d’Auschwitz van pertànyer a famílies jueves que van anar a parar a aquell infern creient que tornarien a les seves ciutats i pobles. Malauradament, en molts casos no va ser així. Totes aquestes maletes porten una història al darrera, com els relats de quatre infants que van viure el dolor de la deportació nazi. En Carlo, un nen italià, estimava els trens i va haver de marxar de casa seva amb la seva col·lecció de bitllets ferroviaris cap a un destí incert. La Hannah tenia un germà discapacitat, en Jacob, que sempre contava les estrelles del cel i que no era del grat dels nazis. A França, l’Émelie no volia portar l’estrella de David al braç. I a Varsòvia, en Dawid fugirà del gueto acompanyat del seu violí”.

Quatre relats colpidors, realistes i entranyables, testimonis d’un temps que mai ha de caure en l’oblit i que cap infant hauria de tornar a viure.

Daniela Palumbo (text), Clara Battello (il.lustracions) i M.Dolors Ventós (traducció).

Ha estat l’obra guanyadora en el 8è Premi de Literatura Infantil «Atrapallibres», en la categoria 11-12 anys.

(Ed. Estrella Polar)

A partir de dotze anys.

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *