Mitologia grega a Mentes criminales

El dimarts 3 de maig a les 22.30h van emetre al canal Cuatro un capítol de la sèrie “Mentes criminales”.

“Un home que porta una nota en què posa que morirà en 24 hores, agredeix un policia per entrar a la presó i sentir-se protegit. Aquesta mateixa nit, mor en una cel·la ocupada només per ell. L’endemà, diverses persones de la mateixa localitat reben la mateixa nota i moren sota estranyes circumstàncies. “

Aquesta és la introducció al capítol, però en cap cas no mencionen que l’assassí és un obsessionat de la cultura grega i dels mites grecs. Quan era petit a causa d’un incident desafortunat, el porta a l’hospital i allà el visita una professora que li fa el regal més especial que podria haver-li fet. Li regala un llibre de mitologia grega, i en llegir-lo comença a sentir-se identificat amb el mite de Teseu i el laberint, s’identifica amb Teseu i identifica el laberint del mite amb el bosc on va sofrir l’accident i es torna un obsessiu de la cultura grega antiga i tots els seus mites.

El que no queda gaire clar, és que en matar les seves víctimes els hi deixa un tros de corda al voltant del cos, al capítol explica que cada fil de la corda té un significat.

És molt gratificant reconèixer en coses quotidianes com pot ser una sèrie de televisió, coses apreses a classe com són els mites!

Coneixies el mite de Teseu i el laberint? Com va aconseguir Teseu sa i estalvi del laberint? Podries dir quin es el significat de cada fil de la corda? A quin personatge mitològic fa referència?

Xènia Sànchez

1r de Batx. Grec i Llatí

3 comentaris a “Mitologia grega a Mentes criminales

  1. Retroenllaç: Mitologia grega a Mentes criminales | La cinta ...

  2. Felicitats per l’apunt Xènia! Jo veig a vegades “Mentes Criminales”, però mai he vist aquest capítol, quan el vegi sabré que té un referent clàssic!

  3. La Xenia i les seves series televisives jaja estrany era que tard o d’hora no acabessis fent un apunt aquí a la Cinta de Nike! No sóc gaire aficionada a veure aquesta sèrie però sí que és veritat que a moltes d’aquestes acostumen a sortir algun nom en llatí o grec per fer referència a algun nom científic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *