Julius Caesar d’Edward C. Carfagno

FITXA TÈCNICA

Nom original: Julius Caesar

Direcció: Edward C. Carfagno

Guió: Joseph Leo Mankiewicz, adaptació d’un relat de William Shakespeare

Any d’estrena: 1953

Durada: 120min– 2hores

País d’origen: Estats-Units

Idioma original: Anglès

Gènere: Històric, Pèplum

Repartiment: James Mason, Marlon Brando, John Gielgud, Louis Calhern, Edmond O’Brien, Greer Garson, Deborah Kerr, Douglas Watson, Ian Wolfe, John Lupton, John Parrish, Alan Napier

ARGUMENT

Juli Cèsar, ambiciós líder polític, està determinat a esdevenir dictador. És acollit triomfalment a Roma en la celebració dels Lupercals. Els senadors (i en particular Cassius), per la reacció de la multitud, arriben a considerar-ho com una amenaça per a Roma. Però la popularitat que gaudeix Cèsar posa difícil tot complot contra ell.

Una metàfora del possible futur podria ser que, una forta tempesta s’abat sobre Roma. Brutus reflexiona sobre la seva conducta, ja que promet conspirar contra l’emperador, adonant-se que la conspiració podria realment fer d’ell un assassí. Finalment, gràcies a Cassius i als altres, Brutus aconsegueix considerar aquest acte com benèfic. Tanmateix, Brutus dissuadeix els conspiradors de matar també Marc Antoni. Cèsar, ja posat en guàrdia per un endeví i Calpúrnia, la seva dona, ignora els seus consells i torna al Senat. És apunyalat per Cassi, Brutus i els altres.

Però encara la mort, això no ha acabat, i passaran moltes coses que faran que el futur de Roma sigui totalment diferent al que pensaven.

PEL·LÍCULA COMPLETA

[youtube]http://youtu.be/EIQF66iFsqI[/youtube]

CRÍTICA

Potser no és una de les millors pel·lícules que es puguin veure, però si una de les que millor t’explica la història d’aquest emperador de Roma. En els nostres temps veure aquesta pel·lícula se’ns faria una mica estrany, ja que és en blanc i negre, i perquè és molt antiga. Però si que hem de dir, que potser en algun moment s’hauria de veure, perquè és un clàssic, i és una pel·lícula que ha guanyat molts premis cinematogràfics. Els que estimin la història romana, aquesta pel·lícula és molt bona per a ells, ja que es veu clarament com era la vida dels ciutadans de Roma, tant els de la classe alta, com la classe baixa. És veritat que potser no és la millor, i que potser la clàssica de Gladiator, per tal de ser més nova, sobrepassi les exspectatives, però aquesta pel·lícula, no està malament per veure-la una tarda perduda de diumenge, en un dia fosc i poc agradable

Luca Fernàndez                                                                                                               4ESO LLATÍ opt.3

5 comentaris a “Julius Caesar d’Edward C. Carfagno

 1. Retroenllaç: Els múltiples referents de la mort de Juli Cèsar | La cinta de Νίκη

 2. Bonum diem!

  La pelicula de Juli Cèsar mai la he vist, encara que si que he escoltat parlar molt d’ell.
  Per el que he llegit en l’argument suposo que és una pelicula magnífica encara que com és una mica antica el so i la qualitat no seran molt bones però algun dia la veure perquè sembla interessant.

  Salve!

 3. Salve!
  He escoltat molt dels meus avantpassats, però un dels que més va ser ell, és a dir , Juli Cèsar. Juli Cèsar, va ser un líder polític i militar de la republicana. Va néixer en el si de la Gens Júlia, una família patrícia d’escassa fortuna, va estar emparentat amb alguns dels homes més influents de la seva época.
  De Juli Cèsar, he vist moltes pel·licules, on surt representat i també en molts còmics, de les quals, jo lleigía de petita. Un dels exemples molts clars, són les pel·lícules d’Astèrix i Obèlix.
  Aquesta pel·licula, deu ser interessant, ja que, explica tot el seu triomf i com va marcar avui dia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *