Vacances a Roma de William Wyler

Vacances a Roma (Roman Holiday , en Anglès) és un clàssic del cinema. Es tracta d’una pel·lícula romàntica amb puntuals tocs còmics que explica una bonica història d’amor entre una princesa i un periodista. Audrey Hepburn dóna vida a l’Anne, una jove i elegant princesa, i el paper del periodista, Joe, està protagonitzat per Gregory Peck. Són dos grans actors que van destacar en el hollywood clàssic. Aquest film de 1954 va ser galardonat amb tres oscars (el primer a la millor actriu per Audrey Hepburn, el segon al millor guió adaptat per Dalton Trumbo i l’últim al millor vestuari per Edith Head).

La màgia d’aquesta pel·lícula és, en part, gràcies a la ciutat on es va rodar, Roma. L’anomenada ciutat eterna va ser el centre de l’imperi romà en els seus anys d’esplendor. Era inevitable que part d’aquesta herència clàssica aparegués en el film.

En aquest prezi, hi podem apreciar quins monuments visita la princesa Anne (Audrey Hepburn) junt amb el Joe Bradley (Gregory Peck).

La Lourdes ha indagat una mica més en la història d’aquests monuments per saber-ne els detalls més importants. Es mostren en el següent prezi:

En aquesta pel·lícula, no hi surten tots els monuments romans de la ciutat eterna. Quins altres monuments importants podem trobar a la ciutat eterna de la Roma clàssica? Quin ens hem deixat? (Al nostre bloc Aracne fila i fila el podeu trobar!)

Marta Serna Sánchez i Lourdes Caparrós Macià.

4 comentaris a “Vacances a Roma de William Wyler

  1. Es tot un plaer poder publicar en aquest bloc un article de la meva actriu preferida, l’Audrey Hepburn. Trobo que l’article ha quedat molt bé.
    El prezi és una gran eina i la utilitzo continuament. És una manera dinàmica d’utilitzar les pautes tradicionals del bloc. Vull donar les gràcies a la Lourdes per la seva col·laboració amb el prezi sobre la història dels monuments de la pel·lícula.
    Per part meva accepto el repte d’actualitzar aquest bloc amb molt de gust i de ser-ne responsable.

  2. Salve.

    Enhorabona a la Marta i a la Lourdes per l’article. Tot i que no heu seguit les pautes de la Cinta com és costum, us ha sortit molt bé. De fet, crec que el Prezi ha sigut una de les eines més utilitzades durant els treballs de recerca, molt útil i pràctica.

    Vale.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *