The Hours ( Les Hores) de Stephen Daldry


Director: Stephen Daldry
Gènere: Drama
Nacionalitat: Americana
Protagonistes: Nicole Kidman, Julianne Moore i Meryl Streep.

Argument: Tres dones de diferents èpoques, Virgina Woolf, gran escriptora, Laura Brown, mestressa de casa, i Clarissa Vaughan, editora, viuen unes hores crucials de les seves vides, totes tres unides per la lectura de la novel·la “Mrs Dalloway” i totes tres a la recerca de la felicitat i intentant canviar el seu destí.

[youtube width=”650″ height=”550″]https://www.youtube.com/watch?v=O1Dj-v7L7RI[/youtube]

A l’assignatura de “Literatura Castellana” van veure la pel·lícula “Les Hores”. Els professors, el Joan Carrillo i la Rocío, ens van llençar un repte: Hi trobarien pervivència clàssica? Ecce!!!!

Segons la mitologia Grega, les Hores (Talo, Auxo i Carpo) són tres divinitats filles de Zeus i Temis que representen el cicle de la vegetació: Brollar, créixer i fructificar respectivament. Els seus atributs es poden relacionar amb les protagonistes de la pel·lícula de dues maneres diferents.
Podem dir que cada una de les Hores és una de les tres dones diferents: Talo, “brollar”, la relacionem amb Virgínia Woolf. Virgínia crea un llibre, una història que ha perdurat al llarg dels anys. Ha creat una vida amb aquesta novel·la, però el fet que l’obra hagi perdurat és gràcies a Auxo, “créixer”. Auxo correspon a Laura Brown, la que fa que aquesta novel·la sigui gran, igual que totes les persones que la van llegint.Carpo,”fructificar” és, finalment, Clarissa. Clarissa crea la flor que Virgínia va cultivar i que Laura va fer créixer. Ella dóna vida a la història que un dia es va escriure, la viu, molts anys després de que aquella vida, la SEVA vida, fos escrita.
També podem relacionar cada divinitat amb una fase del dia de les tres dones. Quan es lleven, “brollen” aquell dia que els marcarà per sempre. Es desperten i pensen en la vida que tenen i la vida que realment els agradaria tenir, “brollen” el seu futur. A partir d’aquí comencen a “créixer”. Viuen el seu dia però sense treure’s del cap aquella falsa felicitat a la que estan sotmeses, i pensen si realment val la pena haver-ho de aguantar. Pensen, plantegen, planegen i decideixen. I en aquesta decisió és quan “fructifiquen”. Al final del dia ho veuen tot més clar, arriben a la decisió final, la que arrossegaran fins la fi dels seus dies.

Júlia Tolosa, 1r Batx. llatí i grec
Ins Miquel Martí i Pol (Roda de Ter)
Quod sumus

9 comentaris a “The Hours ( Les Hores) de Stephen Daldry

 1. Júlia, una recerca en referents clàssics d’alt nivell! L’enhorabona!
  No he vist aquesta pel·lícula, però amb el tràiler i la teva descoberta mitològica de seguida que la trobi la veuré.
  Les Hores! vid. Aracne

 2. Salveee.

  Crec que les Hores eren les 3 velles de la mitologia grega que posseíen un sol ull. Eren les que regien el destí dels mortals. Els seus noms eren Làquesis, Cloto i Àtropos.

  Àtropos era la deessa de l’ho inexorable, que portaba unes tisores per tallar el fil. Cloto era la que ocupaba la filosa, i per últim, Làquesis, la filadora, i que també simbolitza el temps.

  Valeee.

 3. Moltes gràcies Margalida pel teu comentari, no sé si està ben fet o trobat, però recomano la pel·lícula. Després de fer el comentari la vaig tornar a veure i encar la vaig entendre millor.

 4. Hola, crec que “les Hores” que comenta Zícora són “les Moires”, les germanes de “les Hores”, que personifiquen el destí. Al principi només era una MOira Universal i després van aparèixer tres, les tres que tu comentes. Pot ser assemblen a les Parques romanes? ho consulto…
  Valee!!!
  Jessica Rubricatus

 5. Salve

  Torno a comentar per justificar-me del meu comentari anterior. M’he equivocat.
  Aquí va el bó.

  Les Hores eren la personificació o deesses de l’ordre de la naturalesa i les estacions. Eren filles de Temis, dea de l’ordre, i Zeus, pare dels deus.

  Vale.

 6. Noies, endavant, se n’aprèn de tot, dels encerts i dels errors, i no hem de tenir por a equivocar-nos !!!!A més, m’encanta aquesta recerca, sembleu “ratolins de biblioteca “, dit amb molt de carinyo i orgull.

 7. HOla, les Parques són les Moires llatines, són les protectores de la gestació i del naixement. Ara bé, i les HORAE ? crec que van ser identificades com les hores del dia. M’agrada molt aquesta recerca !!!!!!
  Valeee !!!
  Jessica Rubricatus

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *