MAUS. RELAT D’UN SUPERVIVENT d’Art Spiegelmant

Aquests dies podem gaudir de l’exposició MAUS. RELAT D’UN SUPERVIVENT d’Art Spiegelmant, gràcies a la col·laboració entre la biblioteca pública i la biblioteca escolar.

Maus

Maus és la història d’un supervivent dels camps de concentració nazis explicada a través del seu fill, l’autor del llibre, un fil narratiu amb múltiples continguts que evidencia l’exposició: aspectes històrics de l’Europa dels anys trenta i quaranta i de la II Guerra Mundial; aspectes sociològics, quant a les relacions entre diversos grups socials; aspectes psicològics vinculats principalment a la relació pare-fill; qüestions d’ètica, com la justícia o la solidaritat. L’exposició també inclou continguts literaris, i de la novel·la gràfica com mitjà expressiu.

Els nostres alumnes han visitat l’exposició instal·lada al hall i han recollit les seves impressions en l’activitat “Les butxaques de la memòria“; un espai que hem habilitat per a deixar constància de la seva visita.

 Accès al material didàctic, Maus, relat d’un supervivent

Share

2 comentaris a “MAUS. RELAT D’UN SUPERVIVENT d’Art Spiegelmant

  1. He tingut la sort de poder fullejar i llegir algun capítol del llibre. Crec que és una bona manera d’acostar-nos a un moment històric transcendental, que ha marcat la nostra història recent i que hem de mantenir molt present en l’imaginari col.lectiu. Un relat que, a través d’una estètica avantguardista i unes tècniques narratives molt innovadores, mostra l´horror de l’Holocaust i la capacitat de l’ésser humà per sobreviure a una experiència tan dramàtica.
    Només puc dir: MOLT RECOMANABLE.

  2. Crec que es tracta d’una obra mestra, impactant. La forma més senzilla de explicar l’holocaust i la barbarie totalitària. Comparable al diari d’Anna Frank, a la llista de Schidller o al recent film, la lladre de llibres.
    Penso que l’exposició ha estat un èxit i ha interessat a tothom. Absolutament recomanable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *